COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 11, 2015

Beraya di The Majestic Hotel Kuala Lumpur!


Setelah mengalami situasi getir berhari raya di kampong en.teman… bile dah balik KL, we all decide utk pegi berhari raya di hotel Majestic Kuala Lumpur.!


Tak pernah lagi seumur hidup aku di minggu hari raya pertama dah pegi bercuti kat hotel! Ehhh… Disebabkan tak pernah buat lah aku buat kali nie! ahahha..


Alaa… actually zaman sekaranggg dah tak macam dulu2.. zaman sekarang aku tengok ramai jer yg amik kesempatan utk pergi bercuti ke sana ke mari ketika cuti hari raya aidilfitri! Maybe pada sesetengah org tengok macam eeeeiii… ko dah kenapa??? Takde family kerr???? Hari raya kotttttt... mesti lah ade bersama-sama ahli keluarga utk berhari raya.. time nie lah masanya utk ziarah menziarahi antara satu sama yg lain!


Yeaa. Memang betol tuu! Memang kalau boleh aku pun nak pi jalan berhari raya ke rumah sanak saudara… tapi aku nie dah puas dah carik tempat nak beraya.. tapi sayangnya dah takde tempat nak pegi beraya dah kekdahnya! Ahahhaa.. ye lah… hari isnin bersamaan dgn hari raya yg ke empat.. ramai yg dah start keje jugak.. then family members aku pun kat KL jer.. ade yg dah set timing for open house pada tarikh yg berlainan… kalau ade pun keluarga kat Terengganu lah yg aku boleh pi ziarah.. tapi tak sanggup pulak mengenangkan traffic nak balik ke KL nanti!


Aku ngan en.teman cuti sampai hari rabu… so tak tahu nak pegi mana dan nak buat apa! Memang kalau ikutkan aku ingat macam nak keje.. tapi tak sanggup lah pulak aku nak duduk tercongok kat office dlm keadaan yg super senyap sunyi.. Better aku bercuti dari pegi office dlm suasana hari raya.! Actually pada awalnya aku macam plan nak pegi bercuti ke penang.. sebab since we all dah beraya kat Ipoh… so dari situ macam dah tak jauh jer nak pegi ke Penang.. tapi en.teman kata malas nak hadap traffic bile time nak balik KL nanti.. confirm terukkk punyer! Bile aku fikir2 balik memang betol pun traffic confirm akan menjahanam kan perasaan kami nanti! Buat penat jer pegi bercuti konon nak tenang kan minda dan hati.. tapi bile balik stuck dlm bad traffic.. habis hancur lebur segala ketenangan yg telah di miliki nanti! Hehehe..


So bile dah tolak plan nak pegi Penang.. aku ajak en.teman pegi lah yg dekat2 ngan KL macam gie Port Dickson or Gold Coast Sepang… tapi en.teman kata.. dia malas nak travel ke tempat yg dekat tapi jauh tu! hahaha.. adoii.. lakik aku nie.. then aku ngan ketap bibir tanyer .. “abis tu nak pegi bercuti kat mana nie???”


En.teman kata.. carik lah hotel yg dekat dlm KL nie jerrr.. yg penting hotel tu mesti nak kene best suasana bilik tido dia! Haha.. see yg penting itu adelah bilik tido nya ya! Kahhh! Ye lah.. yg sebenarnya we all nak berehat… aktiviti just makan2… tido2.. golek2.. miaaawww miaaawww… auumm aauuumm… ehh… hahahahhaha.. dah dah tak yah nak senggeh sgt baca apa yg aku tulis nie yer! Hahahaa..


Ye lah.. kiteorg dah teruk beraya kat kampong.. ngan takde air nya.. ngan panasss melekit nya.. so balik KL kalau duduk dlm umah jer rasa cam serabutt lak kepala otak aku nie.. tengok baju kang aku nak kemas.. tengok pinggan mangkuk kangg aku nak kemas.. confirm macam2 kerja aku nak buat kalau duduk umah.. so pasal tu kalau aku nak berehat.. aku & en.teman suke pegi lepak kat hotel.. kat dlm KL pun ok jer.. as long as hotel tu bilik dia cantik menarik tertarik da bomb!


Macam aku nie ade satu penyakit.. penyakit yg ubatnya senang jerr tapi mengundang kemarahan si poket lah! Ahaha… ubatnya adelah aku perlu pergi duduk dlm bilik hotel utk rechange kan semula battery of my mind, body and soul! Memang mengundang jugak lah perangai camgini kannn… ahaha.. tapi takpe lah.. aku bukan mintak pegi oversea punnn… dlm KL pun okkk janji hotel dia besttt! Hehe..


1-GOPR1120 copy


Ok, lepas aku buat survey.. aku ngan en.teman decide utk stay for 3 days 2 nights dekat The Majestic Hotel Kuala Lumpur


Korang tahu tak Balai Seni Lukis Negara yg lamaa dulu kat mana? Duluuu asalnya balai seni lukis Negara terletak dekat building majestic hotel nie lah… tapi sebelum ianya jadik balai seni lukis Negara.. bangunan majestic hotel nie memang milik hotel Majestic!


Majestic KL_website8.7


Hotel majestic nie memang wujud sejak tahun 1932 lagi ok! Zaman pemerintahan british Colonial, hotel majestic nie adelah hotel yg paling mewah dan gahh lahh!

3-GOPR1131 copy


Dan skg hotel Majestic telah pun di ambil alih oleh rangkaian YTL Classic Hotel! Ko tengok muke gedik en.teman tuu.. dia dah tak sabar nak tunjuk korang bilik yg kite menginap selama 3 hari 2 malam kat sini sebenarnya! Ahahaha..


4-GOPR1152 copy


Check in kan diri dulu… oh yaa.. one thing yg best nya about this hotel… dia buat concept you check out at what time that you check in! so kalau ko ckp ko nak check in pukul 3 ptg.. so bile ko nak check out ko boleh check out pada jam 3 ptg tau! Best system camgini.. aku suke!


5-IMG_5253 copy

6-IMG_5257 copy

Ruang lobby di Tower Wing.. memang mewah sgt feeling kat sini.. wangiiii pun wanggii!


7-IMG_5206 copy



Corridor nak ke bilik hotel pun sgt exclusive! Carpet dia bile ko pijak rasa tenggelam kaki ok! Uhuhu..


Ok asalnya aku booked bilik category Deluxe Room kat bahagian Tower Wing.. tapi nak jadik rezeki kami di hari raya yg mulia ini gamaknya… pihak hotel dgn berbesar hati bagi free upgrade kepada bilik jenis Junior Suite! So apa lagi.. lompat bintang lah Kak Neen yg gonjeng nie bile dengar dpt free upgrade! Ahahaha..


So let’s have fun browsing into my Junior Suite at this lovely Majestic Hotel!


8-GOPR1104 copy

9-GOPR1105 copy

10-GOPR1108 copy

Giler ohsemmm bilik nie!


11a-GOPR1110 copy

11b-IMG_5188 copy
Siap ade meja makan bagai.. aku tak guna pun meja makan tu sebab bile nak makan jer dok lepak depan TV..


12-IMG_5174 copy

13-IMG_5176 copy

Yeaa.. ini tempat lepak favorite selain dari atas katil! Hahaa


14-GOPR1111 copy


Katil dia tak yah ckp laaa… super comfortttttttttttt nakk mammm okkk!!! Ko bayangkan ade 8 ketol bantal kat atas katil tuu… sumpah nie lah hotel yg aku penah tido dengan paling banyak bantal! Ahaha.. tapi jgn harap lah aku nak tido ngan kesemua bantal2 tu yer.. by the time nak tido.. aku tolak tepi kesemuanya! Ahahahaa..


15-IMG_5172 copy


Tu lah.. sapa suruh tak bubuh kelambu kat katil nie.. kan aku dah buat perangaii gonjeng aku dahhhh.. muahahhaaha..


16-GOPR1106 copy


Motif ade kerusi istirehat sebelah toilet?? Kot2 rasa nak dera suami… ini lah masanya.. ko mandi kat dlm.. pastu tutup toilet tu ngan sliding door… so confirm dia akan duduk jerr kat kerusi ni gamaknya! Ahahahhaa..


17-GOPR1107 copy


Ok.. ini adelah salah satu sebab kenapa aku pilih hotel nie…!


18-IMG_5178 copy


Iyaa… bath tub ini telah pun menambat hati aku! Tak pernah lagi rasa mandi bath tub sambil layan TV betoi2 depan bijik mata!


19-IMG_8139



So now dah merasa dah! Ahahaa… seriously its soo relax and calm bile kite dpt berendam dlm bath tub! Dah tua2 camgini malas dah nak layan main pool… lebih prefer privacy camgini jer!


20-IMG_5186 copy


Rasa macam stay kat bilik SPA pulak bile dpt mandi air garam!


21-IMG_8138


Nampak tak aku dera lakik aku??? Ahahaha..


22-IMG_5183 copy



Standing Shower dia memang terbaikkk! Air memang power.. then aku suke concept nie bilamana org nak ber*k & nak mandi terpisah antara satu sama yg lain! Hahaha..


23-IMG_5269 copy


Actually takde apa aktiviti pun yg kiteorg lakukan sepanjang duduk kat hotel nie.. sebab memang tujuan utama ke sini sebab nak berehat jer dlm bilik.. so baru lah berbaloi spend on harga bilik then most of the time kite duduk dlm bilik kan.. maybe pada sesetengah org rasa macam boring duduk terperuk dlm bilik jer.. but as for aku ngan en.teman.. we both tak pernah rasa bosan duduk lepas dlm bilik hotel sbb that’s the only good quality sleep and rest that we both will have and enjoy the moment to the fullest!


24-IMG_5245 copy


Kiteorg tak keluar ke mana2 pun melainkan just jalan2 ke sekitar kawasan hotel jer.!


25-GOPR1129 copy


Ok nie nak bagi tahu.. bangunan yg betol2 belakang kiteorg tu adelah original building of Majestic Hotel.. building nie dia panggil as Majestic Wing.. kat sini bilik dia berkonsepkan colonial.! Best gak lah kalau dpt duduk kat Majestic Wing nie sebab ko boleh experience the colonial hotel concept!


26-IMG_5209 copy


then yg kat tepi gambar yg bangunan tinggi tu adelah Tower Wing.. haa.. kat situ lah bilik aku Junior Suite tu.. tu kira bangunan baru lah utk Majestic Hotel nie! Aku mula2 rasa macam nak duduk kat bilik di bahagian Majestic Wing nie tau.. tapi bile fikir2 balik malas nak spend so much just for a short vacay.. so tu yg aku stay kat tower wing jer lah!


27-GOPR1148 copy



Ni pool area kat Tower Wing…


28-IMG_5210 copy


Ni pulak pool area kat Majestic Wing.. tapi Pool nie lebih dekat dgn the Village SPA!


29-GOPR1125 copy


Disebabkan aku budak KeyEL tapi tak penah amik gambar dgn building2 di sekitar KL.. so gambar ini adelah sgt lagend bagi aku! Ahaha… Ye lah biasanya tourist jer yg akan amik gambar ngan bangunan keretapi tanah melayu nie! so now korang dah tahu kan location majestic hotel nie kat mana?? Yerr.. dia betol2 dekat ngan stesen keretapi tanah melayu ye!


30-IMG_5219 copy



Suke sgt dgn seni bina bangunan majestic wing nie.. iya lah kan.. bangunan bersejarah lah katakan.. so haruslah nampak unik!


31-IMG_5229 copy


Pintu masuk ke Majestic Wings! Uniknya dia takde lobby hotel tau! Hehe..


32-IMG_5225 copy


Penat berjalan.. so rehat lah kejap kat kerusi king & queen nie!


33-IMG_5237 copy


Ok kat bahagian building Majestic wing nie.. dia ade area tea lounge and colonial café.! Ok memang mewah nampak tempat nie.. aku nak duduk pun tak berani.. takot nak tanyer berapa harga makan minum kat sini sebab nampak terlalu exclusive! Uhuhu… tapi seriously suke tengok diaorg dok minum petang kat sini.. cara diaorg serve betol2 gaya org2 kaya british… aku teringin nak merasa.. tapi aku tak kuasa nak membayar nya kalau harga nya memang betol2 utk org kaya2! Ahaha.. end up aku tak tanye pun berapa harga nak minum2 petang kat sini… balik bilik makan muruku dan kuih raya lagi win! Muahahaha..


34-IMG_5238 copy

35-IMG_5241 copy

Kat sini ade reading room.. memang kat sini banyak diaorg simpan dan terapkan gaya2 zaman colonial!


36-GOPR1134 copy


Ok nie salah satu tarikkan utama di Majestic Hotel Kuala Lumpur!


37-IMG_5258 copy


Tempat nie namanya The Orchid Conservatory


38-GOPR1135 copy


Tempat nie memang ohsemmm gilerrrr


39-IMG_5260 copy


Yang tak ohsem adelah cost nya! Yerr.. memang betol2 gilerrrrrrrrrrrrrrr! Tapi sayangnya pose aku time nie tak berapa nak nampak giler sgt lah! Ahahahaha…

Ko tahu berapa ko kene spend utk memboleh kan ko duduk kat dlm nie?? aku tak tahu lah kot aku salah dengar ke apa.. tapi aku memang ade lah bertanya pasal nak lepak2 minum kat dlm nie… katanya we have to spend up to RM2,500 utk memboleh kan kite duduk dan lepak2 kat dlm nie! ok.. aku rasa maybe betol lah kot.. sbb kalau murah dah lama tempat nie penuh! Ahahah..


40-IMG_5267 copy


Ok fine.. tak dpt makan betol2…. Kite amik gambar kengkonon makan2 dan lepak2 kat sini pun jadik lahhh! Ahaha.. sib baik takde org halau kiteorg dok amik gambar kat dlm nie.. aku pun tak tahu sama ade tempat nie open for org saja2 suke masuk or not.. sebab waktu aku masuk nie takde org jaga.. lepas aku dah keluar.. aku lalu balik kat bilik nie aku nampak ade org jaga dah…


41-IMG_5265 copy


Janji ade gambar ngan bunga orkiddddddddd yg cantikss sgt kat dlm nie! hehehe..


Dah tu jer lah pun tempat2 yg menarik utk kite lihat kat dlm Majestic Hotel nie… since bilik yg aku duduk nie inclusive breakfast.. so now aku bagi lah review for their buffet breakfast!


42-GOPR1141 copy


Muke bangun pagi cuci muke gosok gigi tapi tak mandi! Ahahaha.. pakai baju waktu check in lagi.. ehh tak koser lah nak kotor kan banyak2 baju.. bukan berpeluh pun! So baju we ollzz masih fresh bersih dan mewangi gituuu! Hahahaa..


43-GOPR1142 copy

44-GOPR1143 copy

45-GOPR1144 copy

46-GOPR1145 copy

47-GOPR1146 copy

48-GOPR1147 copy

As usual.. food hotel nie mana2 pun lebih kurang sama jer menu dia kan! ade main course like nasik lemak, nasik goreng, mee goreng, roti canai, salad.. fruits, breads, bubur, section telor.. well itu semua standard kot kat mana2 hotel pun lebih kurang sama jer.. Tapi satu perkara yg luar biasa aku rasa kat hotel nie apabila ko di offer bukan sekadar coffee or tea.. tapi ko di offer dengan hot chocholate dan teh tarik! Ini bestttttttttttt and memang lain dari yg lain!


49-IMG_8140


Setiap hari during breakfast aku mintak hot chocolate yg sedap nie! while en.teman mintak teh tarik… hehe.. first time kot aku breakfast kat hotel dpt minum hot chocolate free!


50-IMG_8143


Then lagi satu diaorg offer product yg mahal jugak lah like makan pan cake with Nutella coklat… aku siap ratah nuttella tu lagi okk! Ahahaha.. nie art yg aku buat during last day kat hotel nie.. sedih sebab esoknya dah kene masuk keje! Uhuhu..


51-IMG_5250 copy


So kalau korang bercuti dekat Majestic hotel nie, make sure korang rakam gambar kenang kenangan dgn security guard yg pakai baju colonial nie tau! Memang diaorg nie glamour dek sebabkan uniform dia org nie… ramai guest yg akan amik gambar ngan diaorg which termasuk lah en.teman! ahahha..


52-IMG_5191 copy


Oh yes.. seriously bilik nie memang sgt awesome! We both really enjoyed it! Thank you so much Majestic Hotel for your kind and warm hospitality! Puas hati bayar RM900.00 for 2 nights stay… bilik dan service yg awesome..


53-GOPR1114 copy


So kak neen bagi 5 bintang sambil tembak kepala sendiri sebab buat kerja gile pi bercuti kat dlm KL camgini! ahahaha…


Eh tapi best wooo pi bercuti kat dlm KL camgini.. ko tak payah penat2 nak pi travel jejauh.. letih masa perjalanan and cost perjalanan pun satu hal nak kene amik kira gak tu.. Ini tak sampai 15 min aku dah sampai umah dah… ahahaha..


54-IMG_5199 copy

55-IMG_5200 copy

Ok.. kot ade yg tak tahu lagi nie kak Neen nak bagi tahu.. tudung yg kak Neen pakai waktu bercuti di Majestic hotel ini adelah tudung Instant shawl keluaran terbaru dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ya! Baru tak baru tapi Kak Neen keluarkan before raya hari tu lah.. nama tudung nie adelah DAMIA instant shawl.. ade 6 color kesemuanya yg boleh korang grab!


Untitled

Untitled

Untitled

Warna hitam dah tinggal 1 last piece tau.. so siapa cepat dia dapat.. and harga promo raya masih lagi berlangsung sebab kite masih lagi dlm bulan Syawal kan?? so as for now harga masih lagi RM66.90 sehelai.. harga sebenar RM68.90.. so sesiapa yg belum dptkan tudung Instant Shawl Kak Neen yg super comfy nie.. please do grab it fast tau.. nanti dah abis.. time tu lah korang menangis2 ngan kak neen suruh restock! Uhuhuhu…


So kalau nak just Whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 or just email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok!

Kalau tak tahu macam mana nak gayakan tudung instant Shawl DAMIA Kak Neen ni... Don't worry..Korang boleh tonton video tutorial special dari Kak Neen ni ya!



Muahciked!

5 comments:

mama leen said...

Menangis la kalau nak duduk bilik orkid tu.. huhu

Rin Maira said...

Kalo nak merasa minum kt dalam tu boleh je....Neena boleh book utk hi tea di Orkid Room tu dgn harga mcm kt bawah ni..

Tea time is from 3pm – 6:30pm daily.

Afternoon tea prices:
RM48++/pax – Colonial Cafe
RM68++/pax – The Drawing Room
RM88++/pax – The Orchid Conservatory

Mommy Cici said...

sonoknya. kita pun teringin nak bercuti kat hotel dalam Kl , saja je menenangkan minda, kang kalau jauh jauh banyak keluar duit kurang tenang pulak kan . hiks. kita aim nak g regalia. nak g swimming pool dia je =p

Ain Rahman said...

wah, cantik hotel ni. sgt cool dan tenang.

Mrs Little Voice said...

makan dah banyak kali kat situ tapi tido belum lagi...memang awesome bilik kat situ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails