COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 28, 2016

Aku Rasa Aku Patot Bersyukur Bila Orang Dengki & Buat Jahat Kat Aku!


Aku tak tahu lah korang penah tak lalui macam apa yg aku penah lalui nie.. actually dah banyak kali jugak lah aku lalui pengalaman macam nie.. tapi kejadian baru2 nie aku rasa macam on the spot jerr aku dpt balasan kenikmatan tu!


Pengalaman aku tu camgini…. Aku notis dlm kehidupan aku nie.. disaat aku di aniaya… ataupun di saat ade org jahat yg busuk hati lagi dengki kianat buat tak baik pada diri aku nie… dlm tempoh masa yg sgt singkat aku dpt lalui nikmat kehidupan dari sudut yg berbeza!


Contohnya last week kan aku berEmosi tinggi… pada en.teman dan Allah jugak lah aku mengadu domba perasaan nie.. sebab sakit hati punyer pasal.. so aku pun berdoa lah banyak2 pada Allah semoga berikan balasan yg setimpal pada mereka2 yg durjana itu! Dlm tempoh beberapa hari jer.. Allah bagi aku kegembiraan nie..


Untitled

Untitled

Pada org yg dengki ngan aku tu mesti hati jahat dia berkata macam2 pasal kegembiraan yg aku dpt nie! ahaha.. biasa lah kan org kalau berhati jahat nie memang sentiasa bende2 jahat jer yg terdetik dekat dlm hati dia tu.. but gie mamp*s lah ko kat situ!


Yg pasti aku dgn rasa rendah hati aku nak share berita kegembiraan aku nie dengan my honest and kind beloved readerss! Seriously aku bile aku dpt alamat Datin tu.. terus aku terkeduuuuuuuu ok! Sumpah tak percaya.. sebab aku tak pernah lah terfikir ade Datin yg sudi nak beli tudung Naazneen Faiqa aku nie! mula2 tu ingatkan it’s a Typing Error.. maybe nama Dalia ker.. Dina ker.. al-maklum lah.. phone kan always keep us on error with the auto-correct simptom! Hehehe..


Tapi bile tengok full address.. Ok ok.. betol lah Datin yg beli tudung aku nie! haihh… aku rasa ini adelah one of the most sweet moment dlm dunia business online aku nie.. ye lah… pada aku tudung keluaran Naazneen Faiqa nie biasa2 jer.. takde lah hebat mana sampai ade golongan VIP nak beli tudung aku nie.. haihh.. sumpah lah memang tak pernah terfikir langsung about it!

So bile ade Datin yg sudi purchase my product dgn hanya sekali imbass..wow.. I’m speechless you know! Tetiba jerr aku rasa macam product aku nie dah berada dlm ranking tertinggi like Bella Ammara, Radiusite, SugarScarf & Tudung People… Haha.. Apatah lagi bile dpt good feedback dari Datin.. Lagii laaaaa Kak Neen rasaa terharuuu biruuu! Huhu...


En.teman kata skg dah ade customer dari golongan Datin.. mana tahu esok2 dpt pulak customer di raja pulak!! Fuuuhhhhhhhhhh… aminn.. aminn… kalau lah betol ade customer diRaja.. memang fitamm lah aku dibuatnya! Ahahaa…


Oh Datin beli tudung Dhaifah tu adelah kegembiraan yg pertama… dlm minggu yg sama tup2 aku dpt satu lagi kenikmatan dlm dunia business aku nie! All these while aku selalu berangan-angan jer… tak sangka pulak dari angan2 bakal menjadi kenyataan.. Insyallah.. Coming Soon… product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar akan masuk pasaran Vendor.. maksudnya Kak Neen bakal melangkah selangkah lagi kehadapan dari business secara online, product Kak Neen akan berada di sebuah butik Vendor!


Will share with you guys soon macam mana aku boleh dpt kenikmatan kedua nie… ianya berlaku dgn sekelip mata dan penuh spontan! Seriously tak percaya.. tapi now kene jugak percaya… ahahah.. Insyallah nanti aku share ngan korang the full story mory okk… hehe..


Yg pasti… aku percaya semua nikmat yg aku miliki ini datangnya dari Allah SWT! Allah berikan kite 1 ujian kerana DIA hendak berikan kite lebih banyak kenikmatan sebenarnya! Ini satu perkara yg kite kene percayaaa dan ianya memang benar2 terbukti! Cuma bilekah kenikmatan itu kite boleh perolehi tidak lah kite ketahui.. diantara tempoh yg cepat atau lambat jer kerana Allah yg menentukannya!


So pasal tu lah aku rasa terkadang kite tak leh nak berEmosi sgt bile kite diduga sebab percaya lah.. apabila kite diduga.. Insyallah Allah akan berikan kenikmatan yg berlipat-lipat ganda pada diri kite! So kite kene redha dan terus cekal hadapi setiap ujian yg kite kene tempuhi!


Syukur Alhamdulillah… Terima kasih Ya Allah atas setiap nikmat dan kegembiraan yg Engkau berikan padaku ini.. Semoga aku terus menjadi hambaMU yg merendah diri, jujur, ikhlas dan amanah dalam mengharungi kehidupan yg mendatang! Aminn..

3 comments:

O'gosh Iskandar said...

Congrats Neena...Biarkan ke org tu meroyan sorang2...

mama tisya said...

Tau datin ni..sbb die drop komen ms review p mkn kt restoran nya..Hebat tudung neena datin beli..smoga dimurahkan rezeki slalu

Aini said...

betul kak. Penglaman sy jugak.Kalau kita rasa teraniya, sedih sangat ke kan, kita tahu doa orang teraniaya, yg dizalimi dan sebagainya tu Allah cepat makbul kn. jadi kita guna peluang tu untuk doa yang baik baik untuk diri kita contohnya dimurahkan rezeki. Itu lebih elok dari mendoakan yg bukan bukan untuk orang yg buat kita tu.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails