COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 29, 2016

Honeymon 3 hari 2 malam di River Edge Pool Villa @ The Kayon Ubud Bali - [10th Wedding Anniversary)


Haihhhh.. liat betol nak buat entry lately nie.. bahana dah lama sgt tak update blog.. at the end makin lama macam makin malas dah pulak nak update blog nie.. so I is sad... sobss.. sobss...


Aku sampai ke tahap rasa macam nak bersara dah dari dunia blogging nie.. tapi en.teman jahat.. dia ugut aku.. dia kata kalau aku stop blogging.. jgn harap aku nak merasa pegi bercuti lagi dah lepas nie.. dia kata buat penat dia jer amik gambar sakan2 time bercuti end up aku tak abadi kan kat dlm diari alam maya aku nie.. eeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiii.. jahat betollllllllllll ugutan dia tuu.. dia ingat senangggggggg kerrrrrrr nak update blogggggggg nieeeeeeeeeeeee?????????? Menciikkkkkkkkkkkkkk aahhhh!!!!!!!!!!!!!


Ok.. liat2 pun aku gagahkan diri lah jugak update blog nie hah... anniversary getaway trip ke Bali tahun lepas baru nak masuk episode yg kedua.. Episode yg pertama boleh baca kat SINI...


Dekat The Kayon Ubud Bali nie ade 3 jenis kategori bilik jer tauu.... since kami lakik binik memang pencinta bilik yg berkonsepkan pool villa..


1-GOPR0135 Copy (EDIT)

maka kami pun memilih bilik jenis River Edge Pool Villa nieh! Sukerrrr pool ade air pancut tuu.. ianya memberikan satu bunyi ketenangan terhadap alam sekitar.. and our villa kat belakang nunn...

2-GOPR0140 Copy (EDIT)

Nampak takkk kat belakang kiteorg tuu... ade air terjunn setinggi berapa meter tak ingat.. tapi tinggi gak lah waterfall tuu... so ini jugak adelah salah satu sebab musabab kenapa kiteorg pilih resort The Kayon nie!


4-IMG_6407 copy

First day waktu nak check in..


5-IMG_6418 copy

6-IMG_6421 copy

7-IMG_6404 copy

Terujaa sgt niee tengok ukiran batuu disepanjang laluan nak ke bilik kiteorg... kat bali stone carving macam nie adelah satu fenomena yg biasa utk dilihat.. especially kat area Ubud nie.. banyak betol sejarah silam yg di ceritakan pada batu2 bukit gunung ganang nie.. its all about Culture & Arts!


8-IMG_6408 copy

Before masuk ke villa kiteorg... sempat staff resort nie bawak kiteorg tinjau air terjun yg letak tak jauh dari pintu bilik aku.. tapi utk section waterfall tu aku cover kat dlm entry yg lain ehh.. as for now jom terjah villa kiteorg dulu okk.. hehe..


9-IMG_6428 copy

Pintu Villa yg very the tradisional gituu.. me loikkeee it very much! Baru lah terasa keBALIan nya... hahaha.. btw villa kiterg namanya ... Rama Shinta..!


10-IMG_6430 copy

Bukak2 pintu jer nampak view nie.. okkkkkk sukeeeeeeeee!!!!! Haha..


11-GOPR0098 copy

Giler tak sukerrr villa camgini nie??? memang privacyy habisssss okkk...


12-IMG_6609 copy

Salah satu sebab kenapa aku suke pilih jenis bilik yg ade private pool adelah kerana boleh mandi pakai bikini... ye laa.. bile lagi nak merasa pakai bikini kan.. tempat2 privacy camgini lah baru dpt merasa pakai bikini.. in fact kalau tak nak pakai apa2 punn bolehhhhhhhhhhhhhhhhhh.... muahahahahahhaa..!


13-GOPR0108 copy

Ok dah2.. tak yah nak suke sgt.. jom masuk tengok ke ruangan bilik pulak jom!


14-IMG_6432 copy

Masuk2 jer terujaaaaaaaaaaaaa tengok katillllllllll dia! Ahahaha..


15-IMG_6501 copy

Sukaaa laaa ngan katil yg ade kelambuu kelambuuu camgini.. nie jugak salah satu kriteria favorite aku... hehehe..


16-GOPR0165 copy

Teball wooo kelambu dia... memang romentik abis laa tido malam di kelilingi kelambuuuuuu camgini.. I loikkkee.. hehe.. gediks! :p


17-IMG_6500 copy

Owhh lagi satuuuuu bende yg paling ohsem kat resort nie adelah.. as soon as ko enter jer bilik niee... masyallah... bauuuuuuuuuuu bilik nieeee wangiiiiiiiiiiiii sesangat ok! Wangi tu bukan dia sembur minyak wangi ke hape tauu.. tapi wangi original dari bau-bauan bunga... yess... itu lah kelebihan BALI!!!!!!!! Bau dlm villa nie memang memberikan mood romentik yg maksimaaaaaaa... its like an aromatheraphy... dari mood marah boleh jadik gedik terus! Ahahah....


18--GOPR0105 copy

En.teman macam biasa suke amik gambar dari angle2 yg berbeza-beza! Tu pandangan dari katil ke arah luar villa..


19-IMG_6606 copy

View dari pintu villa...


20-IMG_6434 copy

Kat belah kiri katil tuu ade batu belah batu bertangkup.. ehh tak tak... ahaha.. ok yg tu nanti aku citer.. now jom kite tengok bilik mandi yg terletak di belah kanan katil nunn...


21-GOPR0040 copy

Bilik air dia ohsemmmmmmmmmmmmmmmm sgt ok!


22-IMG_6442 copy

Tengok lah sinki diaaa... unikkk st niee.. di perbuat dari batu sungaii tauu.. bende2 nature and exotic macam nie memang lahhh kesukaan aku sesangat... hhahaha...


23-IMG_6448 copy

See.. botol amenities dia pun dia buat dari batu sungai camgini.. rasa macam nak jerr bawak balik umah sebagai souvenir... huhu..


24-IMG_6451 copy

Tempat shower dia pun very the nature gituuuu... ade pankin... i suke!


25-IMG_6441 copy

Jamban dia tak berapa nak nature sgt di sebelah sinunn.. hahaha...


26-GOPR0039 copy

Ade bath tub jugakkk...


27-IMG_6438 copy

Serious aku terujaa.. macam mana diaorg boleh set bathub nie camgini?? daun pandan di carek carekkk.. plus dgn bunga2 di susun rapi... gigih sungguh laaa.. yg pasti bau memang wangii sgt nieh!


28-IMG_6449 copy

Alaaa.. suke lah ngan bende alah nie... rasa macam tuan puteri gunung ledang plak bile mandi guna senduk kayu tempurung camgini... hahaha..


29-IMG_6415 copy

Amboiii. bukan main dia bagi aku Wine Champagne... apadaaa.. len kali bagi lah sparkling water baru lah boleh minum dlm tub tuu.. hahaha..


30-IMG_6508 copy

Mana boleh rugi camgitu jer.. aku call reception.. ckp yg kiteorg tak leh minum Champagne.. so sila buat ganti rugi.. hahaha.. waimaa mereka dgn baik hati telah pun menggantikan Champange kepada fresh juice for both of us! Hehehe..


31-IMG_6437 copy

Mandi berdiri boleh tengok hutan di luar... mandi kat bathub pun boleh layan keindahan alam semulajadi di luar sana... memang resort nie adelah nature resort.. tengah mandi pun dia tak pisah kan ko dari alam semulajadi okkk... hahaha..


32-IMG_6499 copy

Ok settle part toilet.. nie nak sambung part batu belah bertangkup nie pulak... ahahhaha..


33-GOPR0044 copy

Villa yg kiteorg stay nie adelah satu-satunya villa yg attached dekat batu bukit.. punyer lah kreatif resort nie... dia letakkan glass sliding door dekat batu bukit tu utk bagi aura kesenian alam semulajadi yg sgt tinggi bilik nie...


34-IMG_6506 copy

to be honest kiteorg masuk2 bilik nie terkejutt juga lah tengok stone carving disebalik glass sliding door nie.. nak kata takot tu tak sgt lahh sebab aku kan berani.. muahahhaa.. Cuma terkejut skit tengok konsep bilik camgini.. first time duduk dekat bilik yg rasa macam duduk dlm bilik gua... hahaha.. aku tak pasti Stone Carving nie berkenaan apa.. in fact aku tak nak amik tahu pun ianya berkenaan apa.. yg aku tahu ini adelah salah satu nilai kesenian dan keunikkan bumi Bali!


35-IMG_6465 copy

36-IMG_6467 copy

Dah malam pun nak amik gambar lagii.. haha.. ehhh... biar lah... malam feeling dia lain.. siang feeling dia lainnnnnnnnnn! :p


37-IMG_6488 copy

Tengok pintu villa nie pun cukup lah.. siang nampak lain.. malam nampak lain kan?? Kann?? Hehe..


38A-GOPR0133 Copy (EDIT)

Nie lepak santai di siang harii yg bertemankan kicauan burung chingg.. chingg...chinggg...


38B-IMG_6493 copy

dan ini pulak lepak santai di malam hari yg ditemani bunyi cengkerik.. krikk.. krikk... krikkk.. haha....


39-IMG_6511 copy

Malam memang agak sunyi di sini... we both love this kind of environment so much... cukup lah duduk kat KL nie sesak rabakkk setiap harii dgn kesibukkan dan kebisingan di kota... pasal tu lah kiteorg purposely carik resort nature camgini... memang nak carik ketenangan... kesunyian dan kedamaian alam!


40-GOPR0059 copy

So begitulah kisah pool villa kami kali nie..


41-GOPR0144 Copy (EDIT)

pool villa nie agak berlainan dari pool villa yg kami penah stay sebelum sebelum nie sebabnyaa dari villa kiteorg nie kiteorg boleh dengar deruan air terjun di bawah sinunnn..!


OK lepas nie aku sambung cerita pasal air terjun di bawah sinunn tu yer.. make sure korang follow update selepas nie tauu... kalau tak follow rugi! Hehehe...

8 comments:

E'in said...

bestnye! cantik gile kot tmpt nie..

Mila Ahmad said...

memang lawa sangat tempat ni

Mommy Cici said...

cantik sangat. memang super romantik and sangat privasi

psst bottle tu takleh bawak balik ke >,< cantik nau!

Norliza Nordin said...

Cantikkk

Azueriena Norash said...

wow neena...puas hati laa dpt lepak sini...azue pun suker kalau dok villa camnie...mmg privacy betul...ilang stresss

f.m.y said...

Lawanya YaAllahhhh
kejap nak simpan duit g maldive macam kak elly
kejap simpan duit nak g sini.. hahahaha dah confuse nak pergi mana 1. tengok korang bercuti best sangat sangat

Shahida Dzulkafli said...

Cantiknya.. Unik sesangat..

Lina Azlina said...

Salam Nina,
Senang tak dapat halal food dlm resort nii or kena keluar utk dapatkan halal food...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails