COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 3, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 7 @ Best Giler Aktiviti Jet Shotover Ni!


Bandar Queenstown adelah bandar yg penuh dengan aktiviti-aktiviti extreme! Macam-macam aktiviti yg boleh kite lakukan sewaktu bercuti di bandar queenstown nie… aktiviti yg paling famous kalau dtg ke queenstown new Zealand nie dah semestinya aktiviti buggy jumping!


Well… seganass ganas aku… seAdventure aku… seExtreme aku.. idak lah aku sanggup buat buggy jumping tu! ahahaa.. and non of us pun berani buat aktiviti bak nak terkeluar isi & usus perot tu! hehehe.. so on our 3rd day di bandar queestown, we all buat satu aktiviti yg tak berapa nak extreme lah kalau nak dibandingkan ngan buggy jumping tuu…


1-IMG_2145 copy

Yup.. kiteorg decide tuk buat aktiviti Jet Shotover nie! oh btw abaikan aje baju yg sama aku pakai ngan baju semalam nya! Well tempat sejukk.. mana berpeluh… 3-4 hari pakai baju yg sama pun ok jerrr still bau wangiiiii semerbakk okk! Hehehe..


2-IMG_2139 copy

Kiteorg beli tiket on the spot jer kat Info Center di bandar Queenstown.


3-IMG_2142 copy

Staff ni org Malaysia kite! Happy bile dpt jumpa org Malaysia kat sana… sempat borak2.. dia kata dia dtg bercuti kat sini then terus bekerja kat sana.. waaaaaaaaaa.. jelessssssssssssss nyaa.. nak jugak jadik macam dia nie!!!! T_____T


4-IMG_2151 copy

Dari bandar Queenstown tak jauh pun nak ke Canyons River tempat letaknya aktiviti Jet Shotover nie.. around 25 min sampai dah kat sini!


5-IMG_2152 copy

Kiteorg guna Waze jer utk ke sini… kat belakang aku tu lah the Canyons River! Muke toyaaa sebab sedih cuaca agak gloomy…


6-IMG_2158 copy

Ok jom.. kite kene turun ke bawah tuuu utk mulakan akviti jet shootover nie!


7-IMG_2160 copy

Oh tak zabarrrnya nak buat aktiviti nie.. tengok air sungai nie gerammmmsss lah!


8-IMG_2162 copy

9-IMG_2163 copy

10-IMG_2164 copy

11-IMG_2165 copy

12-IMG_2168 copy

Tengah2 leka tengok air sungai yg cantikkksss ituu.. tetiba jet shootover laluuu… vavavavavava… makin tak zabarrr aku nak naik boat tuu.. bestt gilakkkkkk!

13-IMG_2169 copy

Trip kiteorg pukul 1.30 tengahari!


14-IMG_2174 copy

Harga utk aktiviti ini boleh tahan mahalnya.. tapi org kata kalau dah datang New Zealand.. tak buat satu aktiviti extreme.. macam tak lengkap lah percutian ke NZ nie.. huhuhu.. so we all just buat2 tak nampak jer berapa amount duit yg keluar dari poket seluar utk buat aktiviti nie... hahaa.. ok harga utk buat akviti jet shootover nie adelah NZ$ 129.00/pax kalau convert lebih kurang RM348.30/pax


15-SHJT409131339587 copy

Yeaaa.. we ollzz dah readyyy nak gegarrkan segala isi perottt! Ahahaha… oh btw, barang2 personal kite memang tak leh bawak naik boat jet ok.. tapi jgn risau.. dioarg sediakan locker utk kite simpan barang2 personal kite.!


Obviously camera godang en.teman memang dilarang sama sekali utk bawak naik jet boat.. kalau ade goPro pun kene pakai kat kepala.. time nie aku belum ade goPro lagi.. Lee jer yg ade.. so dia pakai kat kepala dia goPro tuu utk record video.! So now jom layan video dari GoPro Lee dan jugak dari official GoPro jet Shootover yg dipasang pada jet boat kami! Official GoPro video tu kalau kite nak kite kene beli tau dari counter Jet Shootver lepas selesai buat aktiviti nie!



Sumpahhh ohsemmmmmmmmmmmm gilerrrrr aktiviti jet shoot over nie! gambar waktu kiteorg atas boat ade dari their official photographer nie jer!


17-SHJT409131339585 copy

18-SHJT409131339586 copy

Gambar2 nie kiteorg beli sekali satu set ngan video tadi! Harga aku tak ingat lah pulak berapa.. rasanya around RM70 kalau tak salah.. but we share half half.. so each couple bayar around RM35 jer kot.. (aku pun dah lupa sebab dah lama)


Seriously rasa macam tak puas naik boat tu… kalau nak tambah riding boleh jer.. tapi kene tambah duit lagi lah.. tapi tambah dia tak lah semahal macam first time ko beli tiket.. harga dia aku tak ingat.. tapi korang boleh dptkan info waktu korang kat sana! Kiteorg tak tambah lah time riding.. kalau ikutkan hati memang rasa macam nak tambahhh jerrr tapi tak nak ikut napsu sangatt… kalau boleh nak bawak balik lebihan duit NZ baik Malaysia! Ahahahaa..

Since dah takde apa nak buat… since tempat tu pun cantik utk amik2 gambar.. so apa lagi.. we all berphotogediksss lah sebelum beransur pulang! Kalau tak mampu nak layan photobomm nie.. sila scroll lelaluuu ok! Heheh..


19-IMG_2180 copy

20-IMG_2181 copy

21-IMG_2193 copy

22-IMG_2196 copy

23-IMG_2204 copy

24-IMG_2208 copy

25-IMG_2183 copy

Tetiba tengok langit seperti hendak bertukar menjadi biruu… haaaa.. apa lagi… sanggup tunggu nie tak nak balik sbb nak amik gambar ngan langit membiruuuuuu! Huhuhuuu…


26-IMG_2262 copy

27-IMG_2264 copy

Gile ohsemmmmmmmmmmmmmmm kannnnnn bile langit cerahh membiruuu??? Ok ini tak leh jadik.. kene amik lagi gambar photogediksss ngan langit membiruuu pulak! Ahahhaa…


28-IMG_2255 copy

29-IMG_2256 copy

30-IMG_2261 copy

31-IMG_2197 copy

32-IMG_2205 copy

Memang cantik sgt2 bile cuaca cerah kat sini! Tak cukup ngan amik gambar berdiri.. lepas pada nie amik gambar ngan air sungai tu pulak…


33-IMG_2227 copy

34-IMG_2229 copy

35-IMG_2248 copy

Ya ampunnn.. air sungai dia sejukkk gilerrr!!!!! Air salji gamaknya! Huhuhu…


36-IMG_2301 copy

Dlm pada dah nak balik… tengok ade boat ride kat depan kiteorg… so apa lagi.. amik gambar lah lagi! Ahahah..


37-IMG_2292 copy

38-IMG_2299 copy

39-IMG_2244 copy

40-IMG_2305 copy

Ehh ade pelangi kat dlm gambar yg last tu..



Saksikan secara live aksi kami bergambar… hampir2 bermandian air sungai! Ahahaha…


42-IMG_2313 copy

Overall kami memang bagi 5 bintang utk aktiviti shootver jet nie!



Hahahhaa.. abaikan ajerr kegonjengan Kak Neen itu! :p



Sempat lagiii aku berdisko kat sini! Muahahahahha…


Before balik kami singgah kat souvenir shop.. waktu tu lah kami beli video GoPro and gambar from their official photographer!


45-IMG_2318 copy

Kat dlm kawasan sourvenir shop tu ade diletakkan macam2 cerita pasal shootover jet nie.. antara nya gambar rider2 boat yg hebat nie! kami punyer rider yg bernama Glenn Scott tuu.. diaorg nie memang hebat lah.. bukan calang2 org… diaorg memang well trained driver.. salute!


46-IMG_2322 copy

Kat dlm tu jugak ade di tunjukkan body jet boat yg hebat ini.. memang luar biasa boat dia nie!


47-IMG_2325 copy

Yup.. memang exciting gilerr! First time naik boat giler2 camgini! Ehehehe..


48-IMG_2155 copy

Korang boleh layari their official website nie for more info ok!


49-IMG_2327 copy

Oh aku happy sgt2 bile tengok cuaca semakin cerahhhhh…. Dah berapa hari duduk kat Queenstown asyikkk menduunggggggggg jerrr… alhamdulillahhh ade rezeki nak buat next activity dlm cuaca yg cerahh… nantikan my next entry yea… sebab memang aku berdoa sgt2 utk next aktiviti nie memang aku nak cuaca cerah camgini.. huhu.. syukur allah makbul kan! nanti will update in my next entry.. so check it out ya!! ;)

7 comments:

Allene typicalmommy said...

jantung mesti selaju bot tu kan.... uhhuhu seremmmm

mama tisya said...

bestnye tgk...gmbr2 pn cantik sokmo..video kena tgk kt umh la..opis blok

Ain Rahman said...

wahh bestnya.. view cantik

IQ = Iez Qis said...

oh man oh man~~~ best giler!!!!!!!!!

tapi kenapa new zealand? huaaaaa...kalau la malaysia ada aktiviti ni...huhuhu~

Nurzaliza Mohd Ali said...

waaa... Tengok pun dah rasa best naik boat tu.. Teringin nak bungy jumping tapi tak tahu ada kekuatan ka tidak.. Hahaha..

beat said...

mindblowinggg!

Aishah Amin said...

waa best dan cantiknyaa nak pergi jugak :)
Aishah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails