COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 26, 2013

Kisah 8 Tahun Punyer Baju Raya!

Tahun nie dah 8 tahun kami lakik binik beraya sebagai pasangan suami isteri!  Kalau tak salah di tahun pertama (2006) kami lakik binik pakai baju nikah kami yg berwarna off white!  then di tahun kedua (2007), kiteorg pakai baju tunang yg berwarna pink!  time tu bukan zaman giler bergambar.. so gambar together-gather memang nan hado!

Then di tahun ketiga (2008), kiteorg pakai baju raya warna coklat gold.! 
Tahun keempat (2009), kami memilih baju raya bewarna biru-pink!

Tahun kelima (2010) kami pilih baju raya bewarna biru muda!
Then di tahun keenam (2011).. kami sama-sama setuju nak pakai baju raya berwarna pink lagi sekali.. tapi kali nie en.teman tukar baju melayu baru sbb baju tunang yg berwarna pink tu dia dah tak muat! hihi..

Di tahun ketujuh (2012), kami sepakat memilih tema baju raya berwarna dark purple! 
dan tahun ini merupakan tahun kelapan (2013), kami lakik binik teruja beraya dgn baju raya berwarna merah!

Ok... kat sini aku bukan nak tanyer baju raya yg mana satu yg paling cantikk... tapi nak tanyer korang perasan tak apakah persamaan dlm gambar-gambar di atas nie?

Tak perasan?  takper.. meh aku nak habaq.. persamaannya adelah.. en.teman dok pakai samping & songkok yg sama setiap tahun! hahaha.. walaupun gambar di tahun pertama dan kedua takde kat sini.. tapi memang aku ingat lagi en.teman tetap pakai songkok dan samping yg sama! 
 
Actually songkok & samping tu adelah songkok & samping yg di pakai pada hari pernikahan kiteorg!  Utk sehelai samping yg berharga around RM400++... kire puas hati lah en.teman dpt lenjan samping tu sampai ke hari nie!  samping tu memang agak mahal kerana ia dibuat daripada kain orginal songket terengganu!  material memang sgt lembutt.. en.teman kata memang dia sayang giler kat samping nie!  walaupun colour cerah.. tapi dia kata sesuai jerrr utk di padankan dengan apa jua jenis color baju melayu yg dia gayakan!

Aku ade gak suruh dia tukar samping baru.. but haramm kot dia mahu!  takpe lah.. aku tak kisah sgt kalau dia tak nak tukar samping... sebab aku lebih utama kan dia tukar baju sebab baju melayu nak kene ikut color baju aku! ngehh.. ngehh...

Tapi kalau misal kata di masa akan datang.. aku punyer baju berbalik pada color-color baju yg dah ade nie.. rasanya en.teman takkan beli baju melayu baru lagi dah kot sebab baju melayu dia setahun sekali dua ajer pakai.. kite org pompuan nie selalu lah jugak dok belasah baju raya utk ke tempat kerja ataupun ke majlis kenduri kendara kan.. org lelaki biler raya puasa or raya haji baru lah nak pakai baju melayu!  btw, tahun depan rasanya dia dah nak kene beli songkok baru sebab songkok tu nampak macam dah mengecik pulak kat atas kepala dia.. ehh.. yg benor nya kepala dia yg dah gemok! hahaha...

Pasal tu aku terkadang aku suker beli brg yg mahal skit sebab biasanya barang mahal nie ade kualiti dan ianya boleh tahan lebih lama!  just like samping songket en.teman tu.. dulu waktu shopping nak bernikah memang terasa mahall nya nak mampossss... hahaha... tapi now rasa tersangat lah berbaloiii to have that gorjes samping! 

Ok.. dah tu jer nak bebel hari nie... nie jer yg sempat aku update malam tadi... nak hidangkan kat korang ngan cerita di pagi 1 Syawal tak sempat lagi sebab moment gambar terlalu banyak.. process memilih jer dah buat aku rasa nak fitammm! hahaha.. 

Eh tetiba terasa nak jugak bertanyer.. walhal tadi dah kata yg ini bukan lah niat yg sebenar... muahahaha... nak tanyer nieee.. berdasarkan gambar-gambar diatas.. tema baju raya kami yg mana satu kah yg menjadi pilihan nombor 1 korang?  yg nombor 2 yg mana pulak? yg nombor 3 yg mana pulak? ehhhh.. lelebihh plak! hahaha.. ok.. 3 pilihan cukup! :D

Terima kasih! *kiss*         

 

12 comments:

miss shuwa said...

cantik2 semua baju akak..

intandayani said...

Ape yg mengagumkan Pn isteri tu yg maintain bodynye...

ADILLA said...

sampin lakik kamoo same ngan sampin lakik kiterrr.. :P

Ayu sukatiakula said...

maintain cantik dari dulu sampai skang..

Ein said...

cermin mata tu pun rasa macam tak bertukar je. hihihi

ameris said...

ni mesti pasal komen akak yg kata suami pakai sampin biru lg gojes tu kann... sorry neena takde niat pape.

ameris said...

***sampin kelabu **

Nory Zoulkefle said...

songkok yang samaaa...heheheh...
paling suka baju raya tahun ni...
merahhnya makngah Nin..hehehe

MuMMie BeRRy said...

cantik

me suya said...

perasannn..baru nak tulis komen pasal samping ng songkok itew..skali dah ada dlm entry.hehehe persamaan lain adalah.. tetap sweeeett :)

dilla nazri said...

No. 1 ~ 2013
No. 2 ~ 2012
No. 3 ~ 2008

Ada hadiah kepada pemenang x? Lol

Jan@Afzan said...

Selamat Hari Raya Neena..

Haah, tak perasan sampin yang sama! Alah membeli kan, menang memakai..

Fav baju :
no. 1 - 2013 - Red is gorges on u!!
no. 2 - 2012 - Suka colour purple!
no. 3 - 2010 - I always love blue! Tapi for both of u, the red is the winner for raya outfit!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails