COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 17, 2009

BILERRR LAGI & DAH ADE KER???

hari nie aku terbaca kat paper BH pasal maya karin.... korang baca lar yer apa yg diceritakan...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Tuesday/Hip/20090317084339/Article


aku suka sgt ngan statement dia soal rumah tangga nie... aku dah kawin 3 thn lebih... sometimes rimas gak.. "soalan maut" yg dah naik muntah dan muak biler org tanyer.... TAK DER ANAK LAGI KER? BILER NAK BERANAK? NAK ENJOY JER KER? EEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... rimas arr sometimes... tapi aku tak kisah... coz bende nie adalah lumrah dlm hidup... biler kite tengah bercinta.. org akan tanyer... BILER NAK KAWIN?? biler dah kawin.... inai masih merah dijari, org dah tanyer pulak.. BILER NAK ADE ANAK? then biler dah beranak satu... org akan tanyer lagi... BILER NAK BERANAK LAGI SATU? sumer nyer BILERRRR???

pada aku, anak nie bukan lar satu issue besar sgt lar dlm marriage life... kite mesti tau apa yg kite nak dlm hidup kite... ade gak org tuduh aku and hubby cam nak enjoy our life jer.... but people can always say what they wants... coz IT'S MY LIFE... apa guna kalau kite ade anak... lepas tuh kite 'mengabaikan' tanggung jawab kite pada anak kite.. banyak dah kes di sekeliling aku camnih! they are not prepared to have babies... then anak jadik mangsa keadaan... buat apa camtuh? tuhan akan sentiasa bagi kite rezeki.. tapi kite mesti tau rezeki yg tuhan bagi tuh... adalah 'amanah' yg amat besar tuk kite dan kite tak boleh abaikan tanggungjawab tuh... tuhan jugak bagi kite akal pikiran tuk kite berpikir dan merancang... sesungguhnyer kite merancang, tuhan yg menentukan...

ade jugak kes yg tak puas hidup berdua2 an ngan hubby, tup2 dpt anak terlalu awal... lepas dah ade anak, baru nak buat life macam tak der anak... pun susah jugak kan?? but apa pun.. masing2 punyer life.. masing2 decide lar kan.. cuma aku punyer pendapat lar.. before kawin, kite tak leh nak having a good life ... kesana kesini ngan 'boypren' kite .... nak2 kite kan org islam... so, biler dah kawin baru lar boleh kite nak tonggang terbalik camner pun sekali ... nobody cares! so, to me perkara pokoknyer kat sini... kite kene tau apa yg kite nak in our life! kite yg mencorakkan nyer... tapi kalau rezeki tuh dah ade... alhamdullilah.. syukur sgt kan... BUT kite kene lar menjaganyer sebaik mungkin... jgn jadi sebaliknyer pulak... tuhan pun marah kat kite kalau dia dah bagi rezeki, tapi kite tak menjaga apa yg dia bagi tuh sebaik mungkin... lagi lar menambahkan dosa kite jer...

Aku berdoa dan berharap sgt satu hari nanti aku akan dpt anak2 yg comel sgtt.. dan aku juga akan menjaga amanah Allah nie sebaik yg mungkin... insyallah me and hubby will give all our attention to our loves babies!!! :D

cehh.. cam penceramah motivasi laks aku nie... hehehehe... apa pun... luuuu pikir lar sendiri...

OUR OWN OPINION... OUR OWN LIFE... SOOOOO WE SHOULD DECIDE!!!! *WINK* *WINK*

13 comments:

Balqies Arafia said...

wooooh! go kak neena! HAHA!

I so understand what u mean ..
I've been getting a lot of "BILA nak kahwin ni..." -_-

NeenaAnuar said...

yeah... hehehehehe..

i tell you... as for you rite now.. people will keep on tanyer biler nak kawin... nanti biler dah kawin... naahh... siap lar ngan soalan2 maut yg lain laks! hikk.. hikk...

Balqies Arafia said...

ok nanti I nak mintak ear plugs from my dad la :P

NeenaAnuar said...

yeah... u shud! hahahahah... :)

Deqna said...

aku dah lali gak ngan soklan2 berbentuk itu.... kalau org duk tanya aku planning lah apa ker? aku akan jawab.."kita hanya merancang Tuhan yg menentukan" betul lah kan.. plan to have a baby or not to have...dua adalah planning

BHMB said...

neena, ko kenal adzriza sabri x?masa kt SMHK dulu?kita pggil dia ALONG..dia tgh sakit tau sekrg..paru2 berair n buah pggang both sides rosak..sian kan..kalau ko kenal la..maznita mokkeri

NeenaAnuar said...

Deqna : betol ... betol.... betol.... (cam upin & ipin)

Ita : eh.. ye ker?? lar cian nyer dia... dia kat mana skg?

BHMB said...

aritu masuk HKL nk dkt semggu..doc amik darah sehari smpai 5-6x..ko tau la HKL kan..tp x tau gak sakit n punca apa..last aku suh kuar la g check kt spital ampang ke memana spital swasta ke apa..dh la HKL tu packed giler wad..serabut aku ngk..tu pun doc sbnrnya x bg kuar lg..tp along paksa gak mintak kuar..dia bg lepas la..now kt umah..tp kena salu g folo-up..dia kata doc suh cuci buah pggang..hmm..x tau la..sbb aku ngk tanda2 sakit buah pggang xde pulak..wallahualam ..nnt kalau dia masuk wad lg, aku inform ko eh..

NeenaAnuar said...

haa... ok.. thanks ITA... kirim salam kat dia... suruh dia take care keh... apa2 ko inform aku tau.. nanti ade kesemptan aku gie tengok dia..

BHMB said...

baikkk..ko ingt pamillian?ko 1 kelas ngan aku masa darjah 6 kan?aku still contact ngan dia gak lg..hehe..best la dpt contact kekwn lama blk

NeenaAnuar said...

haa... ingat... aku keep in touch ngan dia through facebook... eh ko tak der facebook ker? ramai tau kawan2 sekolah rendah ngan menengah kat facebook tuh... kalau ade bagi tau ko punyer add name yeah...

BHMB said...

na..aku ni..x reti sgt psl facebook tu..ahaha..blog pun kwn aku tlg watkan template..keje aku apded entry je..giler ktggalan..ahhaha..bkn x tau n xnk blaja..xde masa sbnrnya..lg2 guna pc ofis kan..takut kantoi..dh ler blkg aku ni ramai tul rajin lalu lalang..mata dorg bkn x tau..dok jeling2 ngk pc aku..huhu..tgu la aku ada laptop sndiri nnt..leh aku wat mcm2..heheh

NeenaAnuar said...

ohhhh.. heheheehehehe.. tak per.. paham.. paham... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails