COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 9, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Kat Mana Kak Neen Beli Langsir Yang Super Cantik Ni? (Part 4)


[PART 3 - click here]


Hahaha.. matik lahhh puji kain langsir umah sendiri super cantikkkk!!! ;p


Eeehhhhhhhhhhh.... tapi korang semua pun memang dokk puji kain langsir makeover rumah Kak Neen tu cantikk kann??? hahaha.. kalau tak caya pegi skodeng IG and FB Kak Neen... ramai sgt yg komen ckp cantik and mintak Kak Neen share kat mana Kak Neen beli kain langsir yg ohsem iteww!!


baik lah... hari nie Kak Neen akan share ngan korang semua kat mana Kak Neen beli kain langsir yg super cantik tuuu... kalau korang nak tahu.. Kak Neen nie bukan lah seorang makhluk yg tegarrrr nak pegi carik material kain langsir di merata rata tempat.. lagi pun proses NeenaAnuar Rented House Makeover nie di lakukan dlm keadaan yg sgt2 mengejut dan last minit.. its a fast track project.. so Kak Neen tak dpt nak luangkan banyak masa utk buat survey after survey.. takde masa nak keluar masuk kedai utk carik material kain langsir utk sliding door rumah Kak Neen nie.!


So rujukan pertama Kak Neen dpt dari Makhencik InaAchik.. dia kaki deco so dia tahu lah info2 pasal perihal deco and makeover nie semua.. haha.. Dia ckp dia tempah curtain dia kat Nilai 3.. phew.. bile dengar nilai 3 jer Kak Neen dah meremang bulu roma dah... hahaha.. sumpah Kak Neen tak koser lah nak pegi terjah kedai2 kat Nilai 3 tu utk carik material langsir apatah lagi di tengah bulan puasa hari tu... en.teman pulak bile dengar Nilai 3 jer terbeliak mata dia.. haha.. dia dah boleh bayangkan proses nak keluar masuk kedai utk carik material yg berkenan di jiwa dan mata hati..


Dlm proses dok berkira-kira nak pegi ke Nilai 3 atau pun tidak... en.teman dlm diam-diam dia google carik orang buat curtain.. aku ckp eh pandai pulak org tua nie buat kerja google menggoogle nie.. selalunya kerja kaji mengkaji.. google menggoogle nie semua kerja aku.. haha..


outcome dari survey en.teman tu.. dia bagitahu aku yg dia ade jumpa satu company buat curtain yg boleh bagi service terbaik special sgt... en.teman kata dia dah call dah talian customer service company tu and katanya company tu ade buat service datang ke rumah terus.. so dlm erti kata lain nyaa.. kite tak payah susah2 keluar rumah nak pegi carik kain langsir... tapi kain langsir yg datang menyerah diri kat depan pintu rumah kite gituu... hahahaha...


Ini sudah bagusssssssssss.. aku tanyer en.teman apa nama company terbaik special tuuh?? then en.teman bagitahu... nama company tu adelah MK CURTAIN!!!


Bile aku dengar MK Curtain terus aku ckp macam familiarr sgt ngan nama company nie.. rasanya aku penah nampak ramai blogger update pasal MK Curtain nie.. then bile aku tanyer balik kat InaAchik apa nama company yg dia tempah langsir kat Nilai 3.. dia MK Curtain!


Wahhh.. tak sangka MK Curtain ade buat Door to Door Service! So dengan teruja nya Kak Neen suruh en.teman buat appointment dgn MK Curtain..


36264583885_d6aaa7ece8_o

Seperti yg di janji.. tepat pada waktu nya wakil dari MK Curtain tiba di rumah Kak Neen.. waktu nie rumah tengah di cat.. so dpt lah merasa fefeeling org kaya pakai kasut dlm rumah... hahahahaa...

35870388530_ed7ee74dd7_o

Diaorg dtg bawak pelbagai jenis material dan kualiti kain langsir.. Kak Neen lebih prefer cara memilih macam nie sebab aku tak rambang mata... yg ade nie pun aku dah tak larat nak pilih dahh sebenarnyaa... haha..


Waktu nak pilih jenis kain langsir nie.. Kak Neen memang dah decide dari awal lagi yg Kak Neen nak jenis material yg blackout curtain... why Kak Neen pilih jenis Blackout?? sebabnya rumah Kak Neen nie mengadap matahari terbenam.. so lepas pukul 12 tengahari matahari memang dah memancar masukkk ke bahagian ruang tamu rumah... so in order to maintain a cool and chill environment.. adelah lebih baik Kak Neen pasang blackout curtain together with the sheer curtain... and lagi satu Kak Neen suke blackout curtain... dia bagi lebih mood fefeeeling di hotel gituuu... hehhe..


Kelebihan Blackout curtain nie material dia sgt bagus utk protect kepanasan dari pancaran matahari... dia jugak sgt bagus tuk menghalang cahaya terlebih terang masuk direct ke dlm rumah.. kalau nak tengok movie di siang hari.. just turun kan langsir blackout.. confirm rumah dah jadik gelap gelita macam kat panggung wayang... haha..


Bile MK Curtain nie dtg rumah bawak pelbagai material sample.. Kak Neen tak belek sgt pun in detail kesemua material2 tu.. Kak Neen terus jer mintak sample utk Blackout Curtain.. then Kak Neen terus fokus kan kat situ jerr.. hehe.. senang dan menjimat masa.. tak yah nak pening2 kepala...


Kak Neen pilih kain blackout warna medium grey.. ianya tak terlalu gelap dan tak terlalu terang.. and ianya kosong takde sebarang corak pada kain... Kak Neen memang nak plain curtain jer supaya nampak lebih exclusive.!


Sheer curtain dia pun ade bermacam-macam jenis sheer curtain... sekali imbas tengok semua macam lebih kurang sama jerrr.. tapi bile di belekkk boleh lah find the difference..


So bile dah pilih material.. staff MK Curtain nie terus amik ukuran langsir.. lepas ukur dioarg terus kira berapa harga utk buat langsir based on harga material yg telah di pilih... lepas kira.. kalau kite setuju.. maka terus lah buat 50% deposit payment..


35460259533_00958ffd1e_o

memang suke benor Kak Neen ngan service MK Curtain nie.. tak yah risau nak sedia kan cash utk buat payment.. machine credit card dia dah bawak siap2 dah tau.. senang dan memudahkan kite sgt2 tuk berurusan ngan cara gini...


36129711401_3ba0d22544_o

Kak Neen buat Door to Door Service nie on 6th June.. then dlm masa seminggu.. pada 13th June staff MK Curtain dari bahagian installation dtg ke rumah Kak Neen utk buat proses pemasangan curtain... giler efficient service diaorg.. laju kot.. in fact dia kata kalau tak pasal bulan raya... normally dlm masa 3 hari bekerja pun dia dah boleh siap kan curtain yg kite tempah okkkk..


35870366560_bf5d276a9d_o

Jangan risau kalau curtain ko tampak kedut.... ironing service nie adelah FOC yerr.. ohh.. Kak Neen sgt2 teruja lahhh ngan service MK Curtain nie... hahaha..


36097691202_dae7e30808_o

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... dah curtain dah siap di pasangg..! OMGG... waktu curtain nie dah di pasang.. haihhh.. tak kedip2 mata aku melihat nya.. giler kentangg punyer cantikk nak mammm.. hahah.... dia punyer kedut2 lipatan tu fall beryyy naisssssssssssss... kain langsir tu jatuhhhh dgn begitu cantikkss sekali...


Kalau korang nak tahu.. pemilihan material pun sgt penting dlm memastikan utk mendapatkan impak positif dari kain langsir yg di pasang... kalau korang beli material yg jenis biasa2.. yg jenis terlalu lembut dan ringan.. maybe impak dia tak sama dgn blackout curtain yg Kak Neen pasang kat rumah Kak Neen nie.. so ingat tau.. pemilihan material kene betol ok!


Dari segi harga ianya sgt subjective.. total harga langsir yg di tempah berdasarkan dari harga material yg kite pilih dan jugak pada saiz kain langsir yg kite tempah.. macam utk Kak Neen punyer pilihan nie.. harga total keseluruhan sebanyak RM1,450.00! To be honest Kak Neen tak tahu nak kata lah harga nie murah atau pun mahal sebab nie lah first time Kak Neen tempah langsir dgn cara yg paling proper..


But as for me and en.teman.. kiteorg rasa harga yg kiteorg bayar tu sgt2 berbaloii.. bermula dari Door to Door Service.. then deliver dlm masa yg sgt singkat.. kualiti kain langsir yg sgt2 memuaskan hati.. dgn service pemasangan yg sgt cool.. yes.. overall kami berdua sgt2 puas hati lah!!!


Takde satu complaint punnn.. everything was just perfectooo!!! Thanks a lot MK Curtain.. lepas nie MK Curtain akan jadik penasihat curtain buat Kak Neen utk selama lamanya... hehe.. rumah sendiri nanti sudah pasti Kak Neen akan panggil MK Curtain datang rumah lagi.. senang keje Kak Neen.. tak yah susah2 kan diri nak ke nilai 3 segala.. duduk rumah jerr... tingggggggg.. dlm seminggu semua dah siappp! hahaha..


DSC_1141 copy

Ini lah langsir yg tuan rumah bagi sejak Kak Neen pindah 11 tahun yg lalu.. langsir nie dah selamat masuk ke tong sampah sebab ianya dah reputtttt.. hahah... btw kalau korang perasan.. langsir lama nie railing dia kayu tauu.. and then railing tu rendah jer.. tapi bile kiteorg tempah ngan MK Curtain hari tuu.. staff dia yg suggest utk santakkan langsir baru nie terussss ke siling.. baru akan nampak ohsem!!


disebabkan railing kayu tu pun dah kurang sesuai utk diguna pakai.. so aku ngan en.teman decide utk buat railing baru and remove the old railing instead.. harga railing baru tu dah termasuk dlm harga RM1,450 tu tau... so harga breakdown utk curtain nie macam nie..


RM1,250 - harga curtain (saiz lebar 14 kaki) termasuk new railing


RM200 - harga installlation


So begitu lah kisah tentang kain langsir di rumah Kak Neen nih.. ok dlm entry yg berikutnya nanti Kak Neen nak share satu lagi info tempat menarik utk korang lampuuuuuuuuu... tungguuuuuu okkk!!! ;)


11 comments:

mama tisya said...

mmg exclusive gtu...wah siap iron tu best...bgs servisnya

Sheila Adziz said...

Allhamdulillah... mmg cantik la kak reen...

zai zamree said...

simple dan cantik

Gieyana said...

Suka kaler dia..on trending skrg ni kaler ni..:)

nurin khairi said...

jumpa your blog from another blog.. kebetulan sekarang pun I tgh excited sbb baru je pasang langsir baru and my stories are up in my blog and ada yg tgh draft. Mlm ni nak baca habis pasal langsir u..hehe.

I haritu pegi jugak MK Curtain tapi takde langsir yang kami berkenan. hehe.

Salam kenal

Tengku Sofia said...

Lawanya!

Mrs Hazeera said...

memang ohsem langsir tuuu!

Raihana Abdul Aziz said...

eh MK curtain ni mmg bagus la..
mak mmg tak pernah amek lain dah..slalu tempah kt sini je

JMR said...

cun gilerrrr

atiehilmi dot com said...

cantiknya kelabu !!! saya pun suka langsir / cat kelabu.. senang nak padankan dengan hiasan.. hee~

Nurzakiah Hanum said...

wow terus berubah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails