COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 9, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 7 @ Subhanallah..Permandangan Bandar Queenstown Terlalu Cantik Dari Puncak SkylineGondola!


1-IMG_2359 copy

Lepas buat aktiviti ohsem Shotover Jet nie, belah petangnya kami ke Skyline Queenstown pulak! Ok nie gambar dah sampai kat tempat nak naik cable car.. sebenarnya ade cerita lain sebelum kami sampai ke sini! Hehehe..


2-IMG_2345 copy

Ceritanya kami kebulur dan dgn slumber nya makan tepi jalan… ahahaha…. Time nie makan roti ngan telor goreng ngan cili sos.. ya ampunn sedap nya tak leh nak ckp.. sampai meleleh-leleh cili sos nya.. dah lah sejukkk.. laparrr tahap gaban.. dpt makan macam nie punyer lah nikmatttttttttt!!!


3-IMG_2348 copy

Dah makan.. nak touch up liptik.. tapi kauu mampuu sambil lintas jalan sambil pakai liptik? Ahahaha… :p


4-IMG_2350 copy

Jenuh gak lah berjalan kaki dari parking nak ke counter skyline gondola queenstown! Nie baru kat bawah yer.. kene mendaki bukit utk sampai ke counter cable car nya di atas sana.. haihh.. gonjeng giler aku time nie.. ngan beg terbukak.. ngan tisu penuh kesan liptik kat tangan.. mulut membebel.. ahaha.. well.. itu lah kak neen yg gonjeng! :p


5-IMG_2353 copy

6-IMG_2351 copy

Haa.. dari bawah dah leh nampak cable car dok tergantung-gantung di atas sinunn!


7-IMG_2356 copy

Waktu berjalan menuju ke counter cable car.. aku rasa macam nak nangiss sgt2.. sebab Allah seakan kabulkan doa aku! Dari first day sampai bandar Queenstown aku agak sedih gak lah sebab cuaca sgt gloomy.. tetiap malam sebelum tido aku berdoa semoga Allah berikan cuaca yg cerah pada bumi Queenstown nie sebelum aku pulang semula ke Malaysia! Syukurr alhamdulillahh.. Terima kasih Allah kerana makbulkan doa ku!


8-IMG_2362 copy

Lebih kurang 10 min berjalan.. kami dah sampai ke stesen Skyline Gondola Queenstown! Tiket Gondola berharga – NZ$32.00/pax.. dia ade macam package yg korang boleh amik.. sila jangan malas nak browse trhu website skyline nie yer - https://www.skyline.co.nz/queenstown/pricing/


9-IMG_2365 copy

Kalau anda gayat.. sudah semestinya kupu-kupu penuh dlm perot anda!


10-IMG_2373 copy

Maka menjerit-jerit keriangan lah aku sewaktu melihat keindahan ini dari dlm kapsul gondola tu! ahaha.. sumpahh excited gilerrrrrrrr okk.. tak sabauuu nauu nauu nak sampai ke atas tu!


Setiba nya di atas view deck Skyline Gondola… ku persembahkan kepada kamuuu semuaaaaa… lihat lah duniaaaaaaaaaaa!!!!


11-IMG_2382 copy

12-IMG_2383 copy

13-IMG_2384 copy

14-IMG_2385 copy

15-IMG_2386 copy

Huuwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk nyaa tak leh nak di ungkap ngan kata2 sewaktu berada kat atas viewing deck gondola ni.!!!! Tak henti-henti aku berzikir.. Allahuakbar.. Subhanallah… Masyallah… memang terlalu indah ciptaanMU Ya Allah…


16A-IMG_2460 copy

Kat bawah tu adelah bandar Queenstown yg dikelilingi oleh Lake Wakatipu dan jugak didindingi oleh gunung Remarkables! Ini lah sebab utama kenapa aku nak sgt2 cuaca cerah ketika aku berada kat atas nie.. sebab aku nak kan view camgini lahhhhhh… langit yg membiru itu akan memberikan satu parorama yg sungguh mengagumkan!!!!!


16B-DSC08906 copy

Basically kat atas nie memang tempat org amik gambar lah…


17-DSC08909 copy

Tengok tuu.. memang berebut-rebut tourist nak bergambar kenangan kat sini!


18-DSC08911 copy

Akhirnyaa… dpt jugak kami berWEfie bersama-sama tanpa sebarang gangguan!


19-IMG_2398 copy
Owh lepas nie bertarung lagi utk amik gambar posing2 maut pulak! Ahahaa..


AMARAN: Sila scroll laju2 kalau tak sanggup nak tengok aksi kak jeng disini yerr!


20-IMG_2401 copy (CROP)

21-IMG_2402 copy

22-IMG_2404 copy

23-IMG_2405 copy

24-IMG_2410 copy

25-IMG_2409 copy

26-IMG_2414 copy

27-IMG_2422 copy

28-IMG_2394 copy

29-IMG_2389 copy

30-IMG_2390 copy

31-IMG_2436 copy

32-IMG_2437 copy

33-IMG_2438 copy

34-IMG_2442 copy

35-IMG_2444 copy

36-IMG_2447 copy

37-IMG_2461 copy

38-IMG_2439 copy

39-IMG_2455 copy

40-IMG_2456 copy

41-IMG_2471 copy

Haaaaaaaaaaaaaaaaa… amacammmmmmmmmmmmmmmmmmmm??? Muntah darah tak tengok kak neen punyer gambo?? Ahaha.. sorrylahhh I just can’t help to post all these valuable pictures of mine here!


Again… sorry for SPAMMING… more to go now! Hehehe..


42IMG_2464 coy

Bersyukur sgt2 sebab diberikan rezeki utk sampai ke sini!


43-IMG_2459 copy

Aaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrggggggggggggggggghhhhhhhhhhh!!!! I couldn’t believe it I’m hereeeeeeeeeee!!!!


44-IMG_2450 copy

French Kiss for your Queenstown!


45-IMG_2427 copy

Please excute my over excited face!


46-IMG_2465 copy

OMG!! My Dream Come True!!!


47-IMG_2433 copy

Yeaaaaahhh….. angan-angan kami telah jadik kenyataan!


Sorry.. more SPAMMING to go fo you guys! Ahahahaa..


48-IMG_2475 copy

49-IMG_2480 copy

50-IMG_2482 copy

51-IMG_2486 copy

52-IMG_2488 copy

53-IMG_2490 copy

54-IMG_2494 copy

55-IMG_2502 copy

56-IMG_2513 copy

57-IMG_2505 copy

Hahaha.. focus point lari pun aku nak tempekk jugak kat sini okk!! Don’t ‘care!! Hehehe.. Ye lah bukan senang tau nak sampai ke bumi New Zealand nie.. punyer lama mengidam.. akhirnya sampai jugak disini! So pasal tu lah aku bantaiii amik gambar selagi mampu… pantang view deck tu kurang org jer confirm aku cecepat amik port utk amik gambar! Hehehe…



Now saksikan lah view yg super ohsem nie in this live video!


Ok lepas spent almost 20 minutes kat atas viewing deck nie.. kiteorg terpaksa meninggalkan view yg super ohsem nie sebab nak pegi tengok satu show yg amat menarik disini.. so do check it out in my next entry yea! :)

3 comments:

Bermulanya Satu Episod said...

suka saya tengok gambar2 sis semua cantik2 sungguh...

hamizah che mat said...

cantiknya
JOM FOLLOW SAYA

izza said...

cantiknya... ok dh msk wishlist.. muah2 thanks.. info ni berguna

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails