COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 3, 2015

Sesuatu Yang Menarik Aku Lihat Di FaceBook NewsFeed Pada Hari Raya Pertama!


Raya tahun nie aku rasa tema baju raya paling win adelah color Mak Kau Hijau! Ahaha.. seriously aku macam terkujat beruk gak lah bile tengok ramai gilerr yg mengayakan warna emerald green pada satu hari raya utk tahun nie.. even artis pun ramai yg bergaya dlm busana warna hijau!


Aku ngan en.teman sebenarnya dari tahun lepas lagi nak pakai raya tema warna emerald green.. tapi end up bile tiba waktunya aku tak jumpa plak baju warna hijau.. so tu yg tahun lepas aku pakai warna royal blue! As for this year.. aku memang takde target pun nak pakai baju color apa.! So aku just go along with the flow.. kot kalau terjumpa color baju warna emerald green yg sesuai ngan aku.. I’ll just grabbed it! And Alhamdulillah.. jumpa jugak lah baju ready made color hijo nie!


IMG_5124 copy



Aku beli baju kurung moden nie dekat Jakel jer.. tapi nie bukan collection Che Ta yer… collection Che Ta memang cantik.. tapi terlalu sarat.. aku nowadays dah tak koserr nak pakai baju bermanik-manik sangat sebab aku rasa aku banyak beraya kat kampong dari kat bandar.. baju2 che ta tu lebih layak kalau pakai utk sambutan hari raya dlm hotel 5 star kekdahnya! Ahahaha.. tapi tak dinafikan memang chantiksss la baju2 Collection Che Ta kat jakel nunn.. paling murah collection baju che ta aku tengok waktu aku pegi tu around RM900++


IMG_5142 copy



Baju nie aku suke sbb design dia simple jer.. ade lace skit and manik skit2.. sesuai lah nak pelasak kat kampong sbb kain dia pun jenis heavy crepe.. kalau pakai chiffon memang cepat jahanam lah baju nak duduk2 bersimpuh kat kampong! Hehe.. walaupun baju nie color dia not soo emerald green coz its more to dark green.. but its sokeyy.. janji mak ko hijo! Ahahaha…


IMG_5158 copy



Tudung halfmoon bermanik tu pulak aku dah beli lama gilerr.. kalau tak salah dlm bulan 3 awal tahun hari tu! aku beli kat radiusite.. so kebetulan memang dah ade tudung warna hijau… so apa lagi.. menjadi lah tema baju raya aku warna hijau tahun nie! hehe..


IMG_5133 copy



Yang sebenarnya.. tujuan asal pegi ke Jakel saja nak usha2 baju melayu en.teman.! dah alang kepalang kat sana.. saja lah aku usha baju raya collection Che Ta.. tapi bile fikir2 rasa macam kurang sesuai aku nak beraya ngan baju collection Che Ta nie kat kampong.. then aku saja pi tengok collection baju kurung by Jakel.. ok not bad lah jugak collection dari Jakel nie.. cutting dia aku puas hati! Harga dpt kurang dari RM230 aku dpt RM200 kalau tak salah!


IMG_5161 copy



Since aku pun dah boleh dpt baju warna hijau.. so en.teman pun beli lah baju melayu Aaron Aziz by Jakel! Dah settle baju raya utk tahun 2015 nie! hehehe.. ok lah.. not bad cutting baju Melayu Aaron nie… first time en.teman beli baju melayu dari Jakel.. harga RM150.00 then dpt free samping lagi! Ok lah kan.. kalu tak mau dia masih lagi pakai samping nikah kami yg dah berusia hampir 10 tahun tu! hahahah….


IMG_5149 copy

IMG_5165 copy

Kami lah duta tak berbayar Jakel utk tahun nie! ahahaha..


Oh satu bende yg aku notis kat wall FB on 1st Syawal hari tu… semua org update gambar masing2 dengan baju raya! Waahhh… meriahhh sgttttt rasanya tengok FB camgitu.. kalau selalu FB org update camgitu kan best!! Hahaha.. ye lah mana tak nya.. kawan2 dlm FB list yg jaranggggg update gambar pun update okk.. yg anonymous update.. secara tak langsung dah dpt kenal dah siapa kah gerangan org nie and org tu! hehehe..


But seriously aku rasa pada 1st Syawal tu semua org update pasal life masing2.. yea.. this is FB all about actually.. it should be alive with everyone’s activities! Itu lah gunanya pun FB kan.. bukan utk kite monitor other people punyer update jer.. kite ade FB.. kite pun kene update about diri kite jugak.. apa kite makan.. apa kite pakai.. apa kite lalui dlm kehidupan seharian kite.. so takde lah boring wall FB tu dengan segala macam iklannn jer memanjang! Nak iklan kan tak salah.. tapi jgn lah 100% update kite hanya pada iklan.. nak share info tak salah.. tapi jgn lah sampai takde langsung update pasal kehidupan kite.. sebab FB nie pada aku satu medan utk kite keep in touch with each other di alam maya..


Mungkin pada sesetengah org bile dia tengok org update itu ini dia rasa macam org tu macam menunjuk-nunjuk.. well ini this is soo childish to me! Common.. dunia media social adelah utk kite sharing about our life… cuba bayangkan kalau dah semua orggg dlm FB tu dok jadik anonymous and silent followers jer.. so apa yg menarik kat newsfeed FB tu utk kite lihat sebenarnya? ;)

9 comments:

Mimy Hamid said...

tahun depan nk emerald green la...cantikkkkkkkkk menyerlah

Farah Waheda Wahid said...

meriah FB pada satu syawal hari tu...

nadiah hanum said...

Betul...meriah sgt fb 1 syawal kannn...eh, kita pon tema mak ko ijau jugak...tp kita punya kaler mint green

Chekgu Azrine said...

Cantik sgt green neena dan hubs...
Tahun ni sy pun ada pakai mak kau hijau...hahaha

aziekz said...

Pasangsn yg gojesss 😃

intandayani said...

Saya pun perasan gak ramai yg berkaler mak kau hijau ni di pagi raya pertama

ameris said...

so meriah raya dgn update fb kan...
sweet neena dgn emerld green..

GOLD FINGER said...

Setuju sgt..

Bitt (double IS) said...

cantik selamat hari raya maaf zahir dan batin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails