COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 5, 2015

Oh My Bad Stalker!



Eh ade eh bad stalker and good stalker?? 

Yerrr.. pada aku adeeeeeeeeeeee!  Macam mana nak beza kan bad or good stalker?  Senang jer.. Good stalker nie… diaorg follow ko punyer media social secara senyap2… tapi diaorg tak penah nak bash ko tak tentu pasal!  ade some good stalker nie diaorg akan appear dlm ko punyer media social by just giving thumbs up for your posting.. while some of them will remain quiet till the end!

So kalau bad stalker nie macam mana pulak?? Ohh.. pada aku bad stalker nie jenis bangsa dia tak suke ko.. tapi dia tetap nak amik tahu pasal hal ko… pastu kalau ko update apa2 yg boleh memberi ruang utk dia hentam ko.. haaa… time nie dia memang akan amik kesempatan kaww kaaww punyer utk smash ko!!

Honestly aku tak pernah mintak org suke kat aku… and apa sahaja yg aku update kat blog / FB / IG aku.. semua nyaa aku update as what I like to update!  Well its my social media.. so suke hati aku lah nak update apa kan?? aku pun tak mintak org likeee setiap posting aku!  Tak nak like pun takpe… tapi satu yg aku notice perangai annoying bad stalker nie.. diaorg nie tak penah pun keep in touch ngan kite pun.. kalau kite update bende2 yg best2.. ataupun perkara2 yg baik seperti kata2 motivasi dan doa.. ko jgn harap dia nak like ko punyer status tu ataupun nak mengAMinkan doa2 ko tu.. Dia akan buat tak tauu dan tak nampak jerrr dgn status ko tu tau! 

Tapi cuba ko update status merempan yg boleh menampakkan the other bad side of you… waaaa… time tuuu cepat jer ustajah2 mee segera nie appear kat update ko tu ok!  Time tu lah dia akan kata tak baik camgini.. tak baik camgitu.. tak elok camgini.. tak elok camgitu.!  Well.. honestly aku nie bukan lah tak boleh di tegur.. aku boleh jer terima teguran.. tapi yg aku tak boleh terima adelah.. bile kite tak pernah keep in touch with each other in a good way all these while.. posting baik ko tak pernah nak appear.. but pada posting yg menampakkan kegonjengan aku boleh pulak ko appear.. haaa… ini memang sengaja carik pasal namanya!   Sorry to say this, I could be wrong.. but its not wrong for me to feel this… for me obviously you are trying to show off that I’m a bad person and you are good person.. but in a way I don’t even care coz for me you are most welcome to get out from my list!

Nowadays aku rasa ini memang dah jadik penyakit dlm dunia social media… tu belum tengok IG artis.. yg seksi nak mampos dok bagi ceramah kat retis!  Nak bagi teguran dan nasihat tu bagusss dan perkara yg sgt mulia sebenarnye.. tapi kite nie kalau nak bagi nasihat kat org pun.. kite kene jugak cermin diri kite sendiri dulu!  Kalau kite pun tonggang langgang.. macam mana nak nasihat kan org ye tak?  tak salah nak bagi teguran dan nasihat.. tapi kite pun jgn ingat org tak tahu dan tak boleh rasa yg teguran kite tu sebenarnya bertujuan nak menghentam lebih dari menasihati! 

Aku harap kalau kite nak tegur someone.. better lah kite bersilatulrahim dgn org yg kite nak tegur tu.. then rasanya org yg mendapat teguran tu pun boleh terima teguran kite dgn lebih terbuka sebab dia kenal kite nie siapa!  Honestly ko tak rasa janggal ke.. ko tak pernah keep in touch ngan org tu.. lepas tu ko nak tegur org tu secara openly?  Aishh.. entah lah… macam aku memang segann gile kot nak buat camgitu kat org yg aku tak kenal!  Sbb itu secara tak langsung akan menampakkan kite macam budget baguss sgt pulak nak tegur org yg kite tak pernah bersilatulrahim tu secara openly!  Well, kalau ade option utk private message.. better lah private message org yg kite nak tegur tu.. at least dari situ kite dpt bersilatulrahim dengan org yg kite nak tegur tu! itu lah org kata nak bagi teguran nie pun ade adabnya… teguran dan menghentam itu adelah dua perkara yg berbeza okk!

Anyway, aku harap kite semua dpt bersilatulrahim sebaik mungkin di media social nie hendaknya.. tak susah pun nak barkeep in touch in a good manner.. we can just say hi hi bye bye.. just like on each other posting.. itu pun sudah cukup memberi isyarat bersilatulrahim!  So to all my Good stalker.. you know who you are… thank you for being fair towards me..!  Thank you for accepting me through my black & white side of it! 
Muahhciked!

8 comments:

Hanie said...

macam-macam sekarang ni kan... Yang penting kita suka cerita neena (^_^)

6ky said...

hehehehe...

biasa.. lumrah kehidupan...

sabar je la yer.. :-)

Mimy Hamid said...

ye setuju ...ko mekwakili rasa apa yang aku nk cakap selama ni....bukan sentap tak leh tegur tp...jarang sekali tegur tetiba dtg...

Lynda Che Lah said...

muah..muah..

xoxo

ameris said...

mmg ada species makhluk mcm ni neena..
just go on with our live...
love u..

Bitt (double IS) said...

akekekke ustazah mee segera akekekekke

lama tak bergonjengan di sini...harap kamu sihat walafiat...


popo bujie said...

muahciked gak kt kak neena ^-^

Mrs Little Voice said...

ignore je neena...kalau layan buat stress je...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails