COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, January 9, 2015

Kekecewaan Sepanjang 6 Tahun Aku Bergelar Sebagai Seorang Blogger!

Syukur Alhamdulillah.. Thank you so much to all of you yg telah memberikan kata-kata semangat dan jugak sokongan terhadap my new ‘baby’ Naazneen Faiqa!  Kalau ade yg tak tahu lagi apa itu Naazneen Faiqa.. sila scroll down utk tengok entry aku pada 2 hari yg lepas… aku hari nie malas nak bagi link! Ahaha..  
Ok tajuk entry nie Kekecewaan Sepanjang 6 Tahun Aku Bergelar Sebagai Seorang Blogger.. mesti korang nak tahu apa yg aku keciwa kan?  Well masalah tajok entry terkadang aku rasa boleh buat org salah paham.. org boleh salah paham kalau org tak baca entry yg dipublish oleh seorang blogger tu sepenuhnya!  Cam contoh entry Naazneen Faiqa tu… aku letak tajuk entry nya… “Insyallah, My New Baby is Coming Soon!”
So utk org yg tak baca entry aku, mesti diaorg akan sangka yg aku tengah pregnant!  Aminn.. terima kasih lah atas sangkaan yg baik tu… aku tak marah pun sebenarnya.. buat apa nak marah.. in fact aku dah memang budget mesti org akan sangka aku pregnant sebab aku letak tajok entry camgitu kan? hehehe.. but bile dlm berbusiness, bile kite produce our own product, biasanya org still akan katanya “our baby”.. so begitu lah yg aku maksud kan pada title entry aku 2 hari lepas.. Naazneen Faiqa by NeenaAnuar adelah my very first baby product!  
Bagi yg baca entry aku tu, mesti paham dan tahu apakah cerita sebenarnya… but at the same time aku ade jugak dpt comment seumpama macam aku memang tengah pregnant!  Actually aku tak marah pun dgn comment yg bersangka aku tengah pregnant tu… hihi.. tapi aku kalau aku lah kan.. kalau aku tak baca secara detail sesuatu entry tu… aku takkan bagi comment sebabnya aku takot tersalah komen!  
Cam contoh, tajuk entry seorang blogger tu letak “Terima Lamaran Perkahwinan”… kite nie tak baca apakah intipati sebenar entry tersebut… hanya sekadar melihat pada title entry kite pun bagi komen yg berbunyik “Tahniahhhhhhhh sebab nak langsungkan perkahwinan tak lama lagi!”  walhal cerita sebenar dlm entry tu tuan punyer badan dah menolak lamaran yg diterima!  haaaaa.. sudah… kan macam tak kena je komen kite dengan cerita sebenar dlm entry tersebut!  
So sebelum kite nak bagi sebarang komen, adelah lebih baik kite baca dulu entry ataupun artikel yg dibuat oleh sesiapa sahaja!   Kalau ikut ckp omputih… Don’t Judge A Book By Its Cover!  Terkadang cover nampak macam cerita maharajalawak mega… tapi cerita kat dlm macam cerita ombak rindu!  Kauu mampu?? Ahaha.. well.. takkan asteruk jer nak carik rating dan buat kejutan demi kejutan dlm program diaorg… dlm dunia blogger pun sudah menjadik lumrah bagi para bloggers utk membuat kejutan buat para readers mereka! So it’s a normal scenario!
Sejujurnya… dah lama jugak aku notice cam ramai jugak readers yg baca tajuk jer… malas nak baca entry2 yg dipublish…  mungkin atas faktor aku yg kuat membebel kot! Ahahaha... Aku tak nafikan yg terkadang aku rasa sedikit kecewa!  But choppp!  Kecewa tu bukan sebab org tak baca entry aku tauu… kecewa tu sebab org baca tajuk… pastu bagi komen macam baca! Haa.. itu aku kecewa!  Aku rasa better tak bagi sebarang komen bile kite sekadar membaca tajuknya sahaja!  Sebab aku rasa cam penat giler aku buat entry.. end up org bagi komen yg sungguh bercanggah dengan apa yg aku ceritakan!  Aku tak marah nie tau.. aku just luah kan apa yg aku rasa..well I’m just a normal human being dowhh… takkan lah aku takleh nak ade sekelumit perasaan kowwtt!  Hehe..
Dan jgn hanya kerana aku ckp aku sedikit kecewa sebab aku rasa macam penat buat entry bile ade segelintir yg sekadar membaca tajok dan tidak membaca entry yg aku buat secara detail… layakkah aku utk dilabelkan sebagai seorang blogger yg tidak ikhlas dalam penulisan blog?  Well.. kalau nak ikut rasa ikhlas tak ikhlas.. rasanya aku dah lama dah kot resign as blogger!
Ye lah.. kalau aku tak ikhlas dlm penulisan… kalau aku betol2 nak org baca setiap penulisan entry aku kat I’m Yourss nie… rasanya blog I’m Yourss nie tak seperti apa yg korang nampak skg nie kott..!  sejujurnya sepanjang bergelar sebagai seorang blogger, aku memang tidak pernah kisah pada blog rating… aku mula berblogging pun tanpa ade readers seperti skg nie… syukur alhamdulillah.. readers yg ade sekarang ini hadir tanpa sebarang paksaan!  Aku tak pernah buat konsep…. I follow you… You follow me back!  Aku juga tidak pernah tegar pergi komen pada beratus-ratus blog lain utk mencarik rating… and yet itu tak bermakna aku sombong atau aku nak mengecam blogger2 yg buat konsept sebegitu utk mencarik rating di blog mereka..  apa yg aku nak tegaskan disini adelah aku tidak pernah risau tentang siapa yg mahu membaca dan mengikuti perkembangan blog picisan aku nie!
So harap ianya jelas dan nyata yer.. aku keciwa tak bererti aku tak ikhlas dlm penulisan.. aku ckp aku penat itu tak bererti aku tak ikhlas dlm berblogging… terkadang kite ckp penat… penat kite tu kite rangkumkan dlm frasa yg lain.. tetapi terkadang org menilainya dlm bentuk frasa yg lain pulak!   Well.. itu lah lumrah dlm berkomunikasi kan… pasal tu lah terkadang manusia nie sering kali terjebak dlm communication breakdown!  Hihi.. takpe lah.. kite sama2 belajar utk terus lebih paham memahami ya!   
Anyway, 2hb Januari 2015 yg lalu, genap lah umur blog I’m Yourss nie 6 tahun!  Waaa.. diam tak diam dah enam tahun dah aku merempan kat sini..  of coz sejujurnya aku sgt2 menghargai kehadiran korang semua my blog readers!  Yg pembaca tegar.. yg pembaca suam-suam kuku… yg pembaca tajuk sahaja.. yg pembaca tengok gambar sahaja… ahahhaa.. seriously I love you to the moon and back!  Aku tak nafikan kehadiran korang adelah penguat semangat aku utk terus berblogging… aku dpt banyak positive vibes dari korang semua… suke berkawan ngan korang secara alam maya.. apatah lagi dpt terserempak dgn blog readers di alam nyata.. ramai yg terjah di sana sini…. Aaaauuwww honestly akak gonjeng feels like retiss sgttt you! Muahahhaa… and also selama mana aku ade kelapangan… Insyallah rasanya aku tidak akan pernah berhenti menulis di I’m Yourss nie… walaupun ditakdirkan satu hari nanti blog nie takde followers and readers… aku akan terus menulis disini kerana inilah adelah sebahagian dari Diari Hidupku!  :) 
So thank guys for your support.. thank you for your feedback.. thank you.. thank  you and thank you!  Semoga Allah merahmati kite semua… semoga kite terus bersilatulrahim dgn penuh kasih sayang!   Aminnn!

7 comments:

Mar Mansor said...

saya baca entri yang lepas tu dari awal hingga akhir dan saya tyahu psal business tu..
saya pon kadang terkilan dengan komen sesetengah oragn ni yang bnanam[pak sangat just baca tajuk..huhu

Mimy Hamid said...

aku baca tau..gigih hahahaha...so not me ya...kiki

Jan@Afzan said...

Thank you neena for making my day happy setiap entry dan tulisan neena..

Yup dont judge by its cover.

Pada pendapat Jan, kalau memang pembaca dah 'bookmark' ur blog as daily dose (wajib baca!) hehehe. So depa ni akan baca sepenuh perasaan dan all the words!

Dunt stop blogging, ok. Takecare

mizz ee said...

Saya gigih baca sampai habis

Iza Fiza said...

kita mula-mula berdebar jugak akak.tapi coz nak tahu sampai habis baca tau.hehe.

careno said...

Kalau ada anugerak blog paling byk patah perkataan... rasanya mng kat blog ni... masa tak ckup mmg tak hadap blog ni sbb dah tau entry jenis panjang2 berjela... hahaha... tp enjoy baca ur blog... tp serius, mmg byk sgt kowt jenis baca tajuk then komen... dah byk dpt komen gitu... penat buat review bg detail bagai lps tu boleh lak komen tanya benda yg dah ditulis dlm entry... ko ghase?

kelipkelipchumel said...

tahniah sis. dah 6tahun rupanya. lama jgk tu.. sy sendiri pon kerap kali kena gitu. tp bukan komen kt blog. kat status fesbuk. gitu jgk la lbh kurang. tgk gmbr kite pastu komen. walhal gambar tu dh berminggu kat situ,tp dia je yg br baca/tgk time tu.tang baca tak habes pon hado.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails