COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 20, 2014

Berapa Harga Pakej Penginapan 3 Hari 2 Malam Di Honeymoon Villa Tanah Aina Farrah Soraya?

Aku tahu ramai yg mintak aku buat entry nie since day one aku blog out pasal eco resort Tanah Aina Farrah Soraya yg super ohsem nie… tapi aku saya jerrr simpan entry nie di penghujung cerita percutian nie! Relaxxxx arrr.. jgn lah marah ahkak gonjeng sebab tak cerita awal2 pasal harga pakej percutian nie… aku bukan saja.. tapi korang mesti paham pada hakikat CLIMAX! Kalau org dah kawin akan paham pada hakikat nie.. haha.. tapi kalau belum kawin… korang bayangkan tengok cerita drama yg awal2 nya hero & heroin dah mati di awal cerita.. mau nya korang sambung tengok cerita lepas dah tahu climax nya? Muahahahhaa…

IMG_5201 copy
Ok meh sini kami lakik binik nak kabor… harga pakej percutian 3 hari 2 malam di Honeymoon Villa Tanah Aina Farrah Soraya ni adelah…



3) Quotes_Neena, 2-4 Nov, 2 pax, HC
Ni aku punyer harga pakej.. disebabkan aku pergi over the weekend and bersambung ngan public holiday, so aku punyer harga pakej adelah RM640 / per person! Then aku Add-On Candle Light Dinner.. so utk 2 org RM100.. so total adelah seperti yg tertera ituu…

1) Weekdays Rate
Nie info utk korang lah.. saja aku baik hati nak tempekkan kat sini…


2) Weekend Rate
Tadi tu harga weekdays… so yg ni utk weekend rate pulak.. harga ikut per pax yer… kalau bawak anak dia ikut harga child lah…


Ok puas hati? Ahaha.. ok maaf kan lah aku kalau aku lambat bagi korang info2 nie semua… aku memang camgini org nya.. detail tak kire masa… kalau nak buat entry pun nak kene ikut jalan cerita… ye lah.. at least by now korang dah boleh bayangkan worth it atau tidak harga yg dibayar nie dgn apa yg aku nikmati sepanjang 3 hari 2 malam di Tanah Aina nie!

If ade yg merasakan ianya tak berbaloi… maybe ade yg terasa macam mahal harga pakej nie... then it’s up to you guys.. coz citarasa dan cara pemikiran kite tak sama kan? macam aku ngan en.teman rasa ianya sgt berbaloi.. sbb makanan yg disediakan kami puas hati.. service yg disediakan jugak kami puas hati.. aktiviti yg diadakan jugak kami berpuas hati.. bilik pun kami puas hati walaupun toilet kat luar.. ahaha.. as for us ianya satu pengalaman yg berbeza.. dpt lah jugak merasa kehidupan org dulu2 yg toilet nya berada diluar rumah.. so aku ngan en.teman enjoy it in a different way… Hehehe… oh ya .. not forgetting.. the mother nature environment tu pun perlu di ambil kire jugak.. utk memelihara dan memulihara alam sekitar yg zero pencemaran itu pun ade harga nya yg tersendiri! So overall..


IMG_5221 copy
We both really enjoyed our stays here! First time evahh kot kiteorg duduk bilik yg direct access ke sungai.. before this selalu merasa bilik yg ade direct access to swimming pool aje.. hihi..


IMG_5178 copy
Ok.. last day kat tanah aina.. pagi tu aku dok balun tapioca nie waktu breakfast! Dasattt nama tauu tapioca dlm Bahasa omputih… dlm Bahasa melayu Ubi Kayu aje kot! Ahahah… Ubi kayu nie dimakan dgn gula merah.. aku dah cerita dah kat dlm previous entry aku kan? oohh.. teringin lah nak buat sendiri nanti… beli ubi kayu.. beli gula merah.. oh jadik lah tapioca gula merah aku! Hehehe..


IMG_5239 copy
Ok.. masa utk check out… huuuwwwaaaaaaaaaa.. sedihhhh nyaa!!!! Tapi still kene ceria and put my 2 thumbs up for this awesome resort!


IMG_5245 copy
Tak puas hati.. dah nak balik pun tatappp nak jugak amik gambar lagi dan lagi.. ahaha..


IMG_5253 copy
Resting at lobby sementara menunggu pak supir datang menjemput!


IMG_5249 copy
Kat lobby ade buaian comel nie… so amik kesempatan duduk disitu selama 10 saat je! Haha..


IMG_5263 copy
Tata Tanah Aina Farrah Soraya… Insyallah both of us will be back soon here! Dah start merindui kamu dah nie! Huhuhu…


IMG_5265 copy
Gambar terbang wajib ade.. itu bukti tempat percutian nie super ohsem! Ahahhahaa…


Ok… ade yg tanyer kat aku jugak hari tu.. macam mana aku boleh buat booking kat TanahAina nie dengan begitu mudah sekali katanya.. diaorg cuba buat booking kat tanah aina nie susah bebenar katanya nak dpt available room.. setiap kali diaorg cuba buat booking.. resort dah fullhouse katanya! Hurrmm.. camne ek.. cam aku hari tu.. buat booking secara online pada hujung bulan September.. alhamdulillah aku dpt bilik yg aku nak travel pada awal bulan November! Aku punyer style booking memang awal tahap main bulan2 punyer.. cam korang booking berapa awal? Kalau last minit memang payah lah kot nak dpt bilik.. tapi kalau korang booking awal beberapa bulan insyallah ok lah kot.. if korang booking awal pun tak available jugak.. waima… ramai lah yg dah baca blog aku ni buat booking secara berjemaah kekdahnya! hahahhaa…


4) Contact Person
So nie contact person Tanah Aina Resort!


IMG_5145 copy
Last but not least.. I wanna convey my special thanks to Puan Sri Shariffa Sabrina kerana mewujudkan resort eco resort yg ohsem macam Tanah Aina nie.. seriously it is very rare to have this type of resort in Malaysia! Sebenarnye di Malaysia nie ade banyak tempat2 menarik yg boleh dijadikan resort yg begitu indah seperti tanah aina nie.. tapi malangnya tak ramai org yg berduit dan mempunyai jiwa yg mencintai alam semulajadi seperti Puan Sri Shariffa Sabrina nie! Kalau lahhh aku kayaaaaaaaaaaaa macam Puan Sri nie.. insyallah aku rasa aku pun akan jadi macam dia jugak! So that’s my dream which I don’t thing it will come true! Huhuhu…

Ok.. tamat lah sudah cerita Tanah Aina selepas berbulan-bulan lama nya nak menghabiskan entry nie! Phewww.. banyak lagi entry tertangguh yg bakal menyusul kelak… bertabah lah wahai readers kerana sesungguhnya ahkak gonjeng sgt bertabah dlm melalui saat2 nak mengupdate blog secara uptodate for you ollzz! :p

Oh btw, insyallah esok aku akan update my new pin collections from Pin2it by NeenaAnuar! So seperti yg dijanjikan sebelum nie.. aku akan update kat blog dulu before update kat FB.. and soon aku akan start update kat instagram pulak! So you ollzz yg hari tu sedih sbb pin aku dah banyak sold out… jgn nak lenggah2 beli pin kali nie yer.. kalau sold out lagi aku tak tahu.. stock adelah terhad for new collections! kalau korang lambat.. jgn salah kan aku pulak yer… aku dah warning awal2 nie… hehehe.. so esok check it out new update on Pin2it by NeenaAnuar ok!


*kiss*

9 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Eh berbaloi la kak harga macam tue..nie yg buat teruja nak p jugak nie.. =D

tengku afza engku yusof said...

sis neena.. lawa la tudung yg sis pakai tu.. tudung purple tu.. jenama ape? n beli kat mane? n saiz ape tu?

saye peminat setia blog sis... cume jarang komen mengomen jee.. hehe

Chekgu Azrine said...

Harga dia berbaloi dgn pakej yg uols dpt..sgt..sekali skla mmg best dpt hanimun camni tau

vaniella Aisya said...

Sy dh siap2 booking bln 3 tempoh hari utk stay bln 8 nnt! 😄

Effanina Mokhtar said...

Dear, tq for sharing.. nak tnya la..
tempat ni kat shah alam ke?? sbb tentera alamat shah alam kat quote tu.. mcm x penah nmpk tempat ni..
tlg share info sikit.. tqvm

Noriz Today Bahagia said...

Akhirnya...... best! Harga berbaloi lah 3D2N kan. Plus makan sedap. Tempat cantik. Rasa nak booking laju-laju je. Cumenye tengah memikior kot bawa anak age 4 tahun ni layak ke nak masuk utan buat trecking bagai tu ek kak neena? Kot le ada staf boleh tlg dukung kan kan. hihihihi (malehhh punye mak kan)

elly nadyra said...

Tq jawab soklan aku gonjeng

Sue said...

adoi kenapa sy tak dpt view pic ni.. sedih nyeeee

sudipVSsenduk said...

tq.. terus akak booking dik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails