COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, April 7, 2016

Tak Boleh Nak Ada Duit Lebih Sikit!


Korang biasa tak terkena.. bile ade duit lebih skit.. mesti time tu lahh korang akan ditimpa dgn macam2 masalah yg memerlukan korang mengeluarkan uwang!


Hujung bulan lepas en.teman dpt bonus.. aku dah bercita-cita nak pawww dia beli handbag baruu… sekaliii….


Untitled

Boleh plak baby Chevy nie buat hal! Just after few days en.teman dpt bonus… kereta nie berasap! Huh… on that day, lepas kerja aku drive on the way nak amik en.teman kat LRT Ampang… elok jer aku park kereta by the road side.. tetiba ade asap keluar dari bahagian enjin kereta.. uuhh.. scary! Aku takot kereta tu meletopp jer! Ahahaha..


Tunggu en.teman sampai.. dia lah yg bukak bahagian enjin and check what happen! Nampak macam ade leaking.. and its true air dah kering! Aku heran why temperature meter tak bagi warning… dah lewat petang nak antar workshop semua dah tutup.. so gigih lah we all drive balik rumah ngan kereta yg keep on kering air.. jenuh lah kejap2 berhenti tepi jalan utk isi air! Nasib baik lah jarak LRT ngan umah tak jauh mana.. kalau tak memang tersadai lah kereta aku tepi jalan for 1 night gamaknya!


On the next day, baru lah towing truck dtg angkut kereta ke workshop! Confirm thermostat yg rosak.. then kebetulan memang bulan nie nak kene buat car service.. so dah alang2 tu en.teman buat lah service sekali.. maka melayang lah RM1k disitu! Sobs.. sobsss..


Untitled

Then lepas beberapa hari.. Computerrr pulak rosakkkkkkkkkk!!!! Huuwwwaaaaaaaa!!!!


Yer.. aku masih guna computer cap HP! Sebenarnya kiteorg memang dah ade plan nak beli iMAC since computer HP nie dah almost 6 tahun dah umur dia… tapi tu lah org kata kadang jgn disebut-sebut nak tukar itu ini.. confirm yg lama tu akan merajuk and akan jatoh sakit! Huhu..


Aku bile computer tu blackout, terus ckp kat en.teman beli jer lah iMAC terus.. tapi en.teman kata nak pegi check dulu apa yg rosak… so bawak lah computer tu ke Plaza Low Yat and check confirm power supply dia rosak.. so kene lagi RM320 disitu! T__T


En.teman kata dia memang beli iMAC jugak nanti.. tapi buat sementara waktu nie.. dia repair jugak computer HP tu sebab kalau tak kanggg dia kata aktiviti blogging terbantut sebab nak setup new computer pun makan masa… so aku OK kan ajer lah.. janji ade computer! Hehe..


Tapi ok la.. Termostat kereta rosak pun after 4 years.. computer after 6 years.. wear and tear omputih kata! Huhu… nasib ade duit bonus en teman… kalau takde duit masuk sentap lah jugak nak kene keluar duit dari ceruk lain pulak kan! so en.teman suruh aku bersyukur bile aku bebel2 kereta rosak… pastu computer pulak rosak! Ye laa.. ye laa.. I bersyukur lah niee..


Untitled

Bersyukur sgt sbb you allow me to pawwww you for this adorable bag! Heeeee…..


Untitled

Thank you so muchhhh darlinggg… kiranya nie advance b’day present lah yer… hihi.. anyway, I doakan semoga you makin dimurahkan rezeki di masa hadapan so that I boleh ade chance utk pawwwwww you lagi dan lagi! Heeeeeeeeeee...


Untitled

Kak Neen yg fefeling persis puteri diraja brunei dgn tudung bawal Marsya color ocean! :p


Untitled

Taaadaaaaaaaa… comel tak beg baru Kak Neen niee??? Hehee.. First time dengan berani nya beli beg color oren!!! Hehe.. aku jatoh hati ngan beg nie sebab dia boleh digunakan dlm 4 style… Nanti later2 aku share 4 in 1 style of this beg ya!


Eh.. aku ade dlm 2 bijik branded bag yg aku rasa macam nak buat preloved! Motif nak buat preloved sbb bile beg baru.. beg lama aku jarang guna.. walhal one of the beg tu hardly used pun and still looks like brand new..! huhu… so kalau aku nak buat preloved for my handbags ade yg berminat tak nak beli??? :D


P/S:


3-IMG_7074 copy

Tudung express sarung Dhaifah color pink dah pun sold out! So now tinggal color purple jerr tau.. ini pun dah dlm limited pieces dah.. so cepat2.. sesiapa belum purchase Dhaifah color purple.. korang boleh purchase skg ok sbb Kak Neen masih bagi harga promo @ RM35.00/pc (np: RM38.90)


1-Header FB Bawal

Actually Tudung bawal dull satin Marsya nie Kak Neen nak buat clearance sales sbb stock pun dah tak banyak.. lagi pun dah nak raya tak lama lagi… mana lah tahu kot2 korang nak bergaya ngan tudung bawal exclusive nie di hari raya nanti kann… tapi Kak Neen belum pun buat special announcement about this clearance sales.. but kalau korang nak purchase sekarang boleh jer Kak neen terima… offer up to 50% discount okk… RM21.50/pcs (np: RM42.90) sahaja!!


Untitled

Nie gambar kak Neen selfie ngan tudung marsya color red, ocean & brown.. color gold jer tak sempat nak selfie lagi… hehe..

So kalau korang nak grab offer clearance sales nie.. do Whatsapp me at 019-3769459 / email at naazneenfaiqa@gmail.com ya!

2 comments:

Jan@Afzan said...

Haaaa... selalu kak neen...bila ada duit lebih sikit, macam2 masalah berlaku..hahah

tapi alhamdulillah dan bersyukur jugak lah, ada duit lebih kan..kalau takde, mana lah nak cekau...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hahahaha... kereta tu jeles kot... dia tau tuan dia ada duit banyak.. itu yang dia buat hal... :d

Sabor je la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails