COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 8, 2013

Kalau Dah Namanya Artis... Tolong Jangan Kekwat!

Kalau dah namanya attending wedding retiss.. harus lah akan terserempak dgn ramai retisss jugak! Ahaha.. So during wedding reception Fouziah Gous & Zhafran pada 29 September 2013, aku sempat lah bergambar kenangan bersama beberapa selebriti tanah air!

Antara retis-retis yg sempat aku berSelfie bersama adelah..

Rosyam Noor! Dia sekeluarga duduk betol2 sebelah meja aku dan duduk membelakangi aku..


IMG_3583 copy
And then berselfie dgn Kak Eja! Dia duduk satu meja dgn Abg Rosyam Noor..


IMG_3581 copy
And then berselfie pulak dgn Erra Fazira & Umie Aida yg duduk tak berapa jauh dari meja kiteorg!


IMG_3782 copy

Then ternampak Zizie Izzet terus tahan dia utk amik gambar ngan dia pulak..


IMG_3786 copy
Then nampak Dynaz yg sedang berjalan menuju ke arah Zizie Izzet pun kiteorg terjah utk berSelfie together gather! Heheh..


IMG_3402 copy
And we manage to berSelfie with ‘ex-boyfriend’ Fouziah Gous.. Ikram Dinzly! Aku salute dia yg datang dgn begitu ceria demi meraikan hari bahagia Pooja nya! In fact kalau tak salah aku on that day itself adelah hari kelahiran nya… aku ade baca caption2 gambar Instagram dia.. ooohhh.. touchinggg jugakk lah rasanya biler dia posting gambar2 perkahwinan si Pooja nie! Uhuhuhu..

Thank you so much lah pada retis-retis macho & gorjes yg sudi bergambar dgn kami yg gorjes gonjeng nie..  memang tak dinafikan yg Erra Fazira sgt cantikk... and she's damn tinggi & damnn kuruss... Ohh.. jelesss nya hakuuuuuuuu tengok body figure dia!  Umie Aida pun cantikk... Zizie Izzet... ya ampunn..body figure dah makin cunn okk... Dynaz tak yah ckp.. memang tinggi melangittt... Kak Eja.. oh sungguh terserlah keayuaan dan keanggunan mu!  Serious kalau dah jadik artis.. memang secara automatic ko akan jadik cantikkk ajer kann.. ye lah.. penampilan diri harus di jaga kekdahnya.. And as for Rosyam Noor dia memang sgt awet muda.. oh binik dia cantik... anak perempuan dia pun cantik!  Ikram Dinzly pulak very sweet.. cool and sempoi! 

Actually ade beberapa lagi artis tanahair yg hadir on that day tapi tak sempat kiteorg nak pi terjah diaorg utk bergambar.. antara nya adelah.. Akmal Adli, Faizah Ilai, Diana & Linda Rafar, Raja Azura, Anzalna, Dafi & Ziela Jalil!

Rata-rata aku tengok jadik artis terkenal nie memang tension jugak lah gamaknya.. Yelah. Mana tak nya… baru nak duduk.. ade peminat dtg terjah mintak nak bergambar.. kang baru nak makan.. dah datang lagi peminat nak bergambar.. baru nak berborak.. dah datang lagi peminat yg lain mintak izin utk bergambar.. pendek kata diaorg takkan ade masa utk diri diaorg sendiri.. nak2 kalau kat tempat function yg boleh dikatakan public camgini.. mesti akan ade jer peminat2 yg akan datang secara non-stop pada mereka demi mengabadikan gambar kenangan bersama-sama!

Alah.. kalau ikutkan bukan lama mana pun peminat nak amik gambar.. kejapp tak sampai 5 minit pun kekdahnya… tapi ye lah biler dah ramai.. mesti lah lama-lama terasa jugak menyampah nya kott.. ahahah.. well.. bende tu kite sebagai peminat nie boleh nampak sebenarnya.. ade artis yg penat cam mana sekali pun.. diaorg takkan tunjuk kan riak muke yg macam meluat biler kite mintak nak amik gambar ngan diaorg.. but ade jugak artis yg biler kite ckp kite nak amik gambar dgn diaorg.. diaorg macam buat riak wajah nak tak nak.. and then tak bersuara sepatah haram pun.. tak ckp pun “ok..” “boleh..” “silakan..”.. so pada aku kalau artis2 yg macam gini memang aku akan lost respect skit kat diaorg sebab aku rasa diaorg agak kekwat!

Pada aku.. sepenat mana sekali pun ko nak kene layan peminat.. nak tak nak ko kene jugak layan dgn cara dan gaya yg paling terbaik dan berhemah.. sebab aku rasa you as an artist.. you capai tahap glamour you pun disebabkan peminat.. kalau takde peminat yg minat pada you as an artist.. jgn haraplah you boleh dpt title artis paling famous & glamour dlm Malaysia nie! So ternyata peminat adelah someone yg you perlu hormati! As peminat nie diaorg bukan mintak di sanjung pun sebab diaorg dah pun menyanjungi you sebagai artis.. apa yg diaorg mahukan hanyalah rasa hormat.. hormat lah peminat anda sekiranya diaorg dtg mintak nak bergambar.. if diaorg mintak autograph.. if diaorg bertanya kabar.. jgn sombong.. just be humble.. insyallah sebagai artis anda akan lebih disayangi! Kalau rasa tak kuasa nak layan peminat.. then jgn jadik artis.. sebab utk jadik artis ini harga yg paling mahal perlu dibayar adelah dlm melayan kerenah peminat!

Antara artis yg paling humble aku pernah kenal dan jumpa adelah Anuar Zain! Honestly, aku nie bukan lah peminat Anuar Zain dari awal kemunculan nya dlm industri hiburan tanah air.. tapi aku ingat lagi first time aku jumpa Anuar Zain dekat Istana Budaya… waktu tu Siti Nurhaliza buat konsert Untukmu Sudir.. time tu aku belum kawin pun lagi.. lama gilakk.. ahaha.. tapi serious that was the first time ever I met Anuar Zain in person.. and just saja2 mintak nak bergambar ngan dia.. and ohhh myy.. dia memang sgt2 humble orang nya! Bukan saja tinggi sifat merendah dirinya.. tetapi dia jugak sgt menghormati peminat nya.. tak kire lelaki ataupun wanita!

So dari situ lah bermulanya perasaan ‘cinta’ aku pada lelaki yg bernama Anuar Zain! Hehe.. and sehingga ke hari ini.. setiap kali kalau aku jumpa dia di mana-mana sahaja.. dia tidak pernah berubah.. dia tetap Anuar Zain yg sama seperti aku jumpa pertama kali dahulu! ;)

5 comments:

mama leen said...

saya pernah jumpa che ta.. nk bergambar dia vakap 'lepas makan ok'.. terus i blah... haha

mrs kayrul said...

untungnya kak neena dapat jumpa depan2 artis2 nie...tengok gambar2 tue pun tau diorang nie sangat cantik...kak neena pun cantik tau....

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Mummydearie said...

Dah jadi artis memanglah kena jaga penampilan. Walau penat macamana kena layan juga kerenah peminat yang minta bergambarkan...tapi kita sbg peminat pun kena faham juga. Dari foto, memang cantik-cantiklah mereka nih. Maintenance pun dah tentulah ribu-riban sebulan kan...

SoSoMe said...

comel je tgk video ambi pur tu..BTW..suara akak sedap laa.... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails