COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 21, 2013

My 1st Baju Raya ~ Fairuz Baju Kurung from Falling Feathers Collection by Jovian Mandagie!

Aku nak mulakan cerita hari raya aku by sharing all my baju-baju raya utk tahun ni!  ini salah satu tips nak kembali kan semangat berblogging selepas mood dah jatoh dlm gaung.. hahaha..


IMG_0529 copy
Baju kurung moden yg diberi nama Fairuz nie aku beli secara online dari Zalora!


IMG_0530 copy
Baju kurung yg tampak simple but hot di mata aku nie adelah dari Falling Feathers Collection by Jovian Mangadie!


IMG_0538 copy
First timeee okkkkkkk pakai baju collection dari designer ternama Malaysia nie.. org lain dah lama kotttt dok melaram sakan ngan collection baju si Jovian nie!  tapi to be honest tahun lepas Jovian's punyer collection sungguh tak menarik perhatian aku macam tahun nie!  tahun lepas aku ade gak tengok collection baju raya Jovian kat Zalora.. tapi end up aku tak tersangkut pada satu collection pun! 


IMG_0535 copy
but this year.. Jovian memang dah berjaya buat aku jadik gilerrr!  setiap hari aku dok tenung collection baju hari raya dia kat Zalora... mula-mula tu macam tak nak amik port sgt... just nak pandang sebelah mata jerr... tapi lama kelamaan.. dah jadik macam org bercinta pulak.. asal aku toleh kanan aku nampak Jovian's collection... aku toleh kiri aku nampak Jovian's collection.. aku pandang depan pun nampak Jovian's collection.. aku pandang belakang pun sama jugak.. end up aku menongeng macam tengok hantu di celah kangkanggg nie.. tetappp aku nampak Jovian's collection! aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhh!!! sahhh aku dah jatoh cinta with Jovian's collection this year!


tak mampu utk terus termenung dan bermenung... lalu dengan pantas aku capai credit card dari wallet.. ngan slumber aku purchase baju kurung moden nie!  so macam mana nak berhenti kerja gaya gini? hahaha...


IMG_0540 copy
honestly waktu nak beli baju nie aku punyer lah susah hati sebab aku tak leh nak cuba.. kalau takat baju-baju biasa kat poplook yg aku selalu beli tu kite boleh return back kalau baju tu tak ngam ngan kite.. tapi baju-baju dari collection Jovian nie mana boleh return back to Zalora.. dia punyer concept for Jovian collection nie.. once you purchase no returns!  No Returns policy for all designers collections rasanya.. kalau takat ko shopping baju-baju lain kat zalora tu rasanya still sama concept dia cam kat poplook jugak.. ko boleh ajer return back to them kalau ko rasa baju tu tak sesuai ngan ko!

Yea.. itu lah risiko yg terpaksa aku amik.. memang gamble abis waktu purchase tu.. takot jugak kalau amik saiz S kang terkecik sgt pulak.. kalau amik M tergeloboss sgt pulak. adoiyaiii nya ponn.. memang stress hakuuu okkkk.. end up aku amik saiz S utk baju nie sebab dari ukuran yg diberi rasanya saiz S yg paling sesuai ngan aku!  kalau amik M nanti takot gedobohh tak elok pulak jadik nya sebab nanti kat ketiak besauuu tak semena-mena.. then bahu pulak jatuh.. lagi fening jadiknya!  baju bercutting nie bukan boleh main pilih saiz secara carca merba... kalau takde cutting senang.. besar pun tak per.. so ok jer kalau nak belasah saiz S ker M  ker L ker... dia punyer besar pun takat kat bahagian lebar baju jer..  


IMG_0543 copy
Alhamdulillah... I'm sooooo happy with this dresss!!! memang cutting dia cantikk sgt!  biler pakai pun feel so comfort! well.. cutting professional designers lah katakan! harus lah ade standard nya yg tersendiri kannn.. hihi.. but honestly aku beli baju Jovian nie bukan sebab nak kekwat kononnya pakai baju designers okk.. kalau aku nak kekwatt baik aku pegi jumpa dia personally and terus buat baju custom made utk diri sendiri then itu baru jatuh exclusive sebab harga dia baru boleh buat aku rasa hebat nak berkekwat... haha!   tapi sebagai seorang perempuan gonjeng yg dah biasa beli kain and buat tempahan baju... material kain dah tentu-tentu kite beli sendiri.. then kalau ade patching lace.. ade jahitan manik.. then siap ade lining lagi.. confirm cost satu baju camgini boleh mencecah RM300 - RM400 jugak kekdahnya!  So, kalau dah designer boleh offer baju siap pada harga yg berpatotan pada standard diaorg..  so rasa nya better aku beli siap camgini aje senang!  

Memang tak dinafikan terkadang terdetik hati gonjeng nie... aramakkk haiii.. boleh tahan mahal jugak baju nie sebenarnye! hahaha... ini sifat biasa.. lepas dah beli.. rasa seribu sesalan pasti ade! muahaha.. ini penyakit aku yg takkan bisa aku kikis... kalau beli flight tiket and pakej percutian secara online pun camgitu jugak... mesti lepas beli jer mula nak rasa cam menyesal purchase itu dan ini! hehehe...  tapiiii sesungguhnya perasaan tu tak lama.. dia kejap jer... sebab lepas dah beli... biler apa yg kite beli tu kite dah berada dlm genggaman kite and then kite experience nya sendiri.. mesti kite akan rasa puas hati!  biasanya macam aku.. aku rasa berbaloi lah kalau spent mahal skit pun.. dengan apa yg aku dapat.. aku rasa it is worth it!

Of course kalau bende yg cantik.. ade quality... ade brand... ade good track record.. tak kire lah sama ade bende atau service yg baik biasanya it will be a little bit pricy! so no harm rasanya to pay more to get good and more satisfaction!  aku memang jenis bangsa yg amat mementingkan kualiti!  kalau dlm design baju aku sgt penting kan cutting.. aku sgt fussy.. aku mesti nak kene rasa selesa biler memakainya! even kalau pakai jubah abaya arab sekali pun.. aku penting kan cutting walaupun dia dah tentu-tentu besauu gedobohh! sebab jubah arab pun dia ade banyak cutting and design dia yg tersendiri!

Lagi pun dah penat-penat kite bekerja. dan meroyan kat office... tak salah rasanya setahun sekali melarammm dan memanjakan diri dengan beli baju yg berkenan dihati!  aku kalau en.teman kata tak yah beli... aku senang aje nak ugut dia..  aku ckp... Ok lah ... aku nak berhenti kerja! muahahahaha...

Ok... nie baru set baju raya yg pertama.. ade lagi dan lagi yg bakal menyusul.. hihi! *kissssss* 


19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik sangat2

Capt Lalok said...

tingginya neena..mcm model..cantik baju..takpe setahun sekali..melaram biar puas untuk 12 bulan kenn..

"selamat hari raya"

Masya said...

cantik sgt .. memang berbaloi² beli kalau pakai pun sedappkan...

mama tisya said...

mmg bole jd model neena...bj cantik..si pemakai slim & ramping sesuai ngan neena

beta kupu said...

cantik la akak pki bju tu....umaiaii size s? ai is jeles!

mama leen said...

cantiknyaaaaaaaaaa

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Cantik sangat akak.. i like.. ;)

Gieyana said...

Cntik..igt uols temph...combination kaler dier nice..:)

Lieya Von Jay said...

cantik nya. kat tesco pon hari tu saya tengok ada jugak collection jovian tapi masa tu baju raya dh pon ada 5 psg so tak beli la, maybe next year kot.. ^_^

Mimy Hamid said...

baju yg sgt sgt sgt gojes...kombinasi color yg menarik

Miss Moon said...

cantek sangat ...cam model la neena

el said...

subhanallah cantek giler neena ngan baju jovian tu..dr head to toe..mmg lawooooooooooooooooooo..mata eden ni xkelip2 tgk..siyes miyes lawo sgt..ni sure ratus2 ek harga baju jovian ni..combination warna lawo..design lawo..tuan badan pun lawo..hoiiiiiiiiiiii semua lawo ni...jeles mak hahahaha

laskar pelangi said...

Waaaa..serius cantik! U pun cantik. Macam model dah nih..Hehehe~

dilla nazri said...

Next year JM kena amik kak neen jd model lah..hehehe

Nanthini said...

Very nice and kak neena u really lost weight. Look very slim:)

mrs.ecam said...

lawonyerrrrrrrrrrrrrrr.....aku siap scroll atas scroll bwh bnyk kali sbb x puas tngk skali...model lawo...bj lawo...mmg mnyerlah la ek kombinasi red+grey ni...meletopsssss....hikss

slmt ari rye neen...maap zahir batin...x sabo tnggu koleksi bj rye ko yg len...next...next...

jajad omaq said...

Its a really beautiful dress on a really beautiful lady.

jajad omaq said...

Beautiful dress on a beautiful lady.

phia osman said...

cntiknya nk sgt bju ni tp size xda...last2 sold out...mcm xde jual da skg...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails