COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 1, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 6 @ Ronda-Ronda Bandar Queenstown!


Lepas main salji dekat The Remarkables nie, we all terus pi terjah bandar Queenstown!


DSC08830 copy

It’s a gloomy day! Dari pagi sampai dah nak malam… cuaca mendungggggggggg jer!


IMG_2048 copy

Permandangan sekitar bandar Queenstown! Bandar Queenstown dikeliliingi oleh Lake Wakatipu yg merupakan tasik terbesar di South Island New Zealand.. seriously bandar Queenstown adelah sebuah bandar yg terlaluuu cantikkkk!!!


IMG_2050 copy

Town Queenstown nie kecikkk jer tauuu… bangunan dia pun rendah rendahhh jerr!


IMG_2056 copy

Tengok kawasan Mall dia.. comeyyy jer! Bangunan renek renekk kiri kanan..


IMG_2068 copy

Pusing seround dah settle! Hehehe…


IMG_2051 copy

Kat sini kiteorg carik kedai souvenir jer..


IMG_2085 copy

Nak masuk kedai nie ke?? Ok takpe jalan lagi lah tengok kedai lain…


IMG_2075 copy

IMG_2076 copy

At last masuk jugak satu kedai souvenir yg famous kat sini!


IMG_2078 copy

Waktu nak bayar kat cashier counter… aku ternampak bende alah tu.. adoiii.. rasa macam tak leh nak hadammm.. tak pernah terfikir Nipple pun ade warmer ehh??? Ahahahahhaa…


IMG_2081 copy

Kami shopping kat kedai DF Souvenir nie! ok lah harga dia agak berpatutan dan agak famous di bandar queenstown nie!


DSC08833 copy

Teruskan berjalan lagi.. besttt nyaa jejalan kat kawasan bandar Queenstown ni… sgt tenanggg dan relax… rinduuuu lahhh nak ke sini lagi! T__T


IMG_2087 copy

Ehhhh… jom shopping kat sinii jommmm!!!! Haha.. simple gilerr butik LV diaorg kat sini.. tak nampak mewaahhh dan gahhh sgt walaupun its original boutique! Hehe..


IMG_2090 copy

Tak jauh dari butik LV tu ade panggung wayang.. serious cute giler cinema diaorg.. kecikk cipuutt jer!


IMG_2099 copy

Hari dah semakin gelap… cuaca pun makin sejukkkk… tapi kami masih terus berjalan utk menikmati keindahan bandar cantik ini!


IMG_2093 copy

Yess! Jumpa fire warmer tepi jalan... so dpt lah panaskan badan skit kat sini! Hihi..


IMG_2104 copy

Dah penat jalan.. duduk jap!


IMG_2094 copy

Tetiba hujan turun renyai-renyai… lagi lahh bertambah sejukk! Perott laparr… nak makannnn!


IMG_2109 copy

Yes lahh.. jalan punyer jalan jumpa jugak makanan halal kat bandar Queenstown nie!


IMG_2124 copy

Kedai kebab halal… happy giler biler jumpa kedai nie sebab memasing dah kebuluqq! Ahahah..


IMG_2111 copy

Aku ngan en.teman beli satu nasik daging kambing kebab nie! banyak gak portion dia.. so we both share ajer… air limau tu memang favourite kiteorg setiap kali bercuti ke Aussie & NZ! Harga around nasik kambing kebab tu around NZ$14.00 kalau tak salah.. Taste ok lah not bad.. sebab dlm keadaan kritikal nak makan camgini.. yg tak sedap pun boleh jadik sedap! Haahahhah…


IMG_2115 copy

Kat KL dia jarang dpt makan suap2 camgini.. ahahahahaa.. :p



Dah kenyang makan kebab.. terus mabuk kambing! Ahahaha… layannn kan video gonjeng kak neen nie yer! :p


Lepas makan we all semua terus balik ke our lovely apartment! Lepak2 kejap then terus tido sebab esok pagi nya nak kene bangun awal sebab nak buat lagi 2 aktiviti menarik di bandar Queenstown! So check it out in my next entry ya! :)

2 comments:

jasmarina jasni said...

awesome pictures... :-)

http://contengan-rasa.blogspot.com

Aishah Amin said...

cantiknya tasik sekali dengna gunung sebagai background dengan awan lagi
Aishah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails