COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 29, 2015

Menyampah Betol Aku Baca Berita Kehamilan Lisa Surihani!


Semalam viral lah jugak pasal cerita pengesahan kehamilan Lisa Surihani... ye lah dah hampir 3 tahun dia ngan Yusry KRU kawin kan.. mestii lah semua org ternanti-nanti berita kehamilan Lisa!

Can’t deny both of them really loving couple! Memang boleh nampak Yusry sgt2 menyayangi Lisa.. anyway big congrats to both of them... really happy to hear this good news yesterday..! Walaupun aku belum ade baby... tapi aku selalu rasa excited and happy dgn berita kehamilan org lain!


Yang aku tak happy semalam bile baca berita kehamilan Lisa nie adelah komen2 dari org yg super duper negative dowhh! Aduussssssss... seriously aku like rasa nak pitammmmmmm baca komen2 dari golongan2 Malay Typical Minded nih! It is soooooooo sad!!! Huh!


Serious aku geram.... eh why laaa nak negative thingking sgt eh??? Org tu bagi tahu dia preggy yg kite pulak emosi tinggi dah kenapa??? Biar lah dia nak bagi tahu bile pun yg dia preggy.... seriously tak paham... apa lah yg org2 negative thinking nie nak ye? Bile org tak preggy dikatanya org yg tak boleh preggy tu mandul... bile dah preggy... tuan punyer badan nak sharekan berita baik tu di awal kehamilan disuruhnya pulak utk diam-diam kan aje perkara tersebut.. katanya lagi tak yah lah nak teruja dan nak riak sgt.! Ya Allah.. Engkau ampun kan lah dosa mereka2 yg ade masalah dlm kotak pemikiran diaorg nie!


Pada aku org yg negatif thinking nie ade masalah kotak fikiran lah... and aku rasa diaorg perlu pergi ke pusat pemulihan kotak fikiran.. dioarg kene cuba belajar berfikiran positif! Kene rasa dan belajar apa yg kite boleh dpt bile kite mengamalkan konsep berfikiran positif! Dulu aku dah penah merempan pasal topik nie... sapa yg tak baca lagi.. boleh terjah entry Perlu Ker Berahsia Apabila Diri Di Sahkan Hamil? nie!


Honestly... aku tak pernah terfikir kalau ade org sharekan berita kehamilan mereka.. mereka itu adelah seorang yg riak... takde sifat merendah diri.. kononnya org yg preggy tu nak menunjukk-nunjukkk tentang kehamilan mereka.. well... masalah org yg nak share tu kalau betol dia riak... biar lah Allah jer yg balas perasaan riak dia tuh... terkadang.. org yg share kan berita tu tak riak pun.. tapi kite nie yg masih tak boleh nak mengandung lagi nie.. dok nak sensitipppp lah memanjanggggg... sebab kite tak dpt dan terlalu mengharapkan apa yg kite belum dpt... so bile org lain dah dpt.. bile org lain share kan tentang apa yg belum kite miliki tu.. bile kite negatif... bile kite tak berlapang dada.. bile kite tak bersyukur.. maka memang betol lah kite akan jadik over sensitif.. kite akan beremosi tinggi dlm menjalani kehidupan kite!


Bile kite negatif.. semua perkara pun akan jadik negatif.. org yg cerita kan kehamilan dia tu sebenarnya tak riak pun.. dia sekadar berkongsi berita gembira nya sahaja.. tapi kite nie yg negatif.. kite nie yg sensitif tak tentu hala... kite nie yg penuh ngan hasad dengki.. kite nie yg jealous dgn kegembiraan org lain.. so pasal tu lah kite akan anggap org yg share kan berita kehamilan dia tu utk menunjuk-nunjuk.!

Pokok pangkal nya diri kite lah.. as I said before.. pada aku takde masalah pun kalau org nak share berita kehamilan nie pada peringkat awal kehamilan.. jgn lah nak fikir bende2 karut... ingatlah setiap yg terjadi itu adelah atas kekuasaan Allah SWT! Dan seharusnya kite semua perlu menjadi manusia yg lebih berfikiran positif.. yg redha dgn ketentuan Allah dan jugak bersyukur dgn setiap sudut kehidupan kite!


Bile kite lebih positif.. insyallah kite semua akan lebih tenang.. bahagia dan ceria! Buat lah perkara-perkara yg menggembirakan hidup kite! Macam aku.. skg tengah berbahagia dgn product Naazneen Faiqa dan Pin2it! Hehehe..


So sapa yg nak beli Naazneen Faiqa... masih boleh beli inner neck yg masih available seperti di bawah nie!


Untitled


And utk pin2it.. ini adelah antara pin2 yg masih available for you guys to purchase ya!


Untitled


Untitled

Untitled

How to order? Just email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comel

Irz Zack said...

setujuuu.. happy bila tau dia pregnant. tapi memang terasa sakit jiwa bila yang comment tuh macam bekas kekasih yusry dan lisa plak.. adoiii stresss baca nya.

Allene ALineWorks said...

marvellous kak... biar p mereka tu... langau...

Noriz Today Bahagia said...

betul seyuju 200% kak, saya pun pelik manusia ni kan. Dorg tu kan public figure for sure ramai nak tau.Kot dorang rahsia pun tentu2 ada staf klinik or sedara mare sahabat handai dorg yg yg citer kan. yg penting dorg happy! saya pun happy dpt tau Lisa preggy. :)

GREENJADE said...

kadang2 Melayu tipikal ni terlampau ikut adat..for me klu itu happy news no harm to share as like u said ajal maut di tgn Allah SWT..

eh awak..camne nk order pin comel2 tu..? betul2 nak beli ni..nak love butterfly & Jr. Butterfly..& nk inner sekali..ni no whats app I yer..011 28875972

GREENJADE said...

awk...u mobile mcm ade probs le today..i've send my order thru yr email a while...kindly check ya:)

Dokter faRyn said...

blogwalking here :)
salam kenal:)

pregnancy tu sendiri sebenarnya dah memang menggembirakan, so tak salah dorang nak share dengan peminat. kalau dulu masa belum pregnant, manjang je dok tanya-tanya soalan yang sentap-sentap ek. pelik manusia ni huhu

anis abdullah said...

Aku happy dengar diorang pregnant. Mana de nak riak2 bgtahu dah ngandung. Eiiii..

Aini said...

Kan... Kdg bila baca satu berita @ cerita hangat secara online ni, malas nak baca bhgian komen pasal ramai sgt yg fikiran sempit tapi bercakap macam dia lah yg paling hebat! Meluat.. Positif sudah la kan..

zarul farhana said...

biasalah org melayu

Ainul Mustafa said...

orang yang cakap riak tu selalu dia tak dapat.. Al-Fatihah je la untuk dia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails