COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 7, 2013

Menikmati Air Tangan Suami!

Semalam.. hari yg cukup stress buat aku!  Stress mengadappppp some annoying person thru out the day... sumpahhh rasaa nak amukkannn.. tapi atas sebab² tertentu dan mungkin jugak berkat doa setiap hari yg memohon kepada Allah supaya sabar kan diri dan mulut aku nie dari jadi Neena jenis yg dulu.. Neena yg cepattt jerk nak amukkannnn kalau terjadi nya kes² sebegituu... But Syukurrrr.. Syukuuurrr Alhamdulillahhh.. I can just handle & control myself very well! 

self gedikk pic yg dirakamkan di LRT station sementara tunggu en.teman dtg amik!  nampak cukup sifat of annoying & tired face tak??? T__T


En. teman cuti semalam... jenuhh gak aku tunggu dia kat LRT station sbb jalan jammed.. biasalah kalau hujan lebat jer mula lah sana sini jammed cam nak mammm! lama tak lama pastu dia sampai jugak lah utk pick up aku.. elokkk jer masuk kereta.. terusss dia sentuuhhhhh tangann aku! Allahuakhbarrrrrrrr!! batalllllllllll air sembahyanggggg akuuu!!! aku baik punyer jaga wudukk sbb ingat kalau sampai umah teruss nak solat maghrib ajee.. tup² batalllllllllllll jugakkk di tangan laki sendiri! adoyaiii... memang betol² mengundanggg keSentapan berganda kekdahnya! tapi nak marah dia pun tak leh sebab dia tak tahu yg aku ade wudukkk and yg sebenarnye nak pujukkk akuuuuuuuu.. dia memang dah tahu yg aku dah sentapppp sepanjang hari.. so niat dia nak pujukk aku ngan peganggg tangan akuuuu... sekalii lain pulak jadi nya.. haha.. takpe lah.. hikmah disebaliknya nak suruh suci kan muke ngan wuduk banyak kali gamaknya! hehe..

Pastu waktu dlm kereta.. en.teman tanyer aku nak makan apa.. aku ckp aku takde selera lah nak makan! hati panas.. mood takde.. pastu en.teman pujuk.. suruh gak aku makan skit.. dia tanye lagi aku nak makan apa.. aku ckp aku memang takde selera langsung nak makan apa².. perot rasa kenyangg jer.. pastu dia ckp.. ok.. ade buah jambu kat umah.. makan lah jambu.. nanti dia potong kan! Aku just kata.. hmmmm... tengok lah camne... then dia tanyer lagi.. betol ke taknak makan apa² nie? nak roti nan ker? aku ckp tak nakkk.. pastu dia ckp... Ok takpe.. nak makan maggie tak? kalau nak nanti dia masakkan Maggie Mee kari letupp utk aku! kat sini tetiba plak jadi tak tahu nak ckp taknak.. hahaha... Pastu en.teman kata, takpe.. bile dah sampai umah nanti... aku pegi mandi.. solat... and then dudukk jer dendiam.. tak yah buat apa².. nanti dia akan siapkan maggie utk aku! waaa.. dengar camgitu teruss rasa cam hilangggg rasa stress skit! hehe...

Maggie nie bile time hujan².. bile time takde selera nak makan.. haaa.. ko makan lahhh maggie! dann dannn tekak lalluuu jer nak makan! haha.. lagi pun biler en.teman offer nak masakkkk kannn maggie tu lah satu peluang yg aku tak boleh lepaskan.. sebab dia bukan lah seorang suami yg pandai masak.. takat masak air ngan maggie nie boleh lah di harapkan lagi! tapi itu tak jadi hal utk aku.. dia tak pandai masak.. tapi dia rajin tang lain.... semalam bile aku nak mandi.. aku tengok baldi yg berisi baju² & tudung² yg aku nak basuh handwash dah pun clean and clear! aaaiikkk??? mana pegi semua baju?? aku tanye en.teman.. pastu dia senggehh jer... dia kata.. dia dah tolongggg cuci dan sidai kan segala baju² dan tudung² aku tu.! waaarrrggghhhhhhhhhhhh.. touchinggggggggggg niee.. terusss nangesssssss selepas tahan air mata sehariann dari melelehhhhhhhhhhhhhhh ke pipi dan gigi! :p

En.teman kata dia cuti and dia pun dah tahu yg aku memang stresss thru out the day... so tu yg dia tolong buat kan kerja² tu skit.! Sib baik dia cuci kesemua baju² & tudung² aku tu secara handwash.. buatnya dia campakk masuk washing machine.. confirmmmmmmmmmmmmm aku meraungg melalakkkkkkkkkkkk cam hantooo sebab dah bertambah lagi satu tahap kesentapannnnnnnnnn! hahahaha...

aaaaaauuuuuuuuwwwww!! checkchiii  nya laki aiii... perot cover tapi tetekk tak tercover! hahaha.. hepp! hepp! korang jgn nak ushaa lelebih okk.. walaupun tu tak dikire aurat... tapi pandang lebih dari sekali adelah tak digalakkan sama sekali! :p

Ok.. nie yg rasa cam selaluuu jerr nak stress outt.. macam untung plakkk dpt service limited edition camgini dari si suami! haha.. serious I am touchinggggggggg!!!  aku baringg atas sofa sambil menunggu drama Sehangat Asmara... pastu en.teman dtg bawak a bowl of maggie kari letup! siap tanyer.. anjer nak air apa?? I am tak sampai hati nak susahkan dia lagi ngan mintak air sirap limau segala.. so mintak air kosong aje udahh! 

memang lain dari yg lain maggie dari air tangan suami I nie!  Lain bukan dari segi rasa.. tapi lain dari segi cara masak!  aku kalau buat telor tak hancur² sgt camgini... and tak lah sepekat ini.. tapi bile ianya dari air tangan org tersayang.. oh harus lah rasanya tetapp lah sedapppppppppp and yummieehh walaupun sekadar maggie mee! 

Basically pada aku... bukan rasa yg menjadi taruhan pada kesedapan sesuatu air tangan si penyedia makanan.. tapi ianya lebih kepada kasih sayanggg & keikhlasan yg dikeluarkan oleh si penyedia makanan yg di curahkan ke dalam sajian yg disediakan!

Thank yo so much my heartbeat!  Doa dari isteri mu hanya satu... semoga Allah merahmati kamu suami ku.. semoga Allah ampunkan dosa mu diatas segala kebaikkan yg kamu lakukan utk ku... dan semoga Allah panjangkan umur mu utk menjadi teman hidup ku sehingga ke akhir nafas ku!

#kesat air mata#






16 comments:

cik ara said...

chill kak nina :D

Miss Moon said...

olo sweet sangat ...terus hilang tensen tew kan ....

ok neena lalink tak mo stress2 tau ......

Mila Ahmad said...

Alaaa..sedih pulak...sobs..sobs..sobs...

Mimy Hamid said...

u remind me my husben too neenna..auwwww...oh best kan laki pandai amik hati memasak..stress pun hilang tauuu

Nurzakiah Hanum said...

untung sis dpt suami yg memahami

Izzati Asyraf said...

so sweet akak..Doa tu sangat menyentuh hati.. "semoga Allah ampunkan dosa mu diatas segala kebaikkan yg kamu lakukan utk ku" ..Amin....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alamak..so sweet la ka Neena....cenggini haruslah selalu stress ...hihihi :)

blueorchid rubi said...

waaa..romantik laa hubby u...tp kn..megi tu nmpk menyelerakan laa..hehehe..nyam2.... (^^,)

Zee Suhaini said...

touching...

-cinta soFiaSafiya- said...

hahahahahaha....nida gelak jaa bc n3 akak ni...tang gambaq abgnuar tuh lagiklaa tegelak.....

ok,nida pandang sekali jaa..xpandang banyak kali.......ekekekeke


akak, ikhlas cakap::: AKAK INSAN BERTUAH DAPAT SUAMI MCM ABG.NUAR.........

eLLy said...

opsss terpandang 3 kali arr acaner nie :p

wahida said...

tu la pasal...aku pun dah terpandang 3x jugak...mcm mana neh...


hahahaha...

~iBu aQiL~ said...

tengok maggie kak neena ni tadik terus ke dapo buat meggie padahal dh masak lauk pauk dh.. btul la kak.. air tangan suami ni mmg lain.. sedap die tahap sedap bebeno!haha :p

Fiza Rauf said...

eih sama cam laki ai.. hahahaha kalo nk pujuk mesti masak megi.. pastu kuah pekat n telur hncur tau...

Umaira Umar said...

suami saya kalo masak maggie paling juara..kalah saya...Dia kalo masak mesti betul2 ikut cadangan hidangan yg tertera pasa plastik manggie.dasyatttt...

No wonder sbb seblm ni dia pernah masuk Master Chef tp tak juara pon...hihihihi...

Reflisia said...

Tapi bila kita tgk maggi ni terliur juga la....hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails