COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 1, 2013

Sydney Trip - Bondi Beach Tempat Wajib Singgah Ketika Bercuti Di Sydney! (Part 1)

Hari ke-3 di Sydney... kiteorg plan out utk bersiar-siar di Bondi Beach!

Bangun pagi tu.. first thing yg kiteorg monitor adelah keadaan cuaca!  kalau nak pegi pantai... cuaca mendung... abai kan lah hasrat nak menikmati keindahan panaorama pantai! 

IMG_7663 copy
but alhamdulillah.. cuaca memang sangat cantik hari tu!

IMG_7666 copy
Jarak Bondi Beach dari Circular Quay nie tak lah jauh mana.. kalau amik bus lebih kurang dalam setengah jam dah boleh tiba di Bondi Beach!  btw, tengok lah warga-warga tua nie.. sempoii aje kan.. dlm usia camgini pun diaorg masih kuat utk berjalan & bercuti ke sana ke mari!  aku pun kalau boleh nak jadik cam diaorg nie jugak!  dah tua tetap maintain gorjes utk terbang dah berholiday ke sana ke mari! hehehe... 

IMG_7669 copy
memang dah plan sehari awal... yg pagi tu before nak ke Bondi Beach.. kiteorg akan ke Circular Quay nie dulu utk beli breakfast di kedai Fish & Chips ni yg menjual 100% bahan seafood!

IMG_7692 copy
carik tempat nak lepak utk breafast.. org kata dah alang-alang berada di tempat menjadi mercu tanda di mata dunia.. so kite gunakan lah ruangan mercu tanda ni sebaik mungkin!

IMG_7679 copy
best lepak kat sini... takde sapa pun nak halau.. takde sapa nak kacauu... duduk lah kat mana pun ko nak duduk.. lepak lah kat mana pun ko nak lepak.. yg penting jaga lah kebersihan kawasan sekitar.. jgn buang sampah di merata-rata tempat yer!

IMG_7686 copy
jemput makan semua... sedappp woooo fish and chips nie!! Lagi sedap sebab dpt makan kat sini... angin sepoi sepoi reti bahasa bertiup kencang... memang feeelinggg abiss lah makan kat sini... kiteorg siap makan secara beradap lagi.. you suap I.. I suap you.... aaaauuuww!

IMG_7696 copy
tangki perot dah isi.. baru syiok nak berjalan.. ok TaTa Opera House.. kami dah tak sabar nak ke Bondi Beach nie!

We ollzz amik bus di hadapan Station Circular Quay utk ke Bondi Beach... dengan hanya menggunakan tiket My Bus Zone 2.. dlm masa 1/2 jam.. kiteorg pun sampai lah ke pantai bondi yg menjadi tumpuan para pelancong ketika berada di bandaraya Sydney!

IMG_7713 copy
Tadaaaaaaaaaaaaaaa!!! turun² bus jer nampak permandangan ini!  Maaf kan si gorjes gonjeng.. dia pantang nampak view sebegini.. first thing yg dia buat adelah menjerit........ Ya Allahhhhhhhh!!! cantikkkkkkkkkkk nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Oh my God!!! Subhanallahhhhhhhhhhhh!!! This is really awesomeeeeeeeeee!!!! hahaa.. itu lah yg aku jerit kan sebaik aje ternampak permandangan ini!  nie baru skit... belum tengok bebetol lagi! haha..

IMG_7715 copy
Excitedddddd... exciteddddd... and exxxxxxxxxxciiteddd! :p

IMG_7717 copy
Ini lah dia Bondi Beach!  memang awesome gilerr pantai nie!  patot lah pantai nie tersangat famous amous!  org kata kalau dah ke Sydney adelah rugi kalau tak singgah ke sini sebab lokasi dia dari town Sydney tak lah jauh mana.. naik bus dlm 1/2 jam dah sampai.. and then tambang pun tak lah mahal sgt.. so rugi kalau tak singgah sini utk menikmati keindahan panorama yg indah sebegini!

IMG_7718 copy
nie kiteorg masih kat bahagian atas..  ade anak² tangga yg perlu kite susuri kalau nak turun ke tepian pantai! 

IMG_7722 copy
aku saja tak nak turun cepat² sebab terlalu teruja utk menikmati panorama yg indah ini!

IMG_7725 copy
nampak takkk langittttttttttt yg membiru itu??? haha.. pasal tu lah aku kata.. kalau cuaca mendungg.. tak yah lah datang sini.. buat rugi jer sebab view dia takkan secantik ini!  utk dptkan view super awesome camgini.. ingat.. pastikan langit cerah membiru sebegini then baru lah lautan akan kelihatan super gorjes sebegitu rupa! :D

IMG_7726 copy
selagi tak puas hati.. selagi tu lah kite akan amik lah gambar sampai rasa nak setengah mati! hahaha...

IMG_7728 copy
org sibuk sun bathing.. kiteorg sibuk shooting! fedulikkkkssssss!!!

IMG_7734 copy
Dear Sea... I just can't take my eyes of you!

IMG_7739 copy
dah tak tahu nak ckp apa.. tapi just nak suruh korang tengok panorama yg indah dari bahagian atas nie!

IMG_7789 copy
haii.. rasa macam nak buat terjun junammm je ke bawah air yg berkaca-kaca tuh!

IMG_7790 copy
sumpah amazing gilerr... kat mainland boleh dpt tengok air laut sejernih ini... biasanya aku experienced tengok air secantik ini dekat pulau-pulau je lah... bile tengok kat mainland air secantik ini.. tetiba blurr.. eh... aku aku berada di pulau mana nie? haha..

IMG_7740 copy
gilerr crystal clear air dia.. aku memang gerammmm jer tengok air laut tuu.. rasa macam nak telan²! hahaha..

IMG_7741 copy
kalau tak memikirkan tahap kelecehan nak tukar baju mandi.. rasanya mungkin aku terjun jugak kot ke dalam air laut nie.. bukan atas sebab itu aje.. kalau dah mandi... kang rasa rugi plak tak dpt nak menikmati keindahan panorama yg indah ini!  bak kata en.teman.. air laut nie mandi kat mana² pun sama aje... yg lagi penting utk kite nikmati adelah panorama yg indah ini berbanding dari menikmati air laut yg dah tentu² masin! hahaha..

IMG_7742 copy
ini bukan sedih.. tapi pening.. pening sebab tengok tempat nie terlalu cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! hahahaa...

IMG_7743 copy
lama jugak kiteorg lepaking kat atas nie..

IMG_7759 copy
speechless moment...  masa perbicaraan dari hati ke hati!

IMG_7747 copy
ok lah.. lepas pada nie semuanya gambar aku.. dan aku dan aku jerrr kat sini!  haha... nasib lah kalau korang boring nak tengok gonjeng beraksi... eh.. takpe.. aku tak kisah punnn.. memang nak suruh korang fokus kat background picture tu jerr dan bukan nya fokus kat kat si gorjes gonjeng yg menempek kat depan tu! muahahha...

IMG_7748 copy
background cantik - 1

IMG_7755 copy
background cantik -2

IMG_7761 copy
background cantik -3

IMG_7762 copy
background cantik -4

background cantik - 5

IMG_7767 copy
background cantik -6

IMG_7752 copy
Perempuan cantik - 1

Sorry lah... rupanya ade 6 background cantik yg sama and hakikatnya ade 1 aje perempuan cantik di sana! hahahahaa.... alaa.. relax laaa.. sekali sekala nak puji diri sendiri perempuan cantikkk.. takkan tak boleh kottt.. ok lah... ok lah.. back to the right track.. I'm the gonjeng women but yet gorjes.. ok? ahahaha..

IMG_7768 copy
Ok dah lah tu.. jom kite bersantai sekejap di sini... kat sini redup... duduk bawah pokokk.. 

IMG_7772 copy
ohhh.. how lah I wish if I just can be like those mat² & minah² salleh yg dok bersidaii di atas pasir nunnnnnn... tak perlu fedulikkss about kulit nak jadik hitam legammm biler dah bersantaian seharian!

IMG_7775 copy
ohhh lalalalala... kire I tak lah sakai sgt duduk kat bawah pokok rendang tak berbuah nie.. rupanya ade jugak abg salleh yg sudi duduk bersantaian together-gather ngan I kat sini!  muahaha...

IMG_7779 copy
hati memberontakk... nakkk jugakkkkkkkkkk duduk bersantaian di hadapan pantai nan indah ini....

IMG_7782 copy
So mari lah kite lakukannya!

IMG_7783 copy
this lady is really unique because she's the only one who is laying down with full outfit on her body! haha!

IMG_7786 copy
mr. photographer I pun nak santai together-gather jugakkk!
Selepas beristirehat buat seketika di tepian pantai yg indah ini.. kiteorg decide nak buat satu aktiviti yg agak menarik disini!  apakah aktiviti itu.. mari ikut kami!

IMG_7791 copy
on the way nak ke destinasi aktiviti kami yg seterusnya... ternampak restaurant by the seaside nie!  I'm sure views dari dalam restaurant nie sgt awesome... yg tak awesome confirm food dia lah yg dah tentu-tentu ade ba alif ba ya... and then nama restaurant dia pun spoil.. Bondi tu sedap... yg kasik mabuk tang Icebergs tu! hahah.. eh btw, nampak tak kat bawah tu diaorg tengah buat renovation kan?  actually tu adelah infinity wimming pool tau.. waaa.. best nya lahh hai kalau dpt peluang berendam kat dlm pool tuuu!

IMG_7792 copy
ok.. sila abaikan tong dram jin & tonic tu.. yg aku nak tunjuk kat korang adelah laluan yg kami akan lalui utk ke tempat aktiviti seterusnya nanti!

IMG_7795 copy
ohh.. suke pagar kayu camgini.. ok amik gambar dulu!

IMG_7796 copy
tadi berdiri.. ni duduk pulak!

IMG_7798 copy
tadi angle sana.. now angle sini pulak!

IMG_7797 copy
maaf kan dia.. dia memang memang macam nie.. tak reti nak put a stop on it! :p

IMG_7799 copy
ok.. here we go!

IMG_7804 copy
kami berdua akan melakukan aktiviti seterusnya bermula dari sini...

IMG_7807 copy
dengan menyusuri laluan pejalan kaki ini!

Ok.. will continue our wonderful journey in Part 2 of Bondi Beach entry nie yea! stay tune tau utk melihat banyak lagii keindahan panorama disini! :)


7 comments:

aishah zaharin said...

nina, loving your entries on sydney, sebab ia mengingatkan saya tentang life saya n husband di sydney 10 years ago. :) dekat bondi tu actually ada sau kedai thai yang halal, but bukak masa malam saje for dinner. owner sangat nice, sampaikan masa kitorang nak balik msia for good, dia siap kasi resepi our favourite food. nama kedai tu thai singha. gosh i miss sydney a lot, hetchu but love you at the same time, sebab make me rinduuuuuu sangat sama sydney!

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

bestnya.. ;p

eqbalzack said...

Terbaek nih!

ATZ HOMESTAY said...

Walaaa..raser nak pengsann nengok gmbo yg lawo dan gojesss gituuuu....sangat cantikkk....

Cik Ros said...

seaview mmg cntik

aysha said...

Assalamualaikum... enjoy reading your blog on sydney entry. by the way, im just a reader... not a blogger... hehehe just nak tanya how is the weather in sydney? coz i will visit sydney on this late nov sampai early december... hope sangat2 if you can share bout the weather there. panas sgt ker? kering ker.... please and thanks so much.

NeenaAnuar said...

Aysha: waalaikumussalam... kalau you pegi Sydney somewhere around late Nov and early December consider dah nak masuk musim panas (summer) tu.. maybe macam malaysia punyer musim panas lah dan ianyer kering jugak! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails