COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 15, 2016

Makan Sedap Dekat R&R Ulu Bernam!


Kesian betol ngan blog aku nie... lately sendu senduu jer berupdate! Huhu.. nak wat camne.. busy with work.. and then busy with wedding functions.. sibuk ngan attending kenduri kendara sana sini... adoii... bertabah lah wahai blog ku yg cantik rupawan nie... haha...


Biasalah bile hujung tahun nie.. ramai sungguh yg pegi bercuti ke sana ke mari.. newsfeed aku penuhhh dgn gambar korang pergi bercutii jer okayy.. stresss aku tau tak? Ahahaha.. takpe2 korang pegi lah bercuti skg.. nanti lepas nie turn aku plak.. hehe... macam biasa aku memang kurang gemar pegi bercuti pada bulan 12.. sebab bulan december nie bulan yg super peak.. so memang aku avoid to go on holiday during this month!


Eh bile bercakap pasal bercuti nie kan... nie aku nak share ngan korang satu tempat makan yg bestt kat R&R Ulu Bernam! Korang tahu tak R&R Ulu Bernam tu kat mana??? Tak tahu google.. confirm dpt jawapannya! Ahahhaa..


Ok R&R Ulu Bernam nie terletak di Lebuhraya Utara Selatan di sekitar area Tanjung Malim nunnn.. kiranya kalau korang dari arah utara nak turun ke KL/Selatan.. korang mesti akan jumpa R&R Ulu Bernam nie...


Hari tu dari Slim River nak balik ke KL, aku stop kat R&R Ulu Bernam utk makan tengahari... mula2 tu rasa mcm tak tahu nak makan apa.. then tetiba teragak nak try makan kat stall yg bernama Jay n’ Bie nie!


1-IMG_1636 copy

Sekali imbas tengok stall nie macam macam jual ayam KFC.. hehe.. tapi bile tengok ade jual fish and chips.. okk.. nak cuba lah fish and chips dia!


2-IMG_1647 copy

Nie set Fish n’ Chips.. harga RM12.90 for Combo Set! Wow... besar gak portion dia utk sorang makan.. tapi disebabkan kiteorg agak keluburan tengharitu.. so kiteorg takde buat concept istilah sharing is caring on that day.. hahhaa..


3-IMG_1661 copy

Nampak takk.. keterujuaan ingin merasa jelas terpancar disitu! Hehehe..


4-IMG_1656 copy

First time nak merasa tempat makan baru.. Aku memang ade satu perasaan fobia.. Fobia takot makanan tu tak sedap! Ahahaha... But alhamdulillah... tak sangka pulak Fish N’ Chips nie menepati citarasa anak tekak aku sangat2.. aku suruh en.teman try... dia pun sukeee Fish N’ Chips nie.! Rasa tepung nya sgt sedap dan ranggup... plus isi ikan fillet yg freshhh... plus dgn french fries yg kental... plus dgn tarta sos yg yummiehh... plus dgn sedikit sayur yg segarr.. okehh.. Kak Neen nak bagi 5 bintang kat set Fish N’ Chips niehh! Hehe..


5-IMG_1664 copy

Disebabkan kami betol2 kelaparan time tu.. kiteorg makan extra plate hokeyy! Memang macam masuk saka jer makan on that day.. Ahaha.. en.teman order Chicken Chop & set Burger... and aku tambah lagi satu menu ayam goreng yg macam KFC tuh! p/s: amboii.. bukan main lagi brader2 tu senggeh pandang camera... hahaha..


6-IMG_1652 copy

Kegembiraan apakah ini?? Hahahaa...


Mula2 kan aku macam takot gak nak try out dia punyer ayam persis KFC nie.. ye lah sebab dlm kepala hotak aku nie takde tempat lain yg boleh jual ayam goreng sesedap KFC.. tapi lepas aku try dia punyer Fish N’ Chips tuu.. aku memang suke kat dia punyer tepung yg cripsy and savory tuu.. waimaaaa... aku pun nak try out lah dia punyer ayam gorengg nie pulak!


7-IMG_1650 copy

Mujurr ade Cili Sos.. Aku nie pencinta cili sos okk! Hehe..


9-IMG_1654 copy

Ok... again utk citarasa anak tekak aku.. ayam goreng persis KFC nie sedappp utk dinikmati okkk!


10-IMG_1648 copy

Set ayam nie siap dgn mashed potato, coleslaw & cute bun.! Ini pun salah satu menu yg enak utk korang cubaa kalau korang makan kat sini ok... Harga one plate nie RM12.90 jurr termasuk air tau...


11-IMG_1649 copy

Yg nie en.teman punyer.. Chicken Chop dann...


12-IMG_1672 copy

Burger!!


13-IMG_1675 copy

Ehh.. apsal hover sgt ko punyer expression nie???? aku tak rasa pun burger tu.. sebab dah kekenyangan.. tapi en.teman kata sedappp gak burger & Chicken chop yg dia order nie.. not bad katanya!

14-IMG_1640 copy

15-IMG_1641 copy

Nie menu dan senarai harga utk makanan yg ade di stall Jay n’ Bie nie.! Pada aku harga dia sgt berpatutan dgn apa yg ko dpt.. sebab portion yg diberikan agak besar.. memang puas hati lah bile makan! Hehe.. and lagi satu kalau korang ade anak2 kecik or even yg dah besar sekali pun.. mesti diaorg suke makan kat sini.. it’s a family stall gituuu..


16-IMG_1633 copy

Owh lagi satu.. nak remind kat korang nie.. kat R&R Ulu Bernam tu ade food court yg besar tu kan.. tapi stall Jay n’ Bie nie terletak kat Agro Bazaar nie tau.!


17-IMG_3777

Ingat ok.. bile korang lalu Lebuhraya Utara Selatan.. watch out for R&R Ulu Bernam utk try out stall Jay n’ Bie tu tau.. mana tahu citarasa korang sama ngan citarasa Kak Neen.. sedapppp and rugi kalau korang tak cuba ok! Heheh..

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaa kak

mrs kayrul said...

menyelerakan betul tengok kak neena makan

Anis Azalea said...

Ayam kfc makin kecik..selalu p makan ayam texas Chicken. Tapi kalau ada makanan murah dan sedap mcm ni kena singgah...thanks for sharing.

john jenin said...

Mee kari zul jgn lupa..superb!!! Gerai no berapa x ingt plak..tp kalo park dekat hujung berdekatan petrol pump tu..dekat dh tu..

Chekgu Azrine said...

Mmg blh nampak sedapnya tgk cara neena makan..shud try this

Shida said...

saya pun kalau otw balik umah, wajib singgah agro bazar ulu bernam ni. selain makan.....yg paling utama sbb nak beli putu perak. ohsem...!!!!

superelle said...

kak neen.......bulu mate canssssss gilsssss...macam pakai yg pelesuuu..but i know it is original uuuuuu...

Azlina Ismail said...

hi sis...lm xview sis nye blog..dlu mse taun 2014 selalu view..ni br singgah blik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails