COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, October 28, 2013

Alhamdulillah... Akhirnya Aku Telah Bebas Dari Hutang PTPTN!

Aku yg dulu bukan lah yg sekarang… 
Dulu berhutang sekarang ku dah bebas.. 
Dulu dulu dulu ku menderita…..
Sekarang aku bahagiaaaaaaaaaaaaa…. 

Sekolah dulu ku enggak punya biaya… 
Terpaksa berhutang utk berjaya… 
Tetapi aku tak berharap saja… 
Pasti yg kuasa memberi jalan nya! :D


Alhamdulillah… Akhirnya!!! Setelah hampir 11 tahun dijajah.. kini aku telah bebas dari jajahan PTPTN!  


Serious rasa cam tak percaya jer yg skg nie aku dah bebas dari hutang PTPTN!   11 tahun.. .pheww.. memang kalau di tengok pada angka tu bukan lah satu jangkamasa yg pendek!  Aku pasti ade org lain yg tempoh bayaran balik nya lebih lama dari aku!  Ye lah tempoh bayaran balik nie kan ikut jumlah pinjaman yg kite buat.. kalau lagi banyak amount yg ko pinjam.. lagi lama lah tempoh pembayaran balik yg ko kene buat! 

Cam aku.. alhamdulillah… dari mula aku start buat pembayaran balik hutang PTPTN nie, sekali pun aku tak pernah skipped in paying!  Kire aku adelah pembayar tegar! Ahaha.. ye lah.. kalau skip.. nanti amount caj perkhidmatan tu akan bertambah!  Tak koser aku nak bagi duit free lagi kat depa!  Baik aku simpan duit interest tu utk aku beli tudung! Muahahaha.. 



Aku buat full settlement PTPTN nie pun bersempena dgn kempen PTPTN yg memberi discount 20% jika membuat pembayaran secara sekali gus sebelum atau pada 30hb September 2013.  Kebetulan pulak amount yg aku nak buat pembayaran balik tu tidak melebihi RM500… so lepas bincang2 ngan en.teman… kami bersetujukk utk buat full settlement!  Malas dah lah nak berhutang lagi.. terlalu penat dah aku dok membuat online transaction selama 11 tahun! Ahaha.. 

Ok lah.. dpt lah jugak aku merasa seciput discount lepas rebet 20% tu!   Yeahh.. its my final transaction di kaunter pembayaran! Hehe…


Aku pergi buat full settlement nie kat cawangan PTPTN Cawangan UTC Kuala Lumpur yg terletak di dalam bangunan Pudu Sentral.. alah.. kalau dolu2 dikenali sebagai bangunan puduraya lahhh.. ehehe..   

Nak alamat?  Nahh.. ngan baik hati aku bagi incase ade yg nak pegi terjah pejabat PTPTN nie.. 


PTPTN Cawangan UTC Kuala Lumpur 
Lot T3-9, Tingkat 3, UTC Pudu Sentral, 
Jalan Pudu, 55100 KL 
Tel:  03-2026 2192 / 03-20262193 


Kalau nak carik cawangan lain.. korang boleh jer terjah website Cawangan PTPTN nie!   



So korang yg masih berhutang camne? Jangan skip in paying back your hutang ok.. bukan apa.. kalau korang skip and postpone, nanti korang punyer kadar interest a.k.a service charge akan semakin naik dan naik…  end up korang nanti jenuhh dok membayar balik tapi tak jugak settle-settle! 

Sesapa yg dah abis bayar hutang PTPTN.. kite give high five skittttt! :D 

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Kin Naz said...

waaa tahniahhh

Dapur Kecik Kami said...

neena.. mcmana u wt pymt ye? i pnh wt on9 payment, tp bila smpai statement xde pn kuar amount yg i byr. terus stop byr pastu. hope boleh beri tunjuk ajar. thanks

mrs kayrul said...

bestkan kak bila bebas hutang....kayrul pun baru bebas hutang bayar kereta kancil nie....rasa hilang separuh beban

::NureeN:: said...

wahhhh
alhamdulillah...
nureen x tau bila nk p sattle

Mimy Hamid said...

aku takde ptptn beb..dulu aku apply study loan under bapak aku..dah habis byar pun

JunAina said...

Akak belajar under MARA tak de hutang2 alhamdulillah...hehehe...

Apapun TAHNIAH sebab ada kesedaran nak bayar balik dan sis dah berjaya.

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tahniah sis! wah..nk free debt jugak..letihla asyek nk membyr ptptn tak habis2.pheww..

yusraliyana said...

hye!alhamdulillah.. same la kite :D
dah settle semua.. tp xdpt yg 20% tu.. sbb terlewat.. huhu..

cikmerpatiputeh said...

seronoknye da habis bayar~~ sy bru 2 thn bayar balik ni.kalau target 11 thn mcm akak ad lg 9 thn dln jajahan ptptn!huhu lamenye~~~

Makbed Journal said...

tahniahh...

Queen said...

2016 onsyaallah.. one fine day.. haha. itupun lhdn buat potongan gaji. max pula tuh. sabor jela

Cik Puan Peah said...

i dulu pas abes bayar sume nk tggu surat clear utang tu tersangat la lame....die ckp sebulan tp last2 ade 6 bulan kot...sebab bile kite dh dpt surat tu baru lege...kdg2 tetibe smpai surat ade lg die revise soh baya sket lg...so make sure follow up n push die utk klua kan surat bebas utang tu cpt2....juz my 2cent.

alinz said...

tmpt keje kte sblm tue jek..hahaha nak promote bleh..kekeke

alinz said...

tmpt kte keje sblh ptptn tue jek...ahaks nak promote bleh gtew kak...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails