COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 11, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 7 @ Cantik Sangat Sampai Buatkan Aku Menangis!



1-IMG_2583 copy

2-IMG_2587 copy

Lepas tengok Kiwi Haka Show nie, kiteorg back to the viewing deck.. dan akhirnya ini lah yg berlaku..





Ahahaha.. amik kauuuuu! Sampai nangis-nangis okkk! Bongok en.teman gie record time aku tengah gonjeng tuu.. but well.. sumpah memang rasa mcm takmo balik Malaysiaaaaaaaaaaaaaaaa time tu! Huuuwaaaaaaaaaaaaaaa… memang NZ sgt2 bestttttttt… pasal tu lah aku boleh sampai ke tahap menitiskan air mata ok!


4-IMG_2685 copy

Dari viewing deck, kiteorg berjalan kaki.. naik lagi ke kawasan atas bukit di Skyline Gondola nie!


5-IMG_2594 copy

Yg belah kanan gambar tu adelah salah satu restaurant yg paling exclusive di bandar Queesntown! Harga tiket utk dinner kat sinun lebih kurang NZ$72 kot utk satu kepala.. harga tu dah masuk sekali ngan harga return tiket gondola! Kami idak lah makan2 kat sinun.. sebab dah sah2 mahal nak mammmm.. lagipun foodnya belum tentu halalan toyiban!


6-IMG_2592 copy

Kiteorg just cuci2 mata jer lah dari atas nie!


7-IMG_2602 copy

Posing favorite sewaktu kat NZ! Haha.. rasa macam nak peluk bumi NZ nie bawak balik! Uhuhu…


8-IMG_2591 copy

Oh ya.. nie adelah salah satu tempat wajib posing ketika korang di atas Skyline Gondola nie.. kat sini diaorg ade jual Jelly Belly dgn meriah nya.. lupa pulak nak amik gambar kat Jelly Belly store nie!


9-IMG_2597 copy

Waktu nie we all at leisure jer… takde nak buat apa… just lepak2 sambil amik2 gambar sampai hari menjadi gelap!


10-IMG_2617 copy

11-IMG_2624 copy

12-IMG_2628 copy

13-IMG_2636 copy

14-IMG_2644 copy

15-IMG_2620 copy

15-IMG_2631 copy

16-IMG_2653 copy

17-IMG_2607 copy

18-IMG_2608 copy

So where we are heading to after this?? :D


19-IMG_2662 copy

Hari semakin gelap.. tapi kami masih disini… menikmati permandangan yg entah bile kami akan temui nya kembali!


20-IMG_2660 copy

Kat sini ade macam2 lagi aktiviti yg boleh kite lakukan.. antaranya LUGE! Tapi kiteorg tak main pun sebab semuanya berbayar.. harga boleh tahan almost NZ$55/pax kalau tak salah!


21-IMG_2663 copy

We all saja sanggup lepak dlm kesejukkan malam nie.. nak tengok view malam bandar Queenstown nie macam mana!


22-IMG_2657 copy

Dlm permandangan malaam.. ternampak gunung yg bercahaya indah nun diseberang sana.. oh katanya itu lah dia Corronet Peak! Dia lebih kurang macam The Remarkables nie jugak.. tempat org main Ski.. tapi kat Corronet Peak nie boleh main SKI di waktu malam kalau tak salah!


23-IMG_2683 copy

Bile dah malam gulap gelita… pergunungan bersalji yg indah di depan mata tadi ternyata dah tak nampak bayang dah… ahaha..


24-IMG_5414

Yang sebenarnya kami sanggup menunggu dlm kesejukkan di waktu malam nie sebab nak tengokkan Aurora… tapi sayangnya Aurora tak kunjung jelma! Aku pun tak penah tahu apake binatangnya Aurora nie.. bile google and check kat IG.. ohh ini rupanya Aurora… cantik giler gambar nie siap ngan Milky Way lagi tuu! Issshh jelesss lah tengok gambar dia sbb dpt dua view yg sungguh awesome tu serentak!


“An aurora is a natural light display in the sky, predominantly seen in the high latitude (Arctic and Antarctic) regions.”


25-IMG_2671 copy

26-IMG_2677 copy

27-IMG_2679 copy

Sebelum turun semula ke bawah.. kami chill out sebentar di café sambil2 pekene hot chocholate! Fuhhh time nie rasa macam org kayoo sangat! Ahahahahaa…


28-IMG_2691 copy

Ok.. masa utk pulangg!


29-DSC09053 copy

Till we see you again Skyline Gondola Queenstown!


30-IMG_2161 copy

Sebelum pulang ke apartment, we all singgah New World Supermarket di bandar Queenstown.. kiteorg sempat shopping chocolate famous dari New Zealand nie!


31-DSC09078 copy

32-IMG_2710 copy

Yeaaahh.. dah sampai ke apartment kami yg super ohsem nie! masing2 dah kebulur nak makan.. so para isteri harus ke dapur utk hidangan makan malam!


33-IMG_2706 copy

34-IMG_2704 copy

Kiteorg masak sambal telor jer ngan sup apa entah tu.. lupa dah! Tapi sumpah sedap nak mamposss walaupun sekadar hidangan lauk telor sambal nie jer.. bile dah lapar kan.. yg tak sedap pun akan jadik sedap! Hehehe..


Begitu lah pengakhiran percutian kami di hari yg ke-7 di bumi kiwi nie.. keesokkan hari nya kami akan check out dari apartment Oaks Shores, then after check out kami buat satu lagi aktiviti menarik sewaktu bercuti di bandar Queenstown ni.. so nak tahu aktiviti apa yg kiteorg lakukan… nanti kan entry yg seterusnya ya! :)

4 comments:

Muja.. said...

Subhanallah..indahnya ciptaanNYA..
Neena insan bertuah sebab boleh menikmati indahnya ciptaanNYA

Zie Azi said...

Ya Allah cantik ye bumi NZ,bila agaknya boleh sampai sn..
Actually i m one of silent reader your blog..i love reading your blog esp pasal your vacation,keep writing dear.

dyapolaris said...

lucky u cuaca cantik jek! masa my trip on april hr tu cuaca mendunggg for 4days at queenstown.hukhuk.but seriously rindu bumi NZ.segalanya indah!

soraya.nasir said...

luge tu best! hehehehe. bole naik banyak kali.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails