COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 3, 2015

Aduhai Fazura dan KimK nya!

Abis tenggelam cerita keguguran Tokti bile semalam viral giler pasal kes Fazura salah paham ngan peminat dia tentang komen yg diberikan! Fazura salah sangka.. ingatkan komen KimK yg ditulis oleh seorang followers IG dia adelah kata makian iaitu kimak!

 

Well pada aku dua-dua belah pihak pun ade salahnya!  Org sekarang nie aku tengok kalau menulis memang cukup pelik!  Guna short forms sampai kadang tu susah giler org nak paham.. yea.. walaupunnn KimK tu aku rasa aku pun boleh paham masuk tu dan tak terfikir langsung tentang perkataan makian.. but yet terkadang kite kena jugak fikir outside the border that tak semua org paham perkataan yg kite tulis tu!  nak2 kalau org tuaaa yg baru nak in dlm dunia teknologi media social skg nie.. bayangkan macam mana diaorg struggle nak paham budak2 skg punyer penulisan??



 

Macam aku yg dah level tuaaa dari golongan budak2 skg pun kadang susah nak paham bahasa budak2 remaja skg kalau menulis kat whatsapp or media sosial.. diaorg bantai guna all kind of the short forms!  Sampai nak pening kite fikir apa yg diaorg tulis sebenarnya… jenuh baca banyak kali utk kasik paham! 

 

Macam aku very the ortodok!  Aku memang tak suke guna short forms.. sbb aku rasa org susah nak paham dan mungkin aku sorang jer yg paham! Ahaha.. pasal tu korang kalau baca blog aku memang panjang berjela tulisan nya.. sbb aku jarang giler guna short forms.. kadang tu nak tulis perkataan like ‘daripada” pun aku tulis penuh tau.. walhal boleh jer tulis “drp” which is short from form ‘daripada’ kan? huhu…

 

So utk elakkan org salah paham.. better lah kite tulis dlm bentuk tulisan yg org senang nak paham ok!

 

While org yg dah tersalah paham tu pulak… jgn lah sampai melampau bebenor!  As for you yg selalu di kecam dgn pelbagai kerenah peminat / haters… memang tak salah utk you salah paham on certain things.. but yet I think you have to bare with it jugak la kot at the end of the day!  Dah nama pun selebriti.. Its always bitter life rather than a happier life kan?

 

Awak tu dah lah mengaibkan org… pastu jgn lah nak sentuh isu2 sensitive like agama segala.!  Memang betol org pakai tudung belum tentu mereka adelah yg terbaik di sisi Allah.. tapi sekurang-kurangnya mereka dah ikut tuntutan Allah.. while you?  so amik masa utk muhasabah diri sendiri.. sebelum nak bagi statement fikir dulu impak ke atas diri kite sendiri!  Rasanya banyak lagi bende lain yg you boleh comment on daripada you nak sentuh hal2 sensitif!

 

Hal salah paham nie boleh jer settle ngan cara mudah sebenarnya.. tapi atas sifat EGO dlm diri itu yg membuatkan diri kite tak nak bermaaf-maafan and just forget about it!  Nak2 pulak bile dah berada dlm kedudukan berstatus.. so memang susah skit nak lah ‘terbang tunduk’ kan?? 

 

Ala… just being humble sudah.. tak kisah lah sapa yg mintak maaf dulu.!  Saling bermaafan itu indah sebenarnya.. lagi kite merendah diri.. insyallah makin ramai yg akan respect, salute and look high on us!  Buang riak dan ego dlm diri sebab ianya memang akan memakan diri sendiri.. 


Ingat ni... “EGO” is the only requirement to destroy any relationship… So, be a bigger person skip the “E” and let it “GO”! ;)

6 comments:

yana2605 said...

nak tanya kak neena secretary kan??klu setiausaha ni btul ke dorang ada short form sendiri..saya pnh tgk tulisan secretary ni mmg susah sgt nak baca sbb byk short form..

nadiah hanum said...

alahhh..hal kecik jer ni..salah faham! betul la cakap neen tu..mintak maaf jer dah la, settle.

seraa rose said...

mmg viral hbs la.. hashtag #kimK merata..

Chekgu Azrine said...

Fazura pun ego..pastu blh cop2 plak org pakai tudung..huhu

Jan@Afzan said...

benda yang boleh settle mudah... minta maaf je kan senang...

tapi Jan pun setuju dengan akak. Jan pun dah terbiasa menulis dalam perkataan yang panjang. Kdang2 ada jua singkatan yang biasa orang guna. hehehe. Masya Allah, budak2 sekrang punya sms Jan nak memahamkan kena baca 10 kali...ahaha.

Mommy Cici said...

eii betul kak neen, viral habis.taktahu lah PA dia ke dia sendiri yang balas kan,. tapi kalau tengok kat page apa entah ada pulak orang bodoh comment, 'pompuan takyah ada ig, gatal pantat nak ada blablabla'

macam bangang, issue takde kena mengena .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails