COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 14, 2013

1st Birthday Celebration @ Little Penang KLCC!

22nd December 2012 genap lah setahun umur baby Khalis NurFathanah!  Siapa kahh baby Khalis NurFathanah nie?

DSC_5722 copy
Khalis... anak kepada our BFF.. Awien & Rudy!
Kejapp jerr Khalis dah 1 year old!  rasa cam baru jer mummy dia carry dia dlm perottt... ingat lagi mummy dia sooo berseri-seri waktu kandungkan dia!

So waktu cuti hujung tahun nak ke tahun baru hari tu.. sempat lah kiteorg get together gather utk celebrate b'day Khalis!  setelah di timbang kati.. kiteorg decide nak gie makan² kat restaurant Little Penang KLCC jer.. mula² cam ade plan nak hang out kat tempat lain.. tapi disebabkan ade tetamu jauh datang bertandang ke KL during that week.. so kiteorg decide utk makan² & jalan² kat area KLCC jer.. so secara tak langsung dpt lah kirenya tetamu jauh kami tu beriadah santai kat area menara bekembar! nak² plan kiteorg plan to celebrate b'day Khalis during dinner time.. so memang sesuai sgt lah kan bawak org jauh tengok menara bekembar di waktu malam coz dah tentu² menara tu blinggg blingg! hehe

Eh.. siapakahh gerangan tetamu jauh itu?

DSC_5670 copy
Ni lah dia.. Ras & Family yg datang dari JB!  Ras nie kawan baik kepada Zaa waktu diaorg sesama belajar kat U dulu.. so aku kenal Ras dari Zaa laa..  and Awien memang dah lama kenal Ras dari Za... aku jer baru nie first time jumpa Ras secara face to face! anyway, nice to meet you and family Ras!  comey sgt keluarga nie!
Sib baik kiteorg dpt jugak tempat makan kat Little Penang KLCC malam tu.. kiteorg sampai sana pun dah dekat around 9 malam...  itu pun orrg masih ramai dok on que tunggu giliran nak masuk ke dalam restaurant.. end up alhamdulillah.. dpt jugak kiteorg semua makan malam bersama-sama di sana!

Sementara menunggu makanan yg di order utk kunjung tiba.. seperti biasa kite adekan candid photo session!

DSC_5697 copy
ohh.. serious nya Khalis nak buat food order!

DSC_5664 copy
Nie namanya bapak borek anak rintik!  apak kauu memang kaki gadgettt.... so anak haruss lah berjangkit kan? hahaa..

DSC_5667 copy
Julia.. anak Ras & Ipin!  sian dia dah lapar gamaknye sampai isap jari! hehehe..

DSC_5668 copy
Gorjes mummy Za & her sweet dotter Airisy!

DSC_5674 copy
untie gorjes lagi gonjeng nak jugeekkk interpremm kannnnnn! :p

DSC_5673 copy
time nie nak amik gambar Zaa sekeluarga tapi her son si budak Darwisy pulak tengah takdak mood nak bergambar.. so tinggal lah mereka tiga beranak sahaja!

DSC_5678 copy
ini lah keluarga kecil saya.. walaupun sekecil zarah.. alhamdulillahh.. kami bahagia dan mampu utk tersenggeehhhhhhhhhhhh renyeehh sempaiii sepet² mata! :p

DSC_5690 copy
perkenalkan.. Ini Bear Bear!

DSC_5715 copy
Khalis punyer kawan baik adelah si Bear Bear nie!  mak dia cerita bukan main pandai si Khalis buat pilihan waktu shopping kat Ikea.. Khalis pegang Bear Bear takmo lepas sampai ke kaunter pembayaran! hahaa..  tapi serious si bear bear nie teramatt lah gebu! aku pun gerammm semacamm jerk ngan si bear bear nie! hehe...

DSC_5688 copy
Uit.. maasyamm nyer muke baby khalis! hehe..

DSC_5694 copy
Haa.. meh amik auraaa senggehh Untie Nin skit meh! :p

DSC_5704 copy
Yeaa.. food dah sampaii.. jemputt makannnn!  Penang Char Kuey Tiaw utk en.teman!

DSC_5705 copy
Aku kalau ke Little Penang nie memang akan order Siamnese Lemak Laksa nie! serious sedappp sgt!!!

DSC_5710 copy
kiteorg semua kempunan nak makan Red Ruby with Water Chessnut! datang lewat skit confirm dessert kesukaan ramai tu abis! aarrgghh... semua org stress hari tu sebab tak dpt nak makan red ruby.. heheh.. so sebagai ganti kiteorg order rojak buah and...

DSC_5711 copy
ABC!

DSC_5720 copy
Enjoy betol Julia makan ABC!

DSC_5699 copy
Birthday girl dpt makan timun aje! hahaa. kijamm betol semua org ekk.. bagi Khalis maamammm timun jer seketoi!
DSC_5741 copy
no.. noo.. kiteorg tak kijamm okk.. kiteog baik hati.. nampak nie.. kiteorg sediakan sebeseennn moist coklat kek utk Khalis nie! haha,..

DSC_5737 copy
Kek nie Untie Nin yg tolong belikan!  kek kesukaan ramai especially Untie Zaa & Mummy Awien.!

DSC_5740 copy
Untie Nin memang gonjengg.. beli kek sedap.. tapi presentation out!  belasaahhhhhh jer serve kek ngan bekas cam besenn nie atas meja! hahaha...  tapi takpe.. walaupun Untie Nin gonjeng.. Untie Nin tetapp nak feeling gorjes sebab berjaya create this last minute small decoration on top of your kek Khalis! :D

DSC_5730 copy
Ok now masa bukak hadiah plak.. Hadiah nie Untie Zaa yg tolong carikkan dan belikan!

DSC_5735 copy
yea... she loves it!

DSC_5761 copy
lepas makan kiteorg hang out kat kawasan air pancut di taman KLCC!  en.teman tak bawak tripod.. waimaaa tiada lah gambar kenangan kami semua dlm satu gambar sebabnya dia jadi tukang amik gambar.. aku pulak jadik tukang suluh flash light! T__T

DSC_5766 copy
Ko ingat aku puas hati ker gambar aku takde hah? hahaha.. love this pic.. love korang semuaa dalam dalam!






1 comment:

Peri PiA said...

xpernah mkn kat little penang
selalu laku jer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails