COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 19, 2013

Kenapa Aku Tak Suka Makanan Arab?

Ni bukan cerita basi.. Ini cerita paling pantas yg aku pernah update! Muahahahaha...

Tengahari tadi ade project luncheon... Makan kat restaurant Arab yg bernama Al-Andalus!


Aku order makanan yg paling mahal... Nama set ni adelah Andalus Grill!  Ade ayam ade kambing dan ade Daging! Sumpah banyak giler!! Aku tak boleh nak abiskan sengsorang! Bile tak abis.. Mula lah teringat kat lakik sendirik! Kalau dia ade kat sebelah aku.. Confirm dia jadik 'tong sampah' nya! Ahahaha.. 

Tapi aku tak membazir.. Aku makan sikit2.. Tak kacauu semua.. So mana yg tak bersentuh.. Aku tapaukan utk lakik aku! Hati aku memang touching skit kalau part makan2 bile lakik takde disisi! Tapi aku je lah yg ingat kat dia kott.. Kalau dia makan tanpa aku disisi confirm dia bedal sampai abis walaupun ingat aku di dlm hati! Grrrrrr!!! 


See... Isteri mithali kan I??? Ahaha... Sbb aku tahu dia suka makan daging2 camgini! Cam aku bukan tak suke... Aku suke... Cuma nya yg aku tak tahan makanan Arab ni dia kurang savory! Dia tak pedas ataupun berempah! So aku aku akan cepat rasa muakkk & mual bila makan tak pedas! 

Tapi sib baik lah kat restaurant ni tadi ade Cili padi... So aku pun makan set grill aku ni ngan Cili padi.... Perggghhh baru lah ade kick!!!! Hehe... Lupa lak nak snap gambo Cili padi yg berapi tadi! Sbb dah sedap sgt dpt makan Cili api.. Terus lupa nak selfie kan si Cili padi! Ahaha...


Ni aku order mayonis salad! Ni aku tak lah expect pedas... Tapi rasanya dia very plain.. Kureng ummpphh!! Tapi kalau aku yg buat sendiri kat umah salad camgini.. Confirm Cili padi dah aku taburkan di dalam nya sebagai salah satu bahan perencah! Haha..


Ni air namanya Lemon Mint! Tapi ya ampunnn.. Pahit nya laa hai!! Rasa cam aku makan kulit limau nipis!!! Grrrrr!!!

Yg pasti perot ku dah maju ke depan skg ni! Kenyang sampai ke malam rasanya ni! Huhu.. So malam ni plan nak makan coklat & buah aje lah! 

Ok tata! *flying kiss*





5 comments:

NinaAz said...

Mak aiii. Mayonis salad dia melimpah2

Fieda Redzuan said...

haha sabar je la kak.. tapi kte suka nasi arab. suka makan cili hijau dia tu :p

Suzana Ikram said...

Citarasa orang lain2kan.. Mmg makanan Arab mahal2 tapi sedap..

InaAchik said...

masih ku ingat kwn ku ini bawak chili flakes dlm hbag time mkn nasi arab kat Al-Rawsya! hahahaaa...

Cik Puan Rara said...

ala teringinnya~ nk jugak!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails