COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 26, 2014

Aku Suke Betol Masuk Public Toilet Kat Shopping Mall Nie!

Cerita jejalan berhari raya banyak lagi yg tergendala nie sebenarnye.. ikutkan hati memang nak update.. tapi malangnya gambar pun tak sempat aku pilih lagi utk di up kan kat sini!   Lagi pun since hari isnin minggu lepas aku kene flu... flu this time very bad punyer flu... berlarutan sampai hari jumaat lepas!   Elok jer baik flu... hari sabtu pagi bangun jer dari tido.. aku kene sakit gigi geraham bongsu! Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... sakittttttttttttttttt tahu takk!! Sampai lah ke hari nie... aku sakit gigi.... gusi kat bahagian gigi geraham bongsu tu memecah sampai dah makan kat dinding pipi!   Aku tak suke gie jumpa doktor gigi.. tapi  kalau sakit nie berlarutan macam kene pegi lah jugak nanti kot!
Since kelmarin aku dok bantai makan pain killer jer.... selalu kalau gigi geraham bongsu nie buat perangai.. aku boleh tahan lagi.. but this time sakit dia sampai ke kepala okkk... seriious I is cannot tahan... so tu yg mood nak update mood pun kedaung sgt..!
Kedaung tak kedaung... hari nie aku nak share ngan korang citer pasal public toilet yg aku suke terjah!  Ahahha.. nampak nauu aku tengah sakit... macam dah takde citer lain aku nak bercerita kan?  Citer toilett  jugak yg aku nak bebel kan hari nie!  Muahhaha.. lantak lahhh.. dah citer pasal toilet nie jer yg aku ade mood nak update kat blog hari nie.. so korang layan kan aje lah yer! Hehehe..
2 weeks ago aku pegi Pavilion... aku kalau pegi Pavi memang cukup suke singgah toilet dia!  Serious toilet pavi ade kelass... jauhhhh berbeza dgn toilet KLCC!  KLCC nama jer gah dimata dunia.. tapi sadis giler biler toilet cam hampeh jer!  Dari segi kebersihan... dari segi facilities.. Pavi memang ade high standard!  KLCC aku nak bagi markah 50% pun macam fikir berpuluh kali.... KLCC toilet busukkk dan sgt bachin!  Kalau ade freshner pun... mesti akan bercampur ngan bau busuk!  Aku tak tahu lah sama ade pekerja dia yg tak bersih kan ngan betol or memang saluran tandas yg tak bagus!  
Tapi serious pada aku toilet KLCC lah yg patot macam toilet kat Pavilion nie sbb KLCC adelah mercu tanda di mata dunia... macam toilet pavi siap ade toilet bolw sanitizer!  Wangi dia tak yah ckp.. masuk2 toilet jer dah berbau wangi!  Meh nak kongsi gambar toilet Pavi meh.. walaupun korang dah biasa tengok.. tapi tak kire aku nak tempek jugak gambar toilet yg bersih nie!



Rasa mcm toilet hotel...



Tisu & sanitizer dlm ruangan tandas...



Automatic singki & smart hole as for rubbish bin!



Tissue paper dispenser,...


Ini selfie namanya! :p
Serious cantik dan selesa toilet Pavi... nak membuang pun rasa selesaaa nya lah haii!  Kalau boleh tak nak keluar pun ye gak!  tu yg siap boleh amik gambar selfie tu! Ahahaha...  paip air ngan sabun kat toilet Pavi nie keluar secara automatic.. then tisu paper pun automatic okk... everything in sensor!  Aku rasa sensor nie membantu sgt dlm penjagaan hygiene!  Cam contoh tisu paper yg guna automatic dispenser tu.. kalau kite tarik.. kite tak usik pun bahagian yg belum terusik!  Kalau macam yg biasa2 punyer tisu paper punyer dispenser.. terkadang org yg dah cuci tangan.. diaorg akan tarikk tisu paper tu then biler dia nak putuskan dia akan pegang utk putuskan tisu paper tu!  Then kat bahagian yg dah diputuskan tu mula lah basah2... ishh.. aku memang tak berkenan kalau gaya gituu... memang lah org dah cuci tangan... tapi aku rasa as for hygiene, better guna dispenser mcm kat Pavilion nie!
Then kat bahagian dlm tandas dah siap2 ade sanitizer utk kite lap kan dan bersihkan lapik mangkuk tandas.. Aku selalu nya memang tak lalu nak duduk kat public toilet bowl.. Tapi bile ade sanitizer ni rasa selesa & sgt bersih bile ianya boleh diguna pakai! Tak yah lah kite susah2 nak carry sanitizer sendiri.. 
Harap2 ade lah management KLCC yg baca entry aku nie... so that diaorg boleh renovate toilet KLCC jadik cam toilet Pavi nie!  hehe... ok... sekian lah sahaja review pasal public toilet yg aku bawakan utk hari ini...  bertemu lagi di entry public toilet yg akan datang ya!  Hahaha...






5 comments:

eda said...

akak !!!
kuwus okehh ...
betul la akak yg sikuwus ini, aritu dh lama sgt dh , sy mcm nmpak seseorg muka mcm akak kat hospital pantai ..kurus sgt ..
akak la kot ye ?? huhu ...

Nurzakiah Hanum said...

hehehe bagus kan kalau semua toilet macam nie

Naomie .Licouz said...

toilet dekat Pavi memang best. even surau dia pun best~! hihi..

Irz Zack said...

saya kat pavi pon teruja je kalau nak pegi solat. cute je surau dia. between nampak kurus sangat kat gambar ni.

Jan@Afzan said...

toilet yang bersih sangat penting kan...baru lah lalu nak membuang..hehe.

tak penah singgah toilet pavi, takpe nanti ada masa gi KL, boleh singgah. :D

Neena, slimnyeeeee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails