COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 20, 2013

Masakkan Penuh Kasih Sayang Untuk Mereka Yang Tersayang!

Dah lama gilakk aku tak masak kat umah!  Bukan takmo masak.. tapiii… di sebabkan kesibukkan pada setiap hujung minggu membuatkan aku tak beraksi di dapur agak sekian lama!  Sibuk lahh sgt mengalahkan perdana menteri aku nie! Haha.. ala.. ye lah.. kengkadang weekend lah nak keluar carik barang.. weekend lah nak pergi visit mak mertua.. weekend lah masanya pergi memenuhi jemputan kenduri kendara.. so tell me.. when I can do my cooking?

Dua minggu lepas, aku tak kemana-mana..! baru lah ade kesempatan utk jadik naked chef kat umah! Kebetulan anak-anak buah aku pun ade kat umah my dad… so aku pun amik kesempatan utk masak for my little familia!  


Aku masak lemak putih kobis, ikan kembung goreng, sambal belacan & sambal udang!  Lauk yg simple.. tapi sedap sampai menjilat meja!  Tak caya tengok gambar nie!


Anith Zara tak leh ckp yg masakan Untie Nin dia tu sedap.. so dia bagi isyarat dengan menjilat meja! Muahahaha….  Kakak Qaseh makan banyakk sgt! Seronok Untie Nin tengok! Hilang penat kelentang kelentung kat dapur! 


Kakak Qaseh makin besar dah makin slim mcm Untie Nin.. Adik Anith pulak makin besar dah makin camera friendly!

Lama gilerrrr tak bercerita about anak-anak buah kesayangan aku nie kan! Bukan takmo bercerita.. ade cerita pasal b’day diaorg.. tapi masih terduduk kat dlm Draft Center blog aku nie! Hahaha.. teruk giler Untie Nin.. babies dah nak celebrate next birthday dah… cerita birthday yg lama masih lagi tak berupdate!  Huhuhu... Sorry lah babies.. nak buat cam mana.. Untie Nin giler kuasa skit kat blog Untie Nin ni!  Dia sibuk nak update citer vacation dia dulu.. dah lah lembap mengalahkan siput khinzir dlm menghupdate blog.. mana lah citer tak banyak yg dah basi?  T____T

Sorry lah babies.. nak buat macam mana.. as usual ayat standard Untie Nin kat blog.. Cepat atau lambat.. basi atau fresh… Untie Nin tetap akan bercerita kat blog gonjeng Untie Nin nie yer!  Skg nie citer Sydney dah nak sampai ke penghujung… ade lebih kurang 3-4 entries lagi utk tutup cerita Sydney!  Adoi.. memang sangat mencabar nak siapkan entry skg nie since masa berblogging tersangat-sangatttt lah terhad!  

Lepas nie ade cerita Cameron dan Sabah bakal menyusul.. ade jugak cerita-cerita birthday celebration.. adoiii… . tolongggg!!!! Rasa macam nak amik cuti sebulan.. and then siap kan semua entry.. boleh? Haha… 

8 comments:

me.liyana said...

hamboihhh..sedap bebeno ye auntie nin masak..jilat meja ko...haha..combination lauk tu peberet kami laki bini..lemak putih+sambal+goreng2..nomnom

Miss Lova's said...

Akak ni superwomen lah! Pndai msk,pndai makeup,pndai bergaya n pndai plan percutian. Suke tgk akak! BTW,ak buah akak cntek sgt.Mcm muka akak.Suke tgk family akak yg bahagia.

izyantyPersonalTaste said...

sedapnya dah terliur nie..he3

Nurzakiah Hanum said...

bahagianya family sis

O'gosh Iskandar said...

hebat tu...sampai jilat2 meja...

Mohd Islam said...

Assalamualaikum,

Iklankan barangan yang ingin dijual atau perniagaan anda di laman web www.produkmuslim.info

Terima kasih

cikji said...

ahkak ninaaa,sambal belacan tu pembangkit selera,sodappp!

nairaariaa said...

alamak..sambal belacan tu buat air liur kecur je...perrhh..mnyelerakan sis ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails