COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 21, 2013

Antara Kekecewaan & Kebanggaan Menonton Konsert Anuar Zain 3 Dekad!

Perasaan kuciwa yg lebih atau perasaan bangga yg lebih? haha.. you guys will get to know about it as you read it! :p

Nak peluk abg anuar zain tak leh sebab hukum nya haram.. so kite peluk abg anuar azaib kite yg halal nie lah.. lagi ade uummppphhh! :p

Aku rasa seantero Malaysia, Brunei & Singapura dah tahukann..yg on last Saturday jejaka idaman Malaya Abg Anuar Zain I buat konsert 3 Dekat, Cinta & Sanubari dekat Stadium Malawati Shah Alam! Basically peminat fanatic abg nuar jenggg memang sgt² menantikan kemunculan konsert sulung dianie..al-maklum lah sepanjang 30 tahun dia bergelumang dlm industry seni nie.. nie lah first time dia buat big concert camgini! So I’m pretty sure bukan peminat aje yg teruja.. Anuar Zain sendiri as a singer pun mesti teruja utk bertemu dengan peminat setia lagi fanatic kk dia di stadium!

Sebagai salah seorang peminat fanatic kat abg nuar jengg.. sudah semestinya aku tidak mahu melepaskan peluang utk menonton dan memberi sokongan kepada konsert beliau! So, as soon as TicketCharge release tiket konsert on 12.12.12.. aku adelah antara org yg terawal beli tiket anuar jengg nie! Hehe..tapi aku bukan beli tiket mahal punnn.. aku beli tiket yg paling murah sekaliii.. i.e. RM79.30 per tiket for Palladium B seats! Harga tu aku dpt after early bird discount… kalau tak harganya around RM90++ jugak kalau tak salah!

Aku beli 2 tiket..satu utk aku.. and satu lagi utk abg nuar kesayanganaku! Well..tak dpt anuar zain.. dpt anuar azaib pun jadilahh.. janji leh panggil abg nuarr! Muahahaha.. actually en.teman tak lah minat sgt ngan si anuar jengg nie.. dia selalu kutuk aku minat anuar zain.. dia kata anuar zain ramai sgt peminat perempuan.. Haihh..jelesss kaaaa?? and dia kata lagi anuar zain kalau ade peminat lelaki pun mesti bukan dari kategori lelaki yg macho… so dia rasa cam entaha paapaentah! Hooiihhhh!! Aku memang sepukkken.teman sedass dua kalau dia ckp camgini ko tau tak..aku geramm sbb nak kutuk² retis kesayangan I ituewww! T___T

Whateverrrrrr..dlm pada ko kata ko tak minat.. end up konakkkkkkkkk jugekkkkkkkkkkkkk follow aku pegi tengok konsert dia kannn?? Ni kes takot aku kene pelukk ngan abg nuar zain kahhhhh??? Hahahaha…takde maknenya! Zaman jahiliah tu dah berlalu..skg nie kalau kottt teringin nak salam ngan abg nuar jeng I tu.. I akan pakai glove.. pastu glove tu I simpan buat frame.. pastu nak tulis kat frame tu.. “bekas cap jari & tapak tangan Anuar Zain ade disini!” haha.. kelassss kannn??? :p

Ok dah..citer pasal konsert tak start² lagi nie.. mukadimah bukan main panjang kekdahnya kann! Hahah… ye arrr korang jugak yg suke aku membebel pepanjang camgini kann?? kann??? kannnnnn?? :p

Actually konsert Anuar Zain nie sepatutnya diadakan di Stadium Putra Bukit Jalil…
tapi about 2 weeks kot before tarikh konsert.. tetiba ade press conference mengatakan yg venue konsert dah pun berubah atas sebab2 yg tidak dpt dielakkan!  So dengan itu lokasi konsert Anuar Zain telah pun diubah ke Stadium Malawati Shah Alam.. !

Basically, pertukaran lokasi nie tak membuatkan aku sentappunn..coz pada aku shah alam ok jerr.. tempat pun taklah crowded dan tak susah utk di terjah pada hujung minggu!  And memang kebetulan pulak dlm minggu konsert tu aku nak kene turun ke Klang utk visit Mom In Law kat hospital Klang..so senanglah leh jalan sekali harung!
Disebabkan ade pertukaran lokasi konsert..so tiket pun perlu ditukar kepada tiket yg baru~!

Before pegi hospital klang..aku singgah Stadium Malawati Shah Alam utk collect tiket baru… Pihak Ticket Charge memang dah call all ticket holder tuk buat pertukaran tiket di office tiket charge or boleh dtg terus ke Stadium Malawati pada hari konsert itself! Dia org bukak counter tiket start dari jam 2:00 ptg sampai jam 8 malam tuk redeem tiket baru!

aku nie punyer lah risau kot kalau dtg lambat kanggg silap haribulan kene que punyer panjang berjela just utk tukar tiket..  sekali tak lah ramai mana pun.. maybe org dtg stage by stage!
Lepas redeem tiket.. kiteorg singgah makan dulu kat seksyen 7.. then after that baru gerak ke hospital klang.. around 5 ptg baru gerak balik ke Shah Alam.. then singgah masjid negeri utk solat asar...  lepas solat tetiba aku di tegur oleh seseorang... Oh silent reader kekdahnya.! thanks Adawiyah sbb tegur kite... sib baik tegur kan... terus dpt bawak balik tiket Legoland! heheh.. Kebetulan aku memang bawak tiket Legoland.. so bile Adawiyah ckp yg dia adelah salah sorang yg berjaya dpt kan tiket legoland tu dari aku... so aku pun terus aje pass kan tiket tu kat dia.. so tak yah lah aku nak pos kan tiket dia tu melalui pejabat pos!   anyway, nice meeting you Adawiyah.. but I'm soo sorry tak sempat nak amik gambar ngan you that day.. coz rushing sampai terlupa nak snap gambo..

eh btw, utk korang² yg dah antar address kat aku utk pos kan korang punye legoland tiket tu.. sabar eh.. aku mintak maaf atas kelewatan process pengeposan.. insyallah will try to pos it dlm masa yg terdekat nie!  aku tak sempat lagi nak ke pos office sbb buzy ngan tempat keje baru... so memang tak berkesempatan nak buat apa² lagi.. 

Lepas maghrib.. kami dah get ready di perkarangan stadium!  Ohhh.. can you see my uniform dah transform?  hahaha... tranform baju tanpa mandi!  but don't worry coz I still wangi! :p

org yg kata tak berapa nak minat ngan anuar jengg.. tapi senggeh tetap lahh sampai hampir lurus misai tu kan?? :p

again.. berjodohan dgn another my blog readers!  Nice meeting you Yanie..  Yanie pun dtg stadium sbb nak nonton abg nuar jenggg!

Ini semua PoYooo!! PoYooo semuaa ini! muhahahaha... Rockk lah kononn! cheett!

tengah baik punyer posing.. tetiba hujan turun dengan lebat nya! huhuhu... tak sempat anuar zain perform hujan dah turun!

Amikk kauuu.. view dari tempat duduk kiteorg! hahha..   padan muke sapa suruh beli tiket murahh?? T_____T

tapi sejujurnya aku memang dah boleh agak view utk tiket murah nie memang agak kurang memberangsangkan!  sbb waktu beli tiket online pun kite memang dah dpt tengok lebih kurang kat mana lokasi kite.. tapi aku rasa ade sedikit kekalutan stage setup bile diaorg buat perubahan lokasi stadium!  sbb dari apa yg aku tengok map kat Stadium Putra Bukit Jalil... kiteorg punyer view nie sepatutnya tak terhalang camgini.. basically stage akan berapa di belakang lagi which means pandangan kiteorg tak terhalang dgn tiang-tiang besii di bahagian sisi stage nie!  so bile dah tukar ke stadium malawati nie.. kiteorg nie dah lah kene duduk tinggii sekali.. pastu stage pulak dibuat ade penghalang besi di sisi kiri dan kanan!

frankly speaking memang aku tak budget nak dpt good view biler beli tiket murah...  so aku tak upset dan  kuciwa pun bile tak nampak anuar zain perform atas stage tu.. coz dulu aku dah pernah naik on stage sama² ngan dia waktu dia buat secretaries week..  ingat lagi aku pakai baju putih. dia pakai baju putih jugak... saja jer dia heret aku naik on stage. aaaauuwww.. sweet giler time tu.. hahaha..

Itu yg naik on stage.. tang yg dah jumpa banyak kali face to face pun dah tak terkire banyak nya... sebab setiap kali secretaries week.. aku memang akan pegi anuar zain punyer show.. dan setiap kali itu jugak lah aku akan dpt jumpa anuar zain secara exclusive utk dptkan autograph + sessi ramah tamah! kalau tempat duduk mesti duduk dekat table 1st tier.. kire dekat giler ngan stage dia buat performance.. so that's why aku dah tak heran sgt nak stay kat depan stage sgt this time.. lagi pun dulu company bayar free.. harga tiket mahal tak kisah sgt.. but now kene bayar sendiri.. haha.. itu yg membuatkan aku kisah sebenarnye!
:D

Sementara menanti kemunculan abg nuar jengg... kite kasik senyum simpul satu!

ohhh... I'm sooo freaking excited nak dengar suara abg anuar jengg I!

aku tahu abg nuar jeng tak dengar.. tapi aku tetap nak jeritt... I love youuuuuuuuuuu tooooo abg nuar jengggg!!! 

ok.. disini lah bermulanya rasa kuciwa itu!  basically aku rasa sound system konsert nie agak outtt!  aku hardly boleh dengar dgn jelas suara anuar zain bile dia menyanyi!  senang citer... suara dia di makan oleh alunan muzik yg gah!  ianya ibarat dah sebati antara suara dan lagu yg berkumandang!    

mula² aku ingatkan sound system tu out during anuar zain menyanyi ajer... sekali waktu dia bercakap normal tanpa alunan muzik like sewaktu berinteraksi dgn peminat dia dlm stadium pun totally out rupanya!  sounds of eco very highhh in the stadium!  vokal anuar zain tak jelas dan ibarat cam kene makan ngan alunan muzik yg berkumandang!  there's no sharpness and clarity of his voice!

Ohhh.. this is sooo sooo sad!!! aku tahu lah aku beli tiket yg paling murahh.. tapi aku tak sangka pulak yg tiket paling murah sampai ke tahap tak dpt menikmati sound system yg lebih baik!  which aku rasa cam unfair giler.. walaupun kite beli tiket murah... tapi itu tak bermakna kite tak boleh menikmati alunan suara dia dengan baik kan?  sbb aku merasakan yg tiket murah aku beli tu is aku beli tempat duduk based on sudut pandang.. dan ia tak sepatotnya melibatkan sound system!  just bayangkan macam mana Michael Jackson buat konsert mega.. kat area open space lagiii.. jutaan peminat membanjiri kawasan showcase.. tapi everybody dpt dengar dgn jelas the sound system with MJ's vocal walaupun diaorg nampak MJ on stage macam semut!

akhirnya aku terpaksa akur dan pasrah yg sound system konsert malam tu tak cukup bagus dan hebat lagi!  honestly dari apa yg aku tengok... utk org yg beli tiket murah nie.. ko tak dpt apa² melainkan mendengar & menonton konsert tanpa sebarang kepuasan!  aku tak dpt aura konsert malam tu... cukup susah utk bulu roma aku berdiri tegakkk!  sorry nie bukan aku nak kondem.. tapi ini apa yg aku rasa!! well.. maybe ade org lain yg pegi konsert nie rasa ok jerr.. enjoy jer... tak rasa apa yg aku rasa.. terpulang... itu feeling masing²... yg penting aku luahkan apa yg aku rasa malam tu!

  for sure org yg beli tiket mahal akan dpt kepuasan tu sebab diaorg duduk betol² depan stage.. coz apa yg aku boleh tengok kat stage.. big TV screen.. ade 3 ketoi.. kesemuanya mengadap ke audience depan stage!  then speaker pun aku boleh nampak yg kesemuanya terarah ke tempat duduk di hadapan stage!  so bayangkan.. utk org yg jauhhh di belah kiri dan kanan nie dpt apa? view dah lah tak nampak.. which aku tak hadap sgt pun coz aku budget at least diaorg akan bubuh big screen yg menghala ke kiri dan kanan stadium.. so dah takde ok lagi.. but least expected that speaker tak dpt diarah kan ke kiri dan kanan stadium... mungkin ade kot aku tak nampak tak tahu lah pulak kan.. tapi aku rasa kalau ade mesti boleh dengar dgn jelas suara anuar zain biler dia berborak ngan penonton dlm stadium!  yg buat aku terkedu tu bukan bile dia menyanyi jer aku dengar suara dia sayupp dan tak jelas.. bile dia berinteraksi ngan kiteorg dlm stadium.. just dia bersuara tanpa muzik, yet sgt susah utk aku captured apa yg dia ckpkan!  so itu lah yg amat² mengecewakan aku! 

takpe lah.. walaupun ade sedikit kekecewaan.. tapi kami masih mampu mengukir senyuman di dalam stadium!  mula mula aku ingat aku jer yg dengar tak jelas tang suara anuar zain tuu... tapi bile tanyer kat en.teman.. dia pun mengatakan dan merasakan bende yg sama!  so kire aku masih belum pekak lahh! hahaha....

Almost 2 setengah jam konsert berlangsung malam tuu... overall aku still bagi pujian pada effort Anuar Zain and the team on his first concert nie.. aku harap dia boleh perbaiki setiap kelemahan yg ade..  especially dlm supply speaker for the whole capacity in the stadium!  biar lah fair utk semua org boleh dengar dgn jelas suara dan alunan muzik yg dialunkan!  view aku tak argue sbb logically when you purchase cheap seat.. of coz lah view you pun hampeh.. but when it comes to sound system.. aku rasa sejauh mana pun seseorang penonton tu located.. they must make sure seluruh kawasan stadium boleh dengar dgn jelas vokal si penyanyi!  Yea maybe ini semua memerlukan cost yg tinggi utk tambah sound systems.. but aku rasa kalau perlu tambah harga tiket just for a good thing... why not.. at least semua org merasakan kepuasan itu!  inspite of you sell of harga tiket at RM79++.. just sell it @ minimum price of RM150 with a good sound system.. that would be much better right? well.. just my 2 cents! :p

Ok.. itu je lah kekecewaan yg aku rasakan pada hari konsert anuar jengg tempoh hari!  dari segi showmanship.. dair segi lighthing... dari segi stage set up... overall of the performance memang aku puji lah.. it was such a great performance.. I know that!  Anuar Zain's performance will be always and maintain on his own classy way!  but biler sound system sedikit hampeh.. aku tak leh dengar bijik butir suara anuar zain... so itu aje lah yg spoil a little bit of my feelings!
ok abis concert.. keluar jer dari stadium.. nampak ramai org dok berpusu-pusu ke satu khemah di perkarangan stadium nie! aku dok herann.. apa lahhh yg depa dok kepohh sgt tuhh.. ade anuar zain ke kat situ! hahah.. so aku pun tinjau lahh.. nak gak kepochi apa lahh yg menarik sgt disitu.. bukan main kecoh dan ramaii sekalii disana!

laaaaaaaaaa.. rupanya semua org dok berebut nak beli T-Shirt Anuar Zain... and also some souviner stuff with Anuar Zain's branding!  Ok. kat sini aku mintak maaf.. memang aku rasa nak berlagak skittt!! hoiihh.. hoiihh... I tak kisahh pun nak berebut T-Shirt Anuar Zain kat situ.. sebab I dah pun pakai T-Shirt exclusively with Anuar Zain's personal signature on it!  siap tuliss.... Neena.. ♥ U! 

Auuuuuwwwww!!! ok.. now nak buat statement kekwatttt skit... Kauuuuuuuuuuu adeeeeeeeeeeeeeeee??? hahaha... velagakk nak mamposs si gonjeng! muahahaha... :p

Aku dpt signature Anuar Zain nie sewaktu aku meet him in person during secretaries week in 2009.. memang dah lama gilerr laa tshirt nie aku simpan... tak sangka berguna jugak akhirnya tshirt nie utk aku gayakan sewaktu konsert 3 dekad nie!

I know you love me abg nuarrr jenggg... and I love you toooooooooo!!!! :p

thanks for loving me yeaa!! sajaa nak berbanggaaaa & berlagakk lebey skitt sbb I sorangg jer yg pakai T-shirt nie malam tu! hahahhaa...

Disebabkan aku dah ade tshirt.. so grab this fridge magnet sebagai kenang kenangan!

It's a 3D Fridge Magnet concept!

mula² aku ingat nak beli mug or note book.. tapi mug awal² dah sold out.. nak beli note book cam fikir² balik aku tak selalu menulis dlm note book.. sebab aku kalau apa² selalu akan update kat Iphone jer..

so forget about note book.. aku just grabbed this L shape plastik folder...

Berguna sgt L-Shape folder nie sebagai kegunaan di office baru ku! hehehee...

on the way nak ke car park... ternampak pulak gerai makan nie!  perot memang laporr.. since tak makan malam lagi.. walaupun dah pukul 12 tgh malam.. tak fedulikkssss... jom lah kite makannnn kat sini!!!

Hmmmm.. Yummm yummmmm!!! mesti sedap nie! 

en.teman nak makan nasik.. tapi nasik semua dah abis.. so kite belasah aje lah mee hoon power ini katanya!

Ok memang sedapppppppppppppp dan powerr!!!! terus mintak info kat mana lokasi sebenar tempat makan nie.. yg kat stadium nie diaorg bukak just on that nite bersempena konsert anuar zain.!  so selepas di siasat.. katanya Mak Ungku nie ade bukak kedai dekat area Pandan Jaya.. Ok.. nanti aku nak terjah lah!

Maka tamat lah sudah kisah Kekecewaan & Kebanggaan menonton konsert anuar zain nie! Walaupun ade sedikit kekeciwaan.. tapi itu tak memutuskan 'napsu' aku utk terus minat pada Anuar Zain!  what ever it is.. lagu² abg nuar jenggg memang sentiasa terlekat dihati ini! hope lepas lagu Ajari Aku akan ade lagi lagu² hit yg melatoopsss dari my beloved singer nie!


All the best to Anuar Zain! :*







11 comments:

Ayu sukatiakula said...

tertunggu2 neena wat entry psl nuar jenggggg ni.. at last kuar juga

O'gosh Iskandar said...

amboi2...kemain lagi ye....konfom ramai gila kan....tapi rugilah kalau sound x ok....

Nurzakiah Hanum said...

ermmmmm
bestnya sis pg

Syazwani Mazlan said...

amboiii..bestnya beli barangan AZ !!

Peri PiA said...

Assalammualaikum neena

saya lah adawiyah itu,thanks so much for the tix ya.really nice to meet u,di masjid yg barakah lagi ;)

syok nya jmpe abg nuar zain.

salam ukwah

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..at least dpt jugak neena pegi konsert anuar zain. mcm saya ni, mmg xdptlah. husb x brp minat, xkan nak pegi sorang2 pulak kan. dgn anak2 nnt xde sape nak jaga. pk2 balik, xyah pegi la wpun minat giler ngan anuar zain yg mempunyai aura dan suara yg mantop!

eLLy said...

Dik nanti ko kopi pes la n3 nie tepek kat wall fb abeng nuar.. moga2 ada admin yg baca so next time dorang boleh ambil kira kepuasan peminat2 yg beli ticket murah :)

Syue Mustafa said...

Saya pun pergi juga. Dapat seat mengadap pentas. Beli tiket bronze color.

Emy Tak Kecik said...

hai u...

i pergi gak konsert abg nuar ni...palladium B...tapi bebetol side belah sana...

kami ok lagi view dia...rasanya semua ok...sound system pon kebom kebom...mmg teruja la jerit2... :)

eynda said...

Suka tengok gambar AZ kat L shape folder tu :-)

belle said...

kesian neena... anyway...kak belle pun ada rasa mcm nak pakai shirt tu during his concert..tapi tak berani.hahahahahah thumb up la..u mmg berani...and curlassttttt.... kita pun ada kata2 sayang gak... heehehehehheh :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails