COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 12, 2013

Walaupun Hidup Seribu Tahun Kalau Tak Sembahyang Apa Gunanya!


ANTARA AZAB BAGI MEREKA YG MENINGGALKAN SOLAT!

Dunia
1. Allah SWT menghilangkan berkat dari usaha dan rezekinya.
2. Allah SWT mencabut nur orang-orang mukmin (soleh) daripada (wajah) nya.
3. Dia akan dibenci oleh orang-orang yang beriman.



Sakaratul Maut
1. Roh dicabut ketika ia berada didalam keadaan yang sangat haus.
2. Dia akan merasa amat azab/pedih ketika roh dicabut keluar.
3. Dia akan dirisaukan akan hilang imannya.



Alam Barzakh
1. Dia akan merasa susah (untuk menjawab) terhadap pertanyaan (serta menerima hukuman) dari Malaikat Mungkar dan Nakir yang sangat menggerunkan.
2. Kuburnya akan menjadi cukup gelap.
3. Kuburnya akan menghimpit sehingga semua tulang-tulang rusuknya berkumpul (seperti jari bertemu jari)
4. Siksaan binatang-binatang bisa seperti ular, kala jengking dan lipan.



Hari Qiamat
1. Hisab keatasnya menjadi sangat berat
2. Allah SWT tersangat murka kepadanya.
3. Allah SWT akan menyiksanya dengan api neraka.



Selalu ada Harapan bagi mereka yang berDoa...
Dan selalu ada Jalan bagi mereka yang berUsaha!


Mudah-mudahan solat kite diterima Allah SWT... Amin!

Salam Jumaat buat semua... kejap jer dah masuk 3 Ramadhan hari nie kann.. baju raya korang dah ready?  kuih raya dah ready?  amboi.. baru 3 hari berpuasa dah tanye persiapan hari raya ek? hahaha.. teruk betol gonjeng nie.. ala.. relax arr.. chill out kan diri.. hihi..  aku... baju raya belum ready.. kuih raya pun tak ready lagi! haha.. its ok.. masih punya banyak waktu... masih sempat utk buat shoppingan secara last minit.. terkadang yg last minit tu lah yg boleh dpt best-best kan!  tapi kalau tak dpt yg best-best.. kite belasah lah apa yg ade and make it to be besttt-bestt jugak! hehe...

  

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Nauzubillah.. mtk2 dijauhkan la semua azab tue kan k.neena..;p

Cik Puan Rara said...

InsyaAllah,akan sentiasa dan takkan meninggalkan solat.AMin

Effa Eddy said...

Salam. I like to read your blog. SO fun and nice blog. InsyaAllah akan sembahyang dan tingkatkan keimanan pada yang Maha Esa.
Hope akak pu sudi terjah ke blog saya jugak :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails