COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 19, 2014

Tragedi 19 Syawal!



Ok... ini perkara normal... followers kesayangan akak gonjeng sesungguhnya dah biasa dah baca cerita basi! Sib baik baca blog basi nie tak cirit birit... kalau boleh jadik cirit birit... mesti blog aku nie takde pembaca kekdahnya! Muahahaha...


IMG_9373 copy


15 August bersamaan dgn 19 Syawal... akhirnyaaa dapat jugak berhari raya dgn makhencik nie!


Punyer lah susah kiteorg nie nak beraya... asal plan nak datang beraya umah makhencik nie.. mesti ade jerrr halangan saat akhir yg menerpa! memula nak buat port luck raya.. aku nak masak mee kari lah konon... pastu bile ade family member punyer urusan berhari raya yg muncul secara tiba-tiba.. ok, plan beraya ngan makhencik nie terpaksa di postpone! Postpone punyer postpone sampai lah terpaksa plan last minit visit ke rumah dia! Hari jumaat pun jadikkkk.. lepas abis kerja.. lepas maghrib baru gerak gie umah dia!


IMG_9375 copy


Disebabkan beraya di hari bekerja.. waima takde lah aktiviti beraya secara port luck... mana sempat aku nak balik masak kuntau segala... so makhencik ngan baik hati prepare simple dish for us that night! Oh aku suke simpel2 camgini pun layan abis...


IMG_9380 copy


Ni lah dia makhencik yg nama penuh nya ialah Azlina Hasan!


IMG_9381 copy


Dia seorang kawan yg sgt sengal.. ahaha.. tapi sengal dia tak sia-sia sgt lah sbb bile tiap kali berjumpa ngan dia mesti ade sessi usrah... itu antara itinerary wajib dlm setiap perjumpaan! In fact during usrah pun boleh datang sengal kami berdua nie! Ahahhaa..


IMG_9385 copy


Dah nama pun beraya... so gambar berhari raya ke lah ade! Hihi..


IMG_9389 copy


Semoga gambar kami ini tidak digunakan utk mana-mana majalah muslimah ataupun di mana-mana kedai online muslimah! Hahahaa..


IMG_9447 copy

Wakut kiteorg posing2 nie dah pukul 3 pagi okkk... biasalah dah nak balik baru amik2 gambar segala.. aku kalau jumpa pasangan pakhencik & makhencik nie bukan boleh kejap2.!


IMG_9453 copy


Kiteorg kalau beraya bersama memang diwajibkan memakai baju raya... ye lah dah nama pun berhari raya kan.. so harus lah fully utilize kan baju raya yg ade tu! hihi..


IMG_9395 copy


Ohh.. gambar tuan dan puan gorjes gonjeng mana boleh takde..! ahaha... sila scrol lelaju kalau penat bijik mata tengok gambar lakik binik nie ya! :p


IMG_9396 copy


IMG_9405 copy


IMG_9409 copy


IMG_9412 copy


IMG_9417 copy


IMG_9420 copy


IMG_9425 copy


IMG_9427 copy


IMG_9429 copy


IMG_9435 copy


IMG_9442 copy


Itu semua gambar2 versi gorjes lah kekonon nya... now sila layan gambar-gambar kami yg versi gonjeng plak!


IMG_9406 copy


IMG_9408 copy


IMG_9423 copy


IMG_9424 copy


IMG_9428 copy


IMG_9465 copy


IMG_9468 copy


IMG_9472 copy


Ini reaksi apabila mengetahui yg pada waktu itu sudah pun mengijak ke pukul 4 pagi! Hahahaha...


Gile mambang betol pukul 4 pagi tak balik lagi... dah lah pada keesokkan hari nya tu aku ade open house full day dari tengahari sampai lah ke malam... rabakkk lah mata gie beraya umah org! End up pukul 4 pagi baru kiteorg balik... very konfiden nak balik umah.. tup2 sampai kat kereta... kereta kami sudah kene block! Huuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaa!!! Camne nak balik nie???


Selalunya kalau datang umah makhencik nie, aku dpt jer parking visitor kat dlm kawasan apartment dia.. tup2 on that day tak dpt pulak sbb parking visitor semua nya full! Raya kekdahnya.. sampaikan kat kawasan sekitar before security guard house pun penuh ok.. memang takde tempat nak parking waktu kiteorg datang tu! so dah takde option.. tengok2 kat area sebelah punyer apartment cam ade tempat parking kereta.. kiteorg budget cam utk visitor parking lah kot.. so kiteorg pun parking kat lot apartment sebelah... apartment sebelah tu pulak takde security... so memang tak tahu parking yg mana satu available for visitor.. end up kiteorg gamble jer lah parking kat lot yg kosong kat apartment sebelah waktu datang malam tu!


Tapi dlm hati still rasa cam tak sedap hati... takot2 if parking tu ade milik tuannya yg tak balik lagi! So aku ckp kat en.teman letak nombor phone kite.. so kalau tuan dia balik.. at least dia boleh call kite.. then kite boleh keluarkan kereta kite! En.teman dah sesiap park secara reverse parking so that nombor phone tu boleh jelas kelihatan di dahsboard.. aku memang ade marker pen dlm kereta.. so nombor phone tu ditulis ngan marker pen! So kalau nak kata tak nampak memang tak logik laaa... Kalau kereta yg blocked kereta kiteorg tu letak free gear.. boleh lah kami tolak kereta dia.. ini tak.. pakai handbreak okk! Adoii... waimaa... kami berdua tido lah dirumah makhencik InaAchik kesudahannya! Huhuhu..


By the time aku mandi, jam dah menunjukkan kol 4:45 pagi.. seriously mata aku tak leh nak lelap sebab risau apa2 jadik kat kereta Chevy tu... and takot jugak if org yg double park tu keluar lambatttt.. abisss laa.. macam mana nak gie beraya umah org nie??? Dalam kerisauan end up tido gak lahh secara tido2 ayam.. Around pukul 9 pagi.. hujan turun lebatt mencurah-curah.. adoii.. camne nak turun pi tengok kereta? Sabar.. sabar... around pukul 9:30 dlm hujan yg tak berapa nak lebat tu en.teman turun jugak ke kereta ngan guna payung!


Aku punyer lah berdoa moga2 kereta aku dah tak kena block..end up en.teman roger kereta masih lagi kene blocked! Huuwwaaa... cam takde harapan nak gie beraya lah pada hari tuu... en.teman pun dah susah hati dan sedikit panas hati sebab kenapa org yg block kereta tu tak call malam tadi! Aku pesan kat en.teman jgn marah2 org yg blocked kereta kiteorg tu sebab dah tentu2 kite yg salah.. parking tu parking org.. so maybe org tu marah pasal tu lah dia blocked aje kereta kite!


Tapi en.teman tak puas hati.. dia kata kalau nak marah pun bertempat lah... soalnya kite letak nombor phone kite kot.. bukannya kite parking and buat bodoooh jerr! Aku ckp.. memang lahh... tapi takpe lah... kite mengalah aje.. jgn marah2 org yg blocked kereta kite tu... aku suruh en.teman naik dulu... sebab kalau nak tunggu tak tahu berapa lama plak nak tunggu sampai org yg blocked kereta kiteorg tu nak keluar... tapi en.teman kata dia nak tunggu jugak utk beberapa minit..


Lepas 10 min... en.teman nampak lah org yg blocked kereta kiteorg tu nak keluar! So en.teman pun pegi lah tegur dia.. and ckp sorry sbb parking kat tempat dia! And en.teman kata ade letak nombor phone kat kereta and tertunggu-tunggujugak kot incase ade org call tapi takde pulak yg call! Then org tu kata.. takpe.. dia pun tak perasan ade no phone kat kereta kiteorg katanya... org tu tak marah pun.. dia ok jer lah en.teman kata.. .Fuhhh.. lega aku dengar.. ye lah takot gak if org tu nak marah2 and maki2 ke kannn sebab parking kat tempat dia... huhu..


IMG_9474 copy


So secara offical nya aku balik ke dari rumah makhencik Ina adelah pada pukul 10 pagi keesokkan hari nya... haha.. ini baru betol sakan beraya namanya... sampai overnight okkk... hihi.. anyway, thank you so much Makhencik & Pakhencik InaAcik for having us over the nightt... insyallah tahun depan ade rezeki kite raya secara overnight lagi ya! Aku sesiap bawak baju tido nanti! Ahahahahaha..


Untitled


Sampai2 umah aku received gambar nie kat whatsapp si Ina.. memang sengal si Achik nih! Ahaha..

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happynya tgk gambar2 sis

shehan ismail said...

cantiknya rumah akak. akak stay atas Axis tu kan?

Chekgu Azrine said...

Memang betul2 raya sakan..
Smpi overnite haaa..hahahaah

Mila Hilas said...

wah.bgambar kt umh org pn mcm2 pesen eh? hehehe

ameris said...

patutnya singgah laa umah kite kat bawah masjid ina tu...

-iLLa- said...

Cantik langsir dia..😘

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails