COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 30, 2015

Perjalanan Pulang ke Christchurch Yang Mengerikan!


Ohhh.. seriously hati terasa sgt sedih bile nak meninggalkan bumi New Zealand.. Dalam hati dah terdetik, entah bila lagi agaknya ade ruang dan peluang utk kembali ke bumi yg terlalu indah ini! Sobs… sobsss..


Well.. setiap yg bermula pasti akan berakhirkan.. begitu lah jugak dgn percutian nie… suka tak suke kena gak balik Malaysia.. dlm hati dah berangan-angan kalau lah aku boleh migrage ke bumi NZ nie alangkah indahnya.. huhu..


Ok lepas buat aktiviti terakhir Earnslaw Steamship Cruise di Queenstown nie, we all terus shoot ke back to Chrischurch! Hari dah lewat ptg dah.. risau dan gundah gelana hati aku nie sbb perjalanan masih terlalu jauh... huhu…


1-IMG_3086 copy

2-IMG_2196 copy

Kiteorg set GPS and go! Perjalanan dari Queenstown to Chrischurch memang indah.. waktu sian memang boleh nampak view yg cantik macam nie!



En.teman drive all they way back from Queenstown to Christchurch! Aku adelah co-pilotnya… heheh..


Sebenarnya kan.. kalau ikutkan our original itinerary, dlm perjalanan balik nie kiteorg nak singgah Arrowtown, Cromwell utk makan ice cream sedap! Then lepas tu kiteorg nak stop kat Puzzling World pulak before sampai ke Lake Wanaka.. tapi disebabkan we all buat aktiviti Cruise dari tengahari dah membawak ke petang.. so plan nak makan ice cream & ke puzzling world tu terpaksa lah di abaikan! Sebab waktu kiteorg lalu kat tempat nie dah terlalu lewat ptg sgt dah.. Puzzling World pun dah tutup!


So you guys waktu hari nak balik ke Christchurch, in case korang bertolak awal pagi dari Queenstown.. korang boleh jer singgah tempat2 yg aku tak sempat singgah yer.. utk info korang boleh jer google utk ke tempat2 tu.. ade jer blogger2 lain yg dah penah pegi NZ singgah tempat2 yg aku tak dpt nak singgah tu!

3-IMG_3087 copy

Di sebabkan nak terkucil, kiteorg singgah lah ke Lake Wanaka nie! ni pun frust skit.. plan asal nak lah kengkonon spend time kat lake nie for a while.. tapi di sebabkan kesuntukkan masa.. we all buang air jer and just snap picture nie sebagai kenang kenangan.! Tempat nie cantik.. kalau korang pegi, plan lah utk lepak kat sini lama skit ok!



Gile scaryyyy kan?? ahaha.. ape ke scary bebenor CD lagu yg disediakan oleh owner car rental nie! bagi lah lagu love songs… lagu R&B ker.. ini lagu macam pop.. tapi alunan muzik macam lagu hantu nie! dah lah driving tengah malam.. aduiyaiii.. memang scarryyy.. tapi aku saja biar kan lagu nie on.. supaya en.teman lebih celik! Aku sebenarnya dah mengantuk tau waktu nie.. tapi disebabkan aku tak leh biarkan en.teman keseorangan.. so aku gagahkan jugak bukak bijik mata aku nie and teruskan berborak ngan en.teman! ahaha..


But seriously waktu drive tengah malam nie memang satu pengalaman yg mengerunkan jugak lah.. dah lah gelap gulita tak nampak apa kiri kanan.. aku berdoa jer dlm hati.. jgn lah kereta nie buat hal.. jgn lah nampak apa2 yg tak di ingini di tepi jalan! Ahaha.. imaginasi dah agak ke laut dah waktu nie! waktu drive nie boleh di bilang kereta yg lalu lalang.. nak kata 5 buah kereta pun susah.. depan belakang memang susah nak nampak kereta.. kalau terserempak on the road passing by pun dlm beberapa minit baru nak jumpa satu yg berselisih! Huhu..


Pasal tu lah kalau boleh drive lah waktu siang sewaktu bercuti di NZ nie sebab perjalanan dari satu tempat nak ke satu tempat tu memang sgt jauh perjalanannya.. kalau kereta buat hal.. tak lah takot sgt! Tapi incase kite stranded pun jgn risau.. kereta sewa nie ade system GPS.. diaorg boleh detect kite stranded kat mana and bantuan kecemasan akan diberikan dgn kadar segara! Tapi kat NZ Nie tak perlu nak risau sgt pun sebenarnya.. sebab kalau kite stranded.. org baik ramai jer nak tolong.. and amat sukar kite nak bertemu dgn perompak ataupun org jahat di sana!


En.teman memang bantai pecuttt jer malam tu… aku risau gak takot kene tahan ngan polis.. tapi alhamdulillah lah.. nasib kiteorg memang baik sepanjang berada di NZ.. kat sana kalau korang drive terlalu slow pun boleh kene tahan ngan polis apatah lagi kalau korang speeding! Ahaha.. aku pun mlm tu dah tak leh nak control en.teman speeding sbb aku pun sebenarnya dah tak sabar nak check in dekat Airport Birches Motel! Kiteorg memang terpaksa check in hotel ni balik sbb flight kiteorg on the next day… walaupun flight early morning.. tapi we all still need time to freshen up ourself after a whole day tiring journey!


Kalau ikutkan kelajuan yg ditetapkan kiteorg sepatotnya sampai kat Airport Birches Motel lebih kurang around 12:30 – 1:30 pagi kot.. tapi kiteorg berjaya sampai ke motel pada jam 11:30 pagi! Hebakkkk en.teman drive! *clap clap* ehehehe..


Sampai2 jer masing2 dah lemauuu semacam.. ye lah dah nak balik Malaysia kan.. mood semua pun dah kedaung! Muka masing2 toyaa semacam jer.. nak bercakap antara satu sama lain pun macam dah takde mood! Cuba waktu sampai.. tak cukup tido dan letih macam mana sekali pun tetap bersemangatt jer kan! ahaha.. itu lumrah dlm traveling.. waktu pegi bersemagat.. waktu nak balik abis hilang semangat! Huhu..

Kiteorg tido dlm 2 jam jer lebih kurang… around 3:00 pagi kiteorg dah bangun tuk siap2 utk ke Airport! Flight kiteorg pukul 7:00 pagi… salah satu sebab kiteorg pilih utk stay di Airport Birches Motel nie kerana location dia yg dekat dengan airport.. so tak lah perlu travel dan makan masa utk ke Airport!


Around pukul 4:00 pagi kiteorg check out from motel.. memang reception counter tutup.. but diaorg ade sediakan key drop box.. so kiteorg just drop kan kunci kat dlm key box tu.. payment hotel semua dah dibuat secara online by credit card.. so senang.. kiteorg tak perlu nak settle kan apa2 bill bile keluar dari motel!


As for our car rental, waktu collect kereta on first day kat NZ, Mr. Cameroon (owner) dah bagi penerangan macam mana nak return kereta sewa kami tu! dia ade bawak kami ke satu car drop area.. kat situ ade tempat parking kereta dan jugak ade Key Drop Box jugak.. so waktu balik, kiteorg just perlu parking kereta kat tempat tu and kemudian just masukkan kunci kereta kat dlm Drop Box tuh! Simple kan? Payment semua dah kami settlekan waktu collect kereta.. so waktu return kereta takde apa2 masalah.. TAPI.. seandainya owner kereta dapati ade apa2 masalah dari pihak kite ketika menggunakan kereta dia tu, kite tak leh nak lari mana pun sbb dia ade details credit card kite.. so dia akan charge to our credit card walaupun kite dah sampai ke Malaysia! Ahaha..


Syukur Alhamdulillah.. kami sgt2 berpuas hati dgn service car rental dari Shoesting nie! kereta yg dia baik dlm keadaan baik dan kami pun pulangkan kereta dlm keadaan baik!


5-IMG_3088 copy

Tepat jam 7:00 pagi, flight kami pun berlepas dari bumi Christchurch! Huuuwwwaaaaaaaaaaaaa… sedihhhhhhh nyaaaaaaaa tak leh nak ckp!!!! Bile tengok view nie lagi lah rasa macam nak terjun balik duduk kat bawah tu! ahahaa..


Perjalanan pulang kami dari Christchurch… transit selama 1 jam 15 minit di Sydney! Just nice utk buat pertukaran flight back to Singapore.. setiba nya di Changi Airport Singapore.. jengg.. jengg.. jennggg.. aku berhadapan dgn satu masalah! Nak tahu apa masalahnya? Tunggu aku update in my next entry yea! ;)


P/S: KOLEKSI TUDUNG SARUNG INSTANT EXPRESS DARI NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR


Haluuuuuuuuuuuuu… atas permintaan ramai yg terlalu minat dgn tudung sarung instant express yg pernah Kak Neen keluarkan dulu… so now Kak Neen produce the new collection of tudung sarung instant express yg di namakan sebagai DHAIFAH!


Koleksi tudung Dhaifah nie ade 4 pilihan warna nie sahaja ok.. ade color Black, Purple, Blue & Pink! it’s a premium and exclusive collection I can say sebab materialnya dari High Quality Cotton Denim yg super best dan jugak mempunyai corak abstract yg menarik!


Untitled

HARGA – RM 38.90 / SEHELAI (exclude postage)


Harga tu kak neen bagi dengan penuh kasih sayang dah tuu… GST, kos petrol, tol dan macam2 lagi kos2 terselindung biar lah Kak Neen yg tanggung..


Tapi bersempena dengan kedatangan tahun baru 2016.. Kak Neen berbesar hati nak bagi korang FREE POSTAGE.. yes.. korang boleh menikmati free postage dgn pembeli 2 helai dan keatas!


IMG_6950 (New Year Sale) copy

HARGA – RM38.90

*Pembelian 2 helai & keatas – FREE POSTAGE*


Kelebihan tudung Dhaifah:-


- Soft awning nya lebih terletak


- Tudung ini jugak akan membuatkan muke kite yg kembang nampak kuncupp! Hehe.. meaning muke kite boleh kelihatan lebih kurus & tirus ketika menggayakan tudung sarung express nie!


- potongan tudung Dhaifah lebih labuh di bahagian belakang & hadapan nya


- Tudung nie jugak solat friendly.. kalau kite nak solat, senang sekali tarik jer dah boleh bukak tudung… and lepas solat nak pakai tudung sekali sarung jer dah siap! Haaaa… gituuu! Kalau shawl kangg.. adoiii.. letih nak lilit.. nak belit.. and pin tang sana.. nak pin tang sinunn… pasal tu Kak Neen suke tudung jenis gini… cepat mudah dan selesa!


- tudung ini juga amat sesuai utk ibu2 yg hendak menyusukan bayi tau! Ramai dah customer Kak Neen yg beli tudung jenis sarung express nie dan memberikan feedback yg memberansangkan ketika process penyusuan bayi!


- sgt mudah utk di pakai ketika pergi bercuti dan buat aktiviti riadah di hujung minggu! Ternyata ianya sgt mudah utk di gayakan.. sarunggg jerr chussssssssss dah siapp!


- Ramai jugak customer Kak Neen yg menggayakan tudung sarung express ini ketika dlm process berpantang! Ye lah senang kalau ade org dtg ziarah, chap chuss chasss sarung jer tudung nie siap dah nampak gorjes sgt dah!


- Macam biasa koleksi tudung Naazneen Faiqa by NeenaAnuar semuanya anti-kedut.. meaning its Ironless! so senang kalau pack dlm beg utk travel tak perlu fikir tentang nak iron tudung.. malah jimat masa dan tenaga jugak!


- Walaupun tudung nie di gelar sebagai tudung malas.. jgn risau sebab korang still boleh kelihatan stunning and gorjes sokmooo!


- Ia jugak sgt sejuk dan selesa utk digayakan walaupun ketika berada di tempat yg panas!


So korang tunggu apa lagi.. cecepat lah whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ! hari tu bile tudung Athifa & Naifah dah sold out ramai yg mintak kak Neen restock.. but as you all know kak neen takkan restock tudung2 yg dah sold out.. tapi kak neena akan keluarkan koleksi tudung yg terbaru.. so sesapa yg tak dpt purchase tudung Athifa / Naifah dulu tu.. ini lah masanya utk korang grab ok! ;)

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails