COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 21, 2016

Kisah Syawal 2016!


Pada 1 Syawal...


1-IMG_9562 copy

Lakik: Sayang... You tak payah lah nak poyo sgtt fefeeling beraya di Swiss.. Realiti nya kite tetap beraya disini Sayangg oooiiiii!! Raya kite tetap meletop di sini walaupun panasss littt litttt... Walaupun waktu nak bergambo muke kite kadang ketat sbb tak selesa badan belendir & muke berair.. Tapi ini lah realiti nya... Kite #teamrayaperak dan bukan #teamrayaswiss okkk!

Binik: ehh memang lahhh Bee! Kite bukan tak happy beraya kat kampung kite kann? Kite just amik gambar pre-raya photoshoot jer kan kat Swiss tuu so that lepas salam pagi raya kat kampung halaman ni kite dah boleh terus tukar uniform.. U team pakai kain pelikat and I team pakai kain batik ye tak?


Lakik: Ha'ah.. Betol Lah tuu.. Ok tahun depan nak pre-Raya photoshoot kat mana plak!


Binik: jenggg jenggg jengggg! Tu kene tunggu raya tahun depan plak lah ya! :D


Begitu lah hakikatnya.. hahaa... tak kisah lah raya kat mana sekali pun... yg penting kite dpt berjumpa ahli keluarga dan mengeratkan silatulrahim di antara kite.. itu yg lebih utama! Macam biasa selepas solat sunat Aidilfitri... semua org bersiap cantik2 utk acara bersalam-salaman...


2-IMG_9575 copy

Ini gambar yg di ambil semula... gambar sebenar waktu bersalaman dan bermaafan bersama ahli keluarga nan hadooo sebab takde siapa pun yg pegang camera.. memasing sibuk pegang duit raya jerrr! Ahahaha...


3-IMG_9560 copy

Eh Kak Neen rasa Kak Neen macam belum buat entry selamat hari raya utk kesemua blog readers Kak Neen.. since gambar nie dah sesuai sgt posing nya utk buat ucapan selamat hari raya.. so Kak Neen gunakan lah kesempatan nie utk buat ucapan buat korang semua yer... hehee..


Khas buat kesemua pembaca setia blog Kak Neen...


Selamat Hari Raya... Maaf Zahir & Batin dari Kak Neen dan En. Teman! Terima kasih kerana kalian sudi menjadi salah seorang blog reader Kak Neen.. sesungguhnya Kak Neen hargai sangat2 kehadiran korang di sini... walaupun mungkin ade diantara kite tak pernah bersua muka.. tapi orang kata biar jauh di mata tapi dekat dihati!


Kak Neen menulis dengan seikhlas hati.. dan Kak Neen juga berharap agar korang follow blog Kak Neen nie pun dgn seikhlas hati... kalau boleh tak nak ade haters... tapi kot ade yg benci Kak Neen diatas penulisan Kak Neen selama hari nie... Di bulan yg mulia nie, Kak Neen menyusun jari utk memohon ampun dan maaf seandainya ade yg tak berkenan di hati kalian! Kalau korang still rasa menyampah dgn Kak Neen nie... takpe.. Kak Neen tak marah pun.. Kak Neen paham.. Cuma Kak Neen harap.. kalau dah tak suke tuu jgn lah terus terusan jadik bad followers kat blog Kak Neen nie.. sian nanti you as bad followers dpt dosa free sbb memanjang dok kutuk Kak Neen while me dpt pahala free atas setiap kutukkan yg diterima.. eh.. in a way Kak Neen suke jurrrr dpt pahala free! Haha...


Tapi hakikatnya Kak Neen tau.. majority yg follow blog Kak Neen nie semuanya good followers! Kak Neen boleh rasa aura silatulrahim tu walaupun kite sekadar berhubungan di alam maya... insyallah moga2 Allah merahmati hubungan kite semua! Kak Neen love you all...


Kepada kesemua customer Naazneen Faiqa by NeenaAnuar.. thank you so much for all your kind support towards Kak Neen selama hari nie.. Kalau seandainya ade yg terkurang sepanjang kite berurusan jual beli... Kak Neen mintak maaf yer.. sesungguhnya yang baik2 itu datangnya dari Allah dan yg kurang itu adelah dari kelemahan Kak Neen sendiri! Insyallah Kak Neen akan terus keluarkan produk utk Naazneen Faiqa utk korang semua... terima kasih jugak diatas setiap doa yg korang berikan buat Kak Neen selama hari nie.. love korang semua ketat2!!!


Haaa.. gitu panjang lebar ucapan hari raya kak neen utk tahun nie.. hehehehe..


Untitled

Actually before sessi bersalam-salaman di pagi hari raya tu.. kami semua dah breakfast dulu dah.. as usual raya aku takkan lengkap takde ketupat, kuah kacang and rendang ayam okk! Ini menu wajib aku jumpa pada setiap pagi 1 syawal.. kalau aku tak jumpa menu nie.. seriously aku rasa macam tak raya lah kekdahnya! Huhuhu...


GOPR1306 copy

Kami lah #TeamRayaPerak! Hehehe..


Lepas breakfast dan bersalaman di pagi 1 syawal, kami takde ke mana-mana.. just lepak kat umah MIL jerr.. lepak pun takde buat apa sgt.. nak layan social media tak boleh sebab takde Maxis line kat sana.. siapa pakai Celcom boleh lah harap skit..


GOPR1307 copy

BIL aku pakai line Celcom.. nie percubaan nak guna dia punyer hotspot.. tapi kesudahannya tak berjaya jugak sbb line celcom pun sgt semputttt... huhu...


Since MIL aku dah duduk kat KL ngan adik ipar... rumah kat Besout nie kiteorg balik setahun sekali jer lah waktu raya.. nak tengok TV pun tak boleh sbb takde saluran siaran! MIL ckp, kalau dia duduk sana permanently.. bukan setakat asterok dia pasang.. air-cond pun dia siap pasang for the whole house! Hahaa..


Untitled

So bile line internet takdok.. TV takdok.. nak buat gapooo?? Pejam mata.. tahan kepanasan lah sudahnya! Ahahaha... Tahun nie kejap jer aku pakai baju raya pagi tu... by lunch aku dah tukar uniform dah.. tak koser nak pakai baju raya sampai ke petang macam sebelum2 nie! huhu...


Pada 2 Syawal....


Seawal pagi kiteorg sekeluarga bersiap2 utk berjalan raya di Ipoh! Ade 5 buah rumah kami ziarahi.. kesemuanya rumah adik beradik MIL! The best part bile moment ziarah tu ade sistem berantai... hehe.. maksudnya macam kiteorg singgah di rumah sedara yg pertama... then makan2.. lepas makan2 kiteorg nak gerak ke rumah sedara yg kedua pulak.. then sedara rumah yg pertama tadi tu akan turut serta kiteorg sama2 keluar utk ziarah ke rumah sedara yg kedua plak... then dari rumah sedara yg kedua akan sama2 keluar utk ke rumah sedara yg ketiga plak.. dan begitu lah seterusnya... hihi.. dlm 5 rumah.. dekat 3 rumah jer yg sempat kami berselfie bersama-sama!


GOPR1311 copy

GOPR1316 copy

GOPR1318 copy

Alhamdulillah tahun nie dpt jumpa kesemua adik beradik MIL... tapi still tak dpt nak jumpa kesemua cousin sebab biasalah bile dah berkahwin nie... mesti lah ade sistem giliran kan..! Kiteorg sampai besout dah malam... penat betol seharian beraya sakan di Kampar & Ipoh!


Pada 3 Syawal...


Kami lakik binik bertolak balik ke KL dah... alhamdulillah jalan tak jammed... so sampai umah terus buat kerja mendobi!


Pada 4 Syawal...


Untitled

Aku visit family members arwah mak kat area KL pulak... alhamdulillah dpt lah ziarah PakTeh & Mak Long aku!


IMG_9805 copy

On the same day aku amik kesempatan utk ziarah new born baby nie! InaAcik.. atau lebih dikenali sebagai blogger Kakiku Sukaberjalan dah ade baby you ollzz!!! Yeahh.. dgn kehadiran baby Aisy Anas maka bertambah lah ‘fruit baby’ Untie Nin! Hehehe...

IMG_9830 copy

1 Happy family.. alhamdulillah.. congrats Makhencik ku sayang... aku ngan en.teman tumpang gembira yg teramat sgt bile dpt tahu berita kehamilan and now bertambah-tambah gumbira bile tengok baby dah selamat keluar ikut tingkap perot mami dia! Hehehe.. Untie Nin & Uncle Nuar sentiasa mendoakan semoga baby Aisy agar sihat senantiasa dan semoga menjadi anak yg soleh buat your Abi & Mami!


IMG_9787 copy

Baby Aisy dlm baby court, en.teman kat dlm cermin.. yeah.. complete satu gambar secara berjemaah! Hahahaha...


Syawal ke 5 sampai Syawal yg ke 8 Kak Neen pegi holiday... ahahaha.. holiday sambil bekerja you olllzz! Tak sabar Kak Neen nak share ngan korang cerita satu tempat percutian terbaru yg menarik dlm Malaysia nie... hehhhee...


Balik dari holiday Kak Neen rasa tak sihat... kene attack ngan gastric and sakit pinggang yg melampau.. di tambah pulak ngan kehadiran bulan mengambangg.. lagi laaaaa siksaa... so 2 hari Kak Neen melepek jerrr kat rumah!


Untitled

Syawal ke 11 Kak Neen ade pegi berjalan raya.. tapi badan still rasa tak berapa nak sihat.. mood nak bergaya berjalan raya takde... so nan hado lah gambar lain melainkan gambar selfie nie jer! Huhu..


Untitled

Syawal ke 12 melayan sedara mara nak datang beraya kat rumah Pak Joe.. Pak Joe aku dah beraya dah ngan dia before aku balik ke kampung en.teman hari tu... macam biasa salam2 peluk2 cium semua dah settle before raya lagi! Hehehe...


Begitu lah cerita raya Kak Neen utk tahun nie... 13 Syawal back at work till today... Insyallah hope ade rezeki utk jumpa saudara mara dan sahabat handai jika ade ruang dan peluang di masa akan datang.. kadang dlm bulan2 lain tu kite sibukk jer memanjanggg dgn urusan masing2 kan.. di bulan syawal nie lah masanya utk kite luangkan masa ziarah menziarahi di antara satu sama dgn yg lain!


Ok lepas nie Kak Neen cuba nak sambung cerita Maldives bagi abis.. doakan semoga Kak Neen berjaya! Haha...

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Semua gambar neena lawa2...
Tapi lawak la nk dptkan hotspot tu...hehehe...nasib blk penang line clear jek..eh!!!

YieN said...

Slmt hari raya.. Sep sikit, kite pon #TeamRayaPerak :)

Mommy Cici said...

meriah raya Kak Neen. semua gambo lawa :)

Norliza Nordin said...

Kak neen.. Gmbr gopro tu ade edit ke.. Cantikkk gambarnye..

NeenaAnuar said...

Norliza: ha'ah ade edit skit utk terang / gelap kan gambar... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails