COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 24, 2014

Terlibat Dengan Kemalangan Kecil Pagi Tadi!


Aku tak paham lah ngan traffic flow kat KL nie.. pelik betol dgn situasi org pergi kerja.! Pagi tadi jalan bukan main jammed yaaa hamaatt! Aku nie keluar rumah timing cam biasa jer pun... tapi memang aku notice.. traffic flow waktu pergi kerja berbeza-beza dlm seminggu! Tak consistent... aku memang hairan.. org yg driving pegi kerje nie timing diaorg keluar rumah tak sama ek setiap hari? Aku rasa kalau pegi kerja sama timing setiap hari, mesti traffic flow akan sama jer setiap hari melainkan ade kemalangan jalanraya ataupun penutupan jalanraya!


Itu belum lagi waktu awal tahun... jalan jammed memang cam nak mencaruttt okkk! Aku paham lah kalau bulan satu tu org semua antar anak pegi sekolah... tapi tak ke sepatotnya jammed kat area tempat nak antar anak pegi sekolah? Dah kenapa jalan2 utama nak pergi tempat kerja yg jalannya jammed cam nak mengggila??? Sekolah anak2 kat area tempat kerja ke hape? Isshh sumpah aku confused.. macam tahun nie... traffic jammed sampai tahap carutan tu berlangsung selama 3 bulan... bermula dari bulan January sampai lah ke bulan March hari tu... masuk jer bulan April.. wahh.. traffic flow smooth gilerr.! Mau tak heran?? Aku keluar rumah tiap2 hari sama jer around 7:15 pagi.. tapi traffic flow berubah bermula dari bulan April! Till now aku confused memikirkan macam mana cara org pergi kerja tetiap hari!


Untitled

Pagi tadi dalam pada jalan jammed tetiba kereta aku kene hentam dari belakang dgn kereta MyVi! Astaghfirullahaladzim!! Berderauu jap darah aku... confused pun ye gak camne org belakang leh langgar kereta aku coz aku tak buat any emergency break sbb keadaan jalan time tu memang sgt2 slow traffic.. so aku gerak skitt sgt and itu pun aku bagi jarak antara kereta aku ngan kereta depan! Tup2 ade org hentam dari belakang pulak... hairan aku.. so aku budget mesti org yg bawak kereta Myvi nie tengah buat something dlm kereta.. bende paling common skg kalau tak concentrate bawak kereta adelah kerana layan phone!


Untitled

Dari kesan bunyik dan hentakkan aku rasa tak lah teruk mana kereta aku kene langgar... aku pandang side mirror.. tengok perempuan cina yg bawak MyVi tu turun dari kereta dia utk tengok keadaan kereta aku dan jugak kereta dia lah gamaknya! Aku pun tarik handbreak.. keluar dari kereta.... mula2 tu rasa cam nak marah... tapi alhamdulillah.. Allah bagi kekuatan.. bole plak aku cool gilakkk pagi tadii... aku turun.. aku pandang pompuan cina tu.. aku senyumm kat dia.. and aku tanyer dia.. “what you have done to my car? :) “


Untitled

Then dia terus ckp.. “Sorry.. sorry... but your car looks ok.!” Aku pun tengok keadaan kereta aku... memang tak nampak apa2 kesan pun lah.. Fuhh.. legaaa... Then perempuan cina tu keep on say sorry kat aku.. aku pun tengok kereta aku tak apa2.. aku pun ckp.. OK kat dia! Aku pun masuk kereta balik.. and istighfar banyak2... Then terus roger en.teman.. en.teman kata.. sib baik tak teruk.. kalau teruk mau aku boleh bertukar jadik si Kiki (yg famous dan viral kerana memarahi seorang uncle tua yg langgar bontot kereta dia jugak satu ketika dahulu) Muahahahaha... Kuang ajaq punyer lakik! Tapi dlm kereta aku takde steering lock... so tak leh nak jadik kiki lah! Ahahaha...


First time kereta Chevrolet Cruze aku kene hentam bontot dia... adoyai.. memang saja je kot dia nak kena! Biasanya aku pergi kerja akan drive kereta tua saga aeroback bapak aku... kereta chevy aku memang tinggal kat umah... senang pakai kereta saga tu... senang nak merempit.. senang nak parking.. kalau pakai chevy kang macam2 kene fikir.. dah lah kereta tu besar.. tempat nak parking terkadang sempit... that’s why aku lagi suke merempit gie kerja ngan kereta otai bapak aku tu... tapi minggu nie sampai minggu depan bapak aku nak repair kereta tua dia tu... so nak tak nak aku kene gak pakai chevy gie keje.!


Memang chevy nak kene lah tu kekdahnya.. selama hari nie aku dok mengonjeng merempit ngan saga tu.. takde pulak kene apa2.. bile sekali sekala nak feeling perempuan gorjes bawak chevy.... danggg.. dah bontotnya kene cium ngan Myvi! En.teman kata.. takpe lah... adat pakai kereta memang camgitu.. Iyo lah tuuuu!


IMG_0627

Aaaarrrrggghhhh!!!! rinduuu nya nak drive kat New Zealand!!! Walaupun driving beribu kilometer.. sekelumit perasaan stress pun tak menyinggah dlm diri.. in fact enjoy lagi ade! Jalan memang lengang selengang lengang nya... then di tambah pulak dgn ohsemnesss views di sepanjang perjalanan.! Huwwaa... I demnnnn miss you New Zealand!!!!

7 comments:

Mila Hilas said...

oo penah duduk NZ ye..study ke ape?? kuat btl vontot chevy tu xde calar pn hehe

Chekgu Azrine said...

Nasib u n kereta xda apa2..alhmdulillah

Nurzakiah Hanum said...

kuat gak brand keta nie

Sue said...

1st.. takziah atas kemalangan kecil, namun syukur takde pa pe..

2nd.. huwaaaa teringin jugak nk drive kat NZ tu.. tak sabar nk tggu entry NZ neena dgn gambar2 gojes..

noya ahmad said...

Yup.. driving kt NZ nng xde stress langsung. I miss nz too

ummisara said...

Salam neena,

aduiiii letih akak menunggu cerita nz u....cepat dik tak sabar nih heheh

Ain Ridzuan said...

Alhamdulillah.. nasib baik tak da apa2.. kalo saya pun berdebar nak turun kete.. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails