COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 8, 2015

Jom Makan-Makan di Indonesian Food Festival!


IMG_5864 copy

Kak Neen memang penggemar Indonesian Cuisine… bile dpt tahu ade Indonesian Food Festival sedang berlangsung di KL skg nie… terujaaa betol rasanya… nampak tuu muke Kak Neen sedang riang gumbira tengok hidangan makanan dari seberang nie! hehe..


IMG_5839 copy

Kalau korang berminat nak makan pelbagai masakan sedappp dari Indonesia, korang kene pegi ke Zende Restaurant yg bertempat di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur…

IMG_5836 copy

Alhamdulillah.. Kak Neen berpeluang merasai keenakkan sajian makanan dari Indonesia nie pada hari pertama pelancarannya… duduk kat meja media rasa macam pengacara rancangan Nona pulak! Ahahhaa..


IMG_5868 copy

Ok.. takmo citer panjang lagi.. jom Kak Neen nak tunjukkan antara sajian authentic Indonesia yg boleh korang makan sepanjang Indonesian Food Festival ini berlangsung!


IMG_5854 copy

Ayam masak apa aku tak ingat.. tapi ayam nie macam ayam goreng masak berempah la…


IMG_5855 copy

Daging macam masak hitam… sedapp sebab daging dia lembut sangat!


IMG_5856 copy

‘Ikan Kakak Fillet Saus Padang’ nama masakan nie… hehe.. cute kan?


IMG_5857 copy

Sambal Udang ni ponnn sedappp!


IMG_5858 copy

‘Cumi Gulai’ dlm bahasa Indonesia nya.. kalau kite panggil Gulai Sotong lah… hehe.. Oh yg nie paling paling marvelous pada citarasa anak tekak Kak Neen sebab ianya pedassssssssssss kebabom! Sesapa yg suke makan pedas.. you guys should go for this lauk ok!


IMG_5873 copy

Orak Arik Tempe Cabai Hijau… Yg nie salah satu makanan tradisi dari Indonesia yg wajib korang cuba ok!


IMG_5875 copy

Yg nie pun salah satu makanan tradisi Indonesia… Gado Gado!


IMG_5874 copy

Ade jugak section rojak buah!


IMG_5878 copy

IMG_5881 copy

Yang nie pun menarik… lupa pulak apa namanya.. tapi dia macam roti canai berinti!


IMG_5851 copy

Ok.. nie antara dessert tradisional Indonesia yg Kak Neen paling suke… Surabi Bandung namanya.. Oh.. sedap.. you guys should try this out!


IMG_5844 copy

IMG_5847 copy

IMG_5852 copy

Pelbagai local dessert juga boleh di anda nikmati di sini!


IMG_5860 copy

Pencuci mulut seperti buah buahan jugak tidak ketinggalan… Kak Neen peminat tegar buah nagka.. so banyak kali jugak lah Kak Neen topup buah nangka tu! ahaha..

IMG_5888 copy

Sebelum acara bermula…. Ramai dah para tetamu memenuhi restaurant Zende!


IMG_5883 copy

IMG_5896 copy

When blogger meet her blog reader.. well blogger tu kalau bercakap memang penuh expression! Hahahaha.. TQ Fatin sbb sudi layan Kak Neen yg gonjeng nie! :p

IMG_5909 copy

Acara pun dah nak bermula.. di mulakan dengan kehadiran pengacara majlis yg berasal dari Indonesia! OMGG… I love her dress lahhh!


IMG_5908 copy

Sepanjang majlis kami di sajikan dgn persembahan dari talent-talent Indonesia… sedap giler suara si cowok nie..


IMG_5918 copy

Ade tarian tradisional pulak..


IMG_5920 copy

Syok pulak tengok performance tradisonal Indonesia nie!


IMG_5923 copy

IMG_5929 copy

Selesai persembahan, GM Hotel Seri Pacific memberi ucapan… then di ikuti oleh perwakilan dari tourism Indonesia pulak sambil memperkenalkan Chef yg bertanggungjawab memasak menu2 utama buat para tetamu yg hadir pada hari tu!


IMG_5937 copy

Perasmian Indonesia Food Festival!


IMG_5944 copy

Selesai perasmian.. tetamu pun menjamu selera.!


IMG_5947 copy

IMG_5946 copy

Selamat menjamu selera!


IMG_5941 copy

Sambil makan kami di sajikan dgn alunan muzik tradisional Indonesia.. bestt bangat deh!


IMG_5842 copy

Thumbs up dari Kak Neen! So you guys should try out this wonderful Indonesian Cuisine okk!


PLACE:

INDONESIA FOOD FESTIVAL @ ZENDE RESTAURANT, SERI PACIFIC HOTEL KUALA LUMPUR


DATE:

4th SEPT – 11th SEPT 2015


TIME:

BUFFT LUNCH (daily 12:30pm – 3:00pm)

BUFFET DINNER (daily 6:30pm – 10:30pm)


PRICE:

RM79.00 NETT PER PERSON (inclusive of 10% service charge & 6% GST)


Untitled

Untitled

Untitled

IMG_5826 copy

Thank you Hotel Seri Pacific for having us at your Indonesian Food Festival!

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya
inshaallah kalau sempat nk cuba

Shuriana Khamisan said...

Kak Neena sape jai official photographer akak.. gambar semu acantik n clear la.. impress giler... ngeeeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails