COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 7, 2016

Kenapa Anda Perlu Melancong Ke New Zealand?


1-IMG_2433 copy

Overall what I can say.. my New Zealand trip was really awesome! Seriously till now aku macam tak percaya jer yg aku telah pun menjejakkan kaki ke bumi Kiwi nie.. yea.. NZ adelah salah satu wish list dlm travelog aku! Alhamdulillah tak sangka akhirnya dpt jugak aku jelajah bumi kiwi yg cukup indah ciptaannya!

2-IMG_2283

New Zealand terdiri dari south island and north island.. trip aku nie cover just for south island.. setakat ni aku tak kisah pun tak pegi visit north island sbb pada aku north island lebih kepada kehidupan bandar.. which aku not really favor utk visit bandar! Jiwa aku jiwa nature.. pasal tu aku pilih utk visit south island of NZ yg mana ianya cukup terkenal dgn keindahan alam semulajadi nya!


So you guys yg berjiwa nature macam Kak Neen.. seandainya korang berpeluang utk melancong ke New Zealand, sila lah visit South Island New Zealand yea.. insyallah pengalaman indah yg korang nikmati di sana is really worth it every single little cents! Yea.. itu lah yg aku rasa skg nie.. walaupun perbelanjaan utk ke NZ nie agak besar.. tapi percayalah utk setiap pengalaman dan kenangan yg kite perolehi tu sgt2 berharga sebenarnya… so pendek kata.. WORTH IT! Hahaha..


Nie lagi beberapa sebab musabab kenapa korang perlu visit South Island New Zealand kalau korang berpeluang utk melancong ke sana:-


1) New Zealand is one of the most beautiful country in the world!


2) New Zealand is a must visit place before you die!


3) Keindahan alam semulajadi bumi New Zealand tidak mampu di ungkapkan dengan kata-kata..


4) New Zealand adelah antara negara yg paling selamat utk di diami kerana faktor kadar jenayah nya yg terlalu rendah! Pendek kata org2 NZ nie semua nya baik2 belaka!


5) Nikmat ketenangan dan kedamaian boleh di rasai secara maxima di NZ!


6) Currency NZ Dollar adelah jauh lebih rendah berbanding currency negara2 Eropah!


Itu lah antara faktor utama kenapa korang patot visit South Island New Zealand.. aku pun kalau lah ade rezeki utk kembali ke NZ… insyallah aku akan kembali ke south island… but this time kalau aku visit NZ aku tak nak dah pegi buat apa2 aktiviti.. aku just nak rest and relax aktiviti jer.. aku nak pegi lepak kat tepi tasik lama2… nak pegi jejalan buat tracking.. carik tempat2 menarik utk amik gambar pulak! nie angan2 kalau ade second visit to NZ lah.. sebab trip hari tu sgt pack.. tak sempat nak hang around secara santai.! Hehehe..


P/S: KOLEKSI TUDUNG SARUNG INSTANT EXPRESS DARI NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR


Haluuuuuuuuuuuuu… atas permintaan ramai yg terlalu minat dgn tudung sarung instant express yg pernah Kak Neen keluarkan dulu… so now Kak Neen produce the new collection of tudung sarung instant express yg di namakan sebagai DHAIFAH!


Koleksi tudung Dhaifah nie ade 4 pilihan warna nie sahaja ok.. ade color Black, Purple, Blue & Pink! it’s a premium and exclusive collection I can say sebab materialnya dari High Quality Cotton Denim yg super best dan jugak mempunyai corak abstract yg menarik!


Untitled

HARGA – RM 38.90 / SEHELAI (exclude postage)


Harga tu kak neen bagi dengan penuh kasih sayang dah tuu… GST, kos petrol, tol dan macam2 lagi kos2 terselindung biar lah Kak Neen yg tanggung..


Tapi bersempena dengan kedatangan tahun baru 2016.. Kak Neen berbesar hati nak bagi korang FREE POSTAGE.. yes.. korang boleh menikmati free postage dgn pembeli 2 helai dan keatas!


IMG_6950 (New Year Sale) copy

HARGA – RM38.90

*Pembelian 2 helai & keatas – FREE POSTAGE*


Kelebihan tudung Dhaifah:-


- Soft awning nya lebih terletak


- Tudung ini jugak akan membuatkan muke kite yg kembang nampak kuncupp! Hehe.. meaning muke kite boleh kelihatan lebih kurus & tirus ketika menggayakan tudung sarung express nie!


- potongan tudung Dhaifah lebih labuh di bahagian belakang & hadapan nya


- Tudung nie jugak solat friendly.. kalau kite nak solat, senang sekali tarik jer dah boleh bukak tudung… and lepas solat nak pakai tudung sekali sarung jer dah siap! Haaaa… gituuu! Kalau shawl kangg.. adoiii.. letih nak lilit.. nak belit.. and pin tang sana.. nak pin tang sinunn… pasal tu Kak Neen suke tudung jenis gini… cepat mudah dan selesa!


- tudung ini juga amat sesuai utk ibu2 yg hendak menyusukan bayi tau! Ramai dah customer Kak Neen yg beli tudung jenis sarung express nie dan memberikan feedback yg memberansangkan ketika process penyusuan bayi!


- sgt mudah utk di pakai ketika pergi bercuti dan buat aktiviti riadah di hujung minggu! Ternyata ianya sgt mudah utk di gayakan.. sarunggg jerr chussssssssss dah siapp!


- Ramai jugak customer Kak Neen yg menggayakan tudung sarung express ini ketika dlm process berpantang! Ye lah senang kalau ade org dtg ziarah, chap chuss chasss sarung jer tudung nie siap dah nampak gorjes sgt dah!


- Macam biasa koleksi tudung Naazneen Faiqa by NeenaAnuar semuanya anti-kedut.. meaning its Ironless! so senang kalau pack dlm beg utk travel tak perlu fikir tentang nak iron tudung.. malah jimat masa dan tenaga jugak!


- Walaupun tudung nie di gelar sebagai tudung malas.. jgn risau sebab korang still boleh kelihatan stunning and gorjes sokmooo!


- Ia jugak sgt sejuk dan selesa utk digayakan walaupun ketika berada di tempat yg panas!


So korang tunggu apa lagi.. cecepat lah whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ! hari tu bile tudung Athifa & Naifah dah sold out ramai yg mintak kak Neen restock.. but as you all know kak neen takkan restock tudung2 yg dah sold out.. tapi kak neena akan keluarkan koleksi tudung yg terbaru.. so sesapa yg tak dpt purchase tudung Athifa / Naifah dulu tu.. ini lah masanya utk korang grab ok! ;)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya masuk dalam list

Roz_lyna Saat said...

Tq and syabas neena ..habiskan NZ story ok start tabung #CHCnow

DRAMATIC UNIQ said...

ni yang makin kuat rasa nak pergi NZ ni.. hehehehe.. :)
InsyaAllah masuk dalam wishlist siap2..

reena said...

Assalam. blh tak bagitau total budget utk trip NZ ni? tqq :)

suhada said...

If pergi bertiga semua perempuan ok kot kan kak? InshaAllah kan selamat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails