COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 15, 2013

Lauk Bodoh Itu Sangat Sedap Sebenarnya!

Pernah dengar lauk bodoh tak?

Tak pernah?

Ok.. meh aku perkenalkan satu lauk yg aku gelarkan lauk bodoh!


Gulai Ikan Singgang adelah salah satu jenis lauk yg aku gelarkan sebagai lauk bodoh!

Kenapa aku gelar kan lauk nie lauk bodoh?  sebab aku rasa org yg tak tahu masak pun boleh masak lauk nie!  sumpah senang gilerrr nak masak lauk nie!  tak sampai 10 min dah boleh siap masak! haha.. 

Utk menambah kan pakej kesedapann melampaui batas ketika makan lauk bodoh nie..


sila lah makan dengan ikan goreng..


Sambal tempoyak berapi!



dan ulam timun yg ranggup!

Utk korang aku tak tahu lah.. utk aku memang boleh makan sampai rasa nak fitamm sebab makan tak berhenti.. asyikkk lah nak menambah nasik! huhuhu... tapi utk aku.. kalau takat makan kuah gulai singgang tu jer ngan nasik memang agak kurengggg masuk anak tekak aku... pasal tu lah aku jodoh kan dia dengan sambal tempoyak pedas berapi!  baru lah lajuu macam keretapi aku makannnn... haha.. 

lagi satu aku kureng gemar ikan kuah.. tapi nak buat masak gulai nie mesti lah guna ikan.. and kalau nak original and paling sedap kene guna ikan tongkol... so pasal tu lah aku buat jugak ikan goreng...

So percaya lah yg lauk 'bodoh' itu sedap sebenarnye!  Dia nampak aje macam bodoh.. tapi rasa dia serious pandai! hahaha...


Ok.. dessert nie aku tak buat.. ia hanya boleh di dapati di Cameron Highland! Ohh.. nyamannn nyaaa kalau setiap hari berbuka boleh makan dessert yg super gorjes ini!  T___T




6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap

InaAchik said...

please jgn nakal di bulan puasa boley? tang strawberry tu xleh tahan. terngiang ngiang scene2 jakun mcm 1st time jmp makanan berunsur strawberry di cameron. jgn smp aku ajak wak trip berbuka di cameron dah! :p

Mimy Hamid said...

arghhh aku selalu ngelat nak masak singgang...gagal ..aku tau nni feberet org ganu deh....akan ku cuba..wehmana nk dpt tempoyak...mencari ni

Nadia Gee said...

BUKAN LAUK BODOH LAA KAK!
LAUK MALASSS...AKAK KAN MALAS..
HIHI

MUAXH MISS U!

Miss Moon said...

perggg lauk bodoh tew la jugaks yg slalu bagi nasik bertambah kan

kalau akak la ..lauk singgang tew pekena ngan budu pergggggg tak der selera pun ley berselera balik

tapi tempoyak cili berapi pedih bon*** tew jugaks terbaek ..

alamak taip neh pun basah mulut acam manerrrrrrrrrrr

kelipkelipchumel said...

gambar yang last tu mmg genius sgt la di bulan posa ni....uhuhu.. gulp!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails