COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 15, 2015

Dinner In The Sky – Pengalaman Makan Malam Yang Menakjubkan Di Atas Kayangan!


Bile aku dpt tahu tentang kewujudan Dinner In The Sky ni.. aku punye keterujaan ingin mencuba sgt tinggi seperti mana tinggi nya lokasi sebenar tempat makan malam nie berlangsung!


1-GOPR1366 copy

Hoooiiiiii!!! Ini memang sangat rare!!! Aku memang seorang yg adventurous.. so that’s why aku memang teringin bebenor nak merasi saat makan malam secara duduk tergantung pada ketinggian 50 meter nie!


Di saat mendapat jemputan dari 2Spicy Entertainment, sumpah aku rasa macam nak pitammmmmmmmm!!! Ahaha.. mana tak nya.. rezeki yg aku dpt nie diibaratkan seperti:-


pucuk dicita ulam mendatang..


umpama mimpi dlm mimpi…


apabila impian menjadi kenyataan…


bulan jatuh ke riba…


Haaa… gituuu perumpamaannya! Hehehe.. but seriously aku sgt2 terkesima and till today still macam tak percaya jer yg aku dah pun berjaya menikmati hidangan makan malam di atas kayangan tuh! Huhuhu…


Ok.. now let’s treasure my unforgettable experience during my fine dining at Dinner In The Sky last week!


2-GOPR1350 copy

Waktu kiteorg sampai ke tapak Dinner in the Sky nie, aku ngan en.teman memang dlm keadaan yg sgt haru biru! You know what??? Actually we both almost missed this opportunity sebabnya our dinning session pada jam 6 ptg.. and we both reached here at 5:58pm! memang kalau lambat jawabnya hi hi bye bye lah sbb nya platform nie akan di angkat ke atas oleh sebuah kren bile tepat pada masanya!


So you guys kalau dah purchase your tiket, please please please be here early ok! Macam aku hari tu pegi di hari bekerja.. so memang rushinggg ya amatt lah kekdahnya kann! Yg kiteorg jadik lambat tu disebabkan jalan jammed yg amat sgt dari Jalan Pinang sampai ke Jalan Perak!


Sakit betol hati aku.. darah dah berderau-derauu nie sebab tengok jam dah makin dekat pukul 6 ptg.. walhal we all kene ade kat kawasan tapak dinner in the sky nie pada jam 5:45 ptg okkk tapi around jam 5:35 ptg kiteorg still kat jalan perak.. end up aku amik tindakan nekad masuk parking kat Life Centre jer… lantak lah.. nak wat macam mana.. nak tak nak memang menampakk lah we both sampai ke puncak menara KL tu.. kauuu mampuuuuuuuuuu??? Ahahah.. aku rasa kami berdua dah macam kat dlm rancangan Amazing Race dah okkk! Memang haruu betol!


Sampai2 jer kat tapak Dinner In The Sky nie, tengok dining table tu dah hampir penuh ngan guest.. then we all terus jer register our name then teruss bergegas ke red carpet laluan nak ke dining table! Time tu memang tercungap-cungap tak leh nak ckp apa dan nak fikir apa dah… ahahaha..


3-GOPR1351 copy

Bile dpt duduk kat kerusi nieee… fuhhhhhhh legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nya rasaaaa!! Dpt lah tersenyum simpul sekejap.. hehehe…


4-GOPR1353 copy

Sempat lagi berselfie ngan tudung saji makanan high class nie! hihi..


5-GOPR1354 copy

Ok.. time nie dah ready dah.. kren akan mengangkat dining table nie ke atas langit! Uhuhu..



Layan video nie utk mendengar dan menikmati sessi permulaan kami berdining di atas kayangan nie yer! Hehe..


7-GOPR1355 copy

8-GOPR1356 copy

Gituuu aksi ku ketika meja makan ni sedang semakin tinggi tergantung dan terapung di awangan!


9-GOPR1358 copy

Yeaa.. our first dinner course is served! Menu nya adelah Watermelon and Roma Tomato Gazpacho, Japanese Cucumber, Pacific Prawns and Extra Virgin Olive Oil Drizzle!


10-GOPR1360 copy

Kurlassssssss sgt rasanya makan tergantung camgini kan??? tapi tahu kah kamu yg diketika ini badan ku kerasss kaku macam batu??? Tapak tangan dan tapak kaki berpeluh sejukkkk! Huuwwwaaa.. asalll gayaatttttttttt sesangattt nie??? bile kat bawah tadi bukan main rasa macam confident gilerr macam okkk bile dah sampai kat atas nie.. sekali bile dah duduk kat sini… huuuhuuuuhuuu… memang aku jadik kerass kejunggg secara tiba-tiba.. tapi bile nak posing depan camera. Still leh maintainnn hot kan?? ahahahha…. :p


11-GOPR1362 copy

12-GOPR1364 copy

Gilaaa banggaaa aku ngan en.teman! hoiiihh! Kalau korang nak tahu.. en.teman punyer tahap gayattt lagi tinggi dari akuuu tauu… macam aku naik cable car takde bende.. skit pun aku tak gayat.. while en.teman naik cable car memang confirm2 gayat.. tapi bile kat atas nie.. aku memang dah budget yg dia akan kerasss kakuuu lebih teruk dari aku.. tapi eeehhh… bukan main lagi dia dlm gayat2 tu boleh dok selpuiiii seketol dua mengalah kan aku nie! hahaha..


13-GOPR1365 copy

Bayangkann.. punyer lah tahap gayat melampauu.. nak amik gambar ngan gopro pun kiteorg tak berani nak angkat tangan okk.. rasa macam gopro tu akan jatoh ke bawah.. so end up terpaksa lah mintak tolong staff yg kene kat sini utk amikkan gambar we both dan ini lah hasilnya!


14-GOPR1367 copy

Haa.. nampak macam mana kami tergantung kat atas nie.. ade tempat letak kaki jer yg menampung tapak kaki kami… sebelah kiri kanan memang berlubangg dan boleh nampak direct ke bawah! Huhuhu…


Btw, ko nampak tak aku dok pegang roti tu macam roti tu nak terbangg.. sampai penyett okk aku genggamm roti tu! ahahaha.. en.teman lagi best.. sentuh pun tak roti dia tu.. aku makan lah jugak dlm pada kegayatan yg amat sgt! Rugii wooo kalau tak makan… gayat.. gayat jugak.. makan tetap kene makan kan.. bukan senang nak merasa makan di atas kayangan camgini! Hehehe… but seriously our first course nie memang rasa tak lalu sgt nak makan.. nak telan pun rasa macam tak leh nak telan.. maybe nak membiasakan diri di atas awangan dan jugak nak lawan kegayatan! Uhuhu…


15-GOPR1371 copy

Ok.. bile dah masuk second course aku dah rasa makin confident nak makan.. tapi still tak leh nak toleh kiri kanan.. dan bergerak kiri kanan.. still ade gaya makan macam robot! Ahaha..


16-GOPR1369 copy

Ok second course menu nya adelah seperti berikut - Carpaccio of Organic Beetroot, King Island Goat Cheese, Toasted Hazelnut and White Balsamic! Fuhh.. aku nie dah lah tekak kampong dot.com… bukan senang nak makan fine dining cuisine nie.. tapi Alhamdulillah… ternyata food yg disajikan di sini bukan calang2 punyer food ok! Rasa nya sedappp dan ade kelass tersendrii!


17-GOPR1370 copy

Sambil nak makan.. sambil nak bergambar jugak!


18-GOPR1372 copy

19-GOPR1395 copy

Mula2 waktu dpt tempat duduk aku rasa cam tak best pulak bile duduk terpisah skit ngan en.teman.. sebab we all dpt bucu ngan bucu punyer tempat duduk… tapi bile fikir2 balik dlm part nak amik gambar.. wahh.. untung jugak sebab dia boleh amik gambar aku and aku boleh amik gambar dia dgn view yg berbeza! Kalau duduk sebelah menyebelah mesti angle amik gambar kurang ohsemmmm!


20-GOPR1373 copy

Sementara menunggu next food course to be served, apa lagi.. berWeFie and SelFie lah kami!


21-GOPR1377 copy

Huuwaaa…. Punyer lah gayattttttttttttt!! Ade GoPro pun rasa macam tak mampu nak pakai dgn sebaik-baiknya! Sepatotnya dgn GoPro kiteorg boleh amik gambar dlm bermacam-macam angle yg lebih luaass.. tapi apabila kegayatann telah menghantui diri.. ko tengok sampaikan aku nak selfie pun en.teman pegangkan batang monopod tu! uhukk uhukkk..


22-GOPR1376 copy

Memang tak mampu nak panjang kan batang monopod tu keluar dari platform dining table aku makan nie.. memang aku rasa macam akan terlepasss ke bawahhh jer GoPro aku nie kalau aku panjang kan tangan aku keluar! Walhal ade jer tali monopod yg dillitkan di pergelangan tangan.. ok dah dah.. tak guna ckp.. ini semua GAYATTTTTTTTTT punyer pasal!!!! T____T


23-GOPR1380 copy

Selfie dlm keadaan senyum simpul kegayatan ya amat namanya nie! ahahha..


24-GOPR1382 copy

Yang nie mintak staff dia yg tolong snap kan! ahaha..


25-GOPR1385 copy

Di sebabkan rasa macam tak puas hati berselfie ngan GoPro.. aku belasah berselfie ngan Iphone pulak! Huuihh.. time nie pun tangan berpeluh tak leh nak ckp macam apa jerr! Tapi tetap gigih sebab ini jer lah kot sekali dlm hidup aku dpt merasai pengalaman indah macam nie.. so kene jugak lawan segala kegayatan yg ade dlm diri nie!


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled


Yeayy.. berjaya jugak berselfie & berCamwhore tanpa terjatoh nya phone ke bawah! Uhuhu.. according to the organizer katanya so far dah ade 3 kes phone jatoh tersembamm ke bawahh sewaktu guest makan ka atas nie ok! So you guys kalau pegi better watch out your belongings carefully!


33-GOPR1387 copy

And now the 3rd menu which is the main course - Chicken Piccata, Lightly pan fried, Glazed Asparagus, Creamy Potato Mash and Basil infused Tomato Sauce! Sedapp dan sgt berkhasiat food nie… memang sgt sesuai tuk food org berdiet! Hehehe…


34-GOPR1391 copy

Cehh! Muke macam tak gayat.. walhal masih lagi berada dlm kegayatan tuh! Ahaha…


35-GOPR1389 copy

Sebenarnya kan.. kerusi hebat yg kiteorg duduk nie boleh di pusing-pusing kan ke kiri dan ke kanan ok.. or nak lean back ke belakang pun bolehhhh tau! Kiranya kite boleh baring jugak lah ketika makan di atas kayangan nie.. tapi malangnya aku tak seberani ituuuu! Uhukk uhuk.. memang kalau boleh nak lah baringg lean back skit.. then kengkonon nak lah amik gambar rare... sekalii amik kauuuu.. bile dah sampai kat atas tu.. lain pulak jadik nya.. segala confident yg ade pada awalnya sudah terbangg melayang di awang awangan diketika ini! Uhuhu… yg aku mampu buat hanyalah duduk tegak dan makan macam robot! Ahahaha..


36-GOPR1393 copy

Ok this is our Final Course - Himalaya Salted Caramel Chocolate Cremeux Tart served with Cocoa Nibs and Mix Berry Coulis! Oh sedappp sgt nihh…



Nah.. layan video yg sempat en.teman layan sewaktu kami makan di atas kayangan hari tu.. well.. waktu kat atas tu.. kite takde lah makan secara sunyi sepi.. ade music yg dimainkan sewaktu kami menikmati makan malam di atas sana! Kemudian di tambah pula dgn angin sepoiii sepooii reti bahasa.. oh memang ohsem sungguh laaa feeling dia!!!


38-GOPR1384 copy

Overall.. kami memang bagi 5 star rating to Dinner in the Sky! Memang seriously this is our most awesome dining experience we ever had in our life! Aku ckp ngan en.teman.. bulan 11 nanti utk our 10th years anniversary, tak yah lah pegi candle light dinner kat mana-mana lagi.. sebab ini lah dia anniversary dinner yg aku impi-impikan selama hari nie and Alhamdulillah ianya telah pun menjadi kenyataan! Uhuhu.. terharu sgt rasanya!


39A-IMG_9982

39B-GOPR1396 copy

Untitled

Untitled

Thank you so much Arvin from 2Spicy Entertainment for having both of us! Really proud of you and may you grow with success in future!


40-GOPR1398 copy

So guys.. honeslty this is something that you guys should try and experienced once in your life time!


41-GOPR1400 copy

42-GOPR1401 copy

Takot tu memang lah takot.. tapi honestly korang tak perlu nak takot sgtt sebab pihak penganjur menjaga setiap inci ciri2 keselamatan di sini ok! Insyallah semuanya selamat ketikat korang berada di atas sana!


43-IMG_9990 copy

Kerusi yg diaorg pakai nie bukan calang2 punyer kerusi ok… so don’t worry.. Dinner in the Sky nie dah operate di 43 buah negara diseluruh dunia dan Malaysia adelah yg pertama di Asia! Nak tahu lebih about Dinner In The Sky nie, korang boleh follow FB Page Dinner In The Sky and also their Official Website Dinner In The Sky nie!


44-IMG_9989 copy

Ramai giler yg bertanyer kat aku hari tu.. tak gayat ke makan kat tempat tinggi tu.. .boleh lalu makan ke? Mahal ke tak?


Ok honestly pada aku soal boleh makan atau tidak nie bergantung kepada diri individu.. apa yg boleh aku katakan.. waktu mula2 dlm process nak dibiasakan diri dengan tahap ketinggian tu memang rasa tak lalu jugak lah nak makan sebb rasa gayat yg melampau kan.. tapi lepas 15 min tu aku ngan en.teman dah rasa lebih selesa utk makan.. tapi masih rasa gayat utk menggerakkan badan ke kiri dan kanan! Ahaha..


45-Price

Ok nie harga per person utk setiap session dinner course Dinner In The Sky! Basically korang boleh terus buat direct booking di official website Dinner In The Sky nie!


Dinner In The Sky nie ade 4 sessions.. setiap session berlangsung selama 1 jam! Session yg pertama bermula seawall jam 6 ptg dah last trip berakhir pada jam 10.30 malam! Macam aku hari tu pegi session pukul 6 ptg.. actually pada aku ade pro and cons utk session ptg dan malam.. kalau session siang boleh nampak view siang yg terang.. nak amik gambar maybe lebih mudah.. tapi kalau session malam.. yg cantiknya boleh tengok view KL dgn cahaya lampu-lampu yg indah di bandaraya kuala lumpur tapi nak amik gambar maybe susah skit lah sbb cahaya kurang!


So in case korang ade plan nak celebrate hari2 special korang.. tapi tak tau nak dinner kat mana, so here I would really recommend you guys to experience this awesome Dining in The Sky! Pengalaman tu yg paling berharga dan harga yg dibayar itu adelah berbaloi dgn apa yg korang dpt sebenarnya.. so for special occasion rasanya tak salah utk abadikan kenangan terindah macam nie kan! hehe..


46-GOPR1402 copy

Kat sini disediakan ruangan menunggu yg exclusive.. kalau korang dtg awal.. korang boleh rest and relax kat sini dulu.. memang its such an exclusive treats!

47-GOPR1404 copy

The happy feet! Ahaha.. kami dah cuba.. anda bile lagi! Hehe..


Actually kan.. aku bile dah balik umah.. aku tengok balik semua gambar2 yg diambil.. aku rasa macam tak puas hati sbb macam banyak lagi gambar2 menarik yg aku boleh amik ketika berada di atas kayanan sana sewaktu kami menikmati makan malam! Sbb GoPro adelah salah satu camera yg terbaik utk capture gambar bagi sessi2 extreme macam nie.. tapi sayangnya aku ngan en.teman tak mampu nak amik gambar sebanyak dan seohsem boleh atas factor kegayatan! Uhuhu..


Tapi itu kalau nak ikutkan rasa tidak puas hati dan kurang bersyukur memang lah akan terus rasa tak puas hati kan… alah tak puas hati sebab tak dpt amik gambar jer pun.. yg lain semua kami terlebih puas hati sebenarnya! ahhaa..


Tapi bile fikir2 balik.. yea.. aku bersyukur sgt kerana aku ngan en.teman berpeluang menikmati keunikkan Dining In The Sky nie.. lebih bersyukur apabila cuaca berada dlm keadaan yg sgt baik sewaktu session kami berada di atas awangan itu! Sebenarnya around pukul 5 ptg on that day.. hari hujan jugak skit2.. tapi by the time pukul 6 ptg hujan dah berhenti.. then cuaca pun dah tak berjerubuuu..oh.. memang rasa beruntung dan bertuah sgt-sgt sebab dpt pegi pada tarikh dan hari yg indah dgn keadan clear sky yg mana membolehkan kami menikmati view KLCC & Menara KL dgn jelas dan terang!


48-GOPR1405 copy

So kalau korang tak tahu kat mana lokasi Dinner In The Sky nie.. korang just pegi ke Menara KL.. yea.. platform Dining In The Sky betol2 berada di sebelah KL Tower nie ok!


49-IMG_9858 copy

Hahah.. ini aksi waktu nak kejarkan sampai ke lokasi platform Dinner In The Sky before pukul 6 ptg! Berpeluh tak yah ckp lah sebab berjalan kaki dari Life Centre then panjat bukit ke menara KL.. memang rasa macam nak pengsan… tapi sesungguhnya segala nya berbaloi setelah menikmati keindahan makan di awangan bersama Dinner in the Sky Malaysia! :)

16 comments:

mama tisya said...

rezeki neena & en teman dpt rs dinner in the sky..kita yg tgk pn bole rs gayat apantah lg tuan bdn sdiri yg dh kt atas nun tp muka neena nmpk cool lg tp muka en teman nmpk die gayat walau die try nk cool hehe...pernh naik solero kt genting yg tgi tu pn rs gayat hehe..aritu pn ada tgk kt majalah 3 psl ni

mairah mairah said...

waaa..tgok gmbr ppn dh rasa gayatt.

Zie Azi said...

entry ni la sy tggu..wow amazing. rasanya xtermampu nak naik setinggi tu.mmg xkan naik, gayat sgt. dpt tengok pic from neena pun dah ok.tengok gambar pun seriau..keep writing dear !!

LZ - The Blog Owner said...

Salam neena..

Speechless tengok neena & en. teman makan di awang-awangan..
Fuhhh mencabar.. Kalau saya memang tak tertelan..

FadMN said...

huwaaa best nya.untung nya u neena.tak nampak cam u gayat pun.menten cun lagi ha kat atas tu kan

QasehnyaRania said...

kak neeeen.bestnya dapat peluang keemasan dinner in the sky ni..
dh tgk dato ct hri tu
pastu tgk dlm mjlh 3.
now tgk kak neenn pulak... :)
teringin juga.. tp rege tu.. wow sangat :)

Chekgu Azrine said...

Wow..bestnya spt merasai dinner in the sky..bertuah neena

Aida the Pinky said...

uwaa..kite yg tgok ni pon dh ketaq lutut rase..xsgup rase nk mkn..

nadiah hanum said...

huwaaaa...sumpah saya tak berani! gayatttt

Farra Da Smiley said...

wow cool neena ..selamat berkenalan ;)

jasmarina jasni said...

wah bestnyer dapat cuba dinner in the sky..

seraa rose said...

wooow menariknya..

AkuSeorangTraveler said...

fuhhhh rasa tak lalu nk makan haha

Azira Mamat said...

sonoknya makan ats langit..hehhehe..rezeki...bukan senang nk dpt..

noorlizanasikin said...

wow!!!!
fuh!!!!

salam perkenalan....
bestnyer neena....
kalu saya????
tak tahu dah jadi apa kat atas tuh...
GAYAT...

actually liza pernah beli tudung ngan neena...

-------------------------------------------------------------------
SETIAP WANITA MESTI NAK CANTIK KAN??? CANTIK DI MATA ORANG TERSAYANG : TIPS : Nak kelihatan Anggun, Cantik Di mata Orang kesayangan???

nini said...

Perghhhhh.....tgk gambaron dah rasa mcm seriauuuu....
Tapiii bestttt kNnnn...hihihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails