COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 4, 2013

Aku Peminat Koleksi Jubah Aisy Butik Muslimah!


IMG_6653 copy
cantik tak jubah nie?

IMG_6644 copy
kalau awk kata tak cantik takpe... yg pasti suami kite kata cantik! ehh! tetiba suami plak interprem! :p

Jubah nie mempunyai potongan polos 6 cut!

IMG_6674 copy
salah satu sebab musabab kenapa aku suke kat jubah nie adelah kerana ia bisa membuatkan aku feeling like a Cinderella! :D

IMG_6670 copy
tak pun Sleeping Beauty! hahaha..

DSC_6395 copy
nak feeling Snow White tak boleh sebab aku adelah Snow Dark! haha...

DSC_6411 copy
dah lama rasanya tak posing gedik santai kat blog gonjeng nie! T__T

DSC_6408 copy
so bagi lah peluang pada si gorjes gonjeng nie lepas gian! ^__^

DSC_6390 copy
saya bukan peminat warna merah.. tapi saya suker kombinasi warna hitam + merah.. so pasal tu lah saya beli lagi satu jubah 6 cut nie!

DSC_6383 copy
tudung jer aku tak dpt nak grab warna hitam merah dari Al-Humaira Contemporary sbb dah sold out.. so ade warna merah kelabu.. aku belasah kan aje!
Ok.. Nak tahu kat mana aku beli jubah muslimah yg gorjes seperti diatas ini?

DSC_6267 copy
aku beli dekat Butik Aisy!  btw, I loike jam kat dinding tu!  lupa nak interview cashier tu kat mana boleh aku beli jam dinding tu! haha..

DSC_6270 copy
Butik Aisy merupakan sebuah butik yg menawarkan jubah, hijab serta suit baju yg bercirikan muslimah!  aku first time kenal ngan butik Aisy nie melalui Facebook coz butik Aisy nie merupakan online butik jugak pada asal nya!

DSC_6269 copy
but now Aisy dah bukak kedai kat Seksyen 7, Shah Alam!  Kalau sebut Seksyen 7 Shah Alam aku rasa semua hijabster tahu tempat nie kat mana kan? hehe.. 

DSC_6261 copy
aku nie pulak memang jenis spesis yg tak puas shopping secara online! so biler butik online nie bukak kedai... sejauh mana sekali pun aku sanggup terjah demi menikmati kepuasan bershopping ditahap maxima! haha..

DSC_6256 copy
macam-macam tone warna ade disini.. ko tinggal nak rambangkan mata dan rambangkan hati jer nak buat pilihan yg mana satu!  cam aku... tengok semua color pun macamm cantikkk... teruss rasa cam nak grab semua sekali gus! hahaha...

DSC_6259 copy
walaupun mainly butik Aisy nie menjual jubah.. kot lah tetiba korang terasa nak shopping tudung.. korang boleh jugak shopping tudung kat sini!  ohhh by the way... beg-beg itu bukan utk dijual yer! haha..

DSC_5593 copy
kalau tadi aku bergaya dengan jubah with color blocking.. this time aku tambah koleksi jubah aku dgn satu tone warna pulak!

DSC_5574 copy
warna biru turquoise menjadi pilihan hati ku!

DSC_5560 copy
mentang mentang lah jubah nie kembang semangkuk... bukan main lagi si gonjeng nie dok bantai main helikopter! hahaha..

DSC_5555 copy
Now nak jadik Ballerina pulak! ^__^

DSC_5554 copy
memang dah kronik dah minah nie! dia terHover fantasi pulak dah! haha..

DSC_5509 copy
ok cukup lah berfantasi.. now aku nak bagi tahu kenapa aku suker dgn koleksi jubah dari Aisy nie!  salah satu sebab musababnya adelah kerana hand cufflink nie!  senang biler lengan baju camgini. kite tak yah nak risau about nak pakai hand inner segala...

DSC_5507 copy
and then material Lycra yg diguna pakai adelah berkualiti... 

DSC_5501 copy
and then aku berasa sungguh selesa dgn potongan polos 6 cut nie!

DSC_5500 copy
jubah nie aku rasa sgt sesuai utk di pakai kemana sahaja.. nak pakai pergi kerja boleh.. nak pakai pergi ke majlis kenduri kendara pun boleh! nak bawak pergi dinner pun bolehh!

DSC_5498 copy
harga satu jubah nie bergantung kepada material yg digunakan.. kalau ade corak-corak tu biasanya mahal skit.. kalau macam yg plain aku pakai nie... harga dia around RM149.00!  kalau macam yg color blocking (blue/pink & red/black) yg aku pakai kat atas tadi tu.. harga dia around RM169.00!

DSC_5494 copy
macam aku suker pakai jubah nie dgn inner dress supaya jubah nie ade body dan dia boleh nampak cam ade lining!  kalau let say korang tak suker pakai inner.. make sure korang pakai lah kain dalam utk keterampilan yg lebih anggun dan menawan!

DSC_5492 copy
sebenarnya aku ade a few lagi collection jubah Aisy nie... tapi tak sempat nak amik gambar lagi.. takpe lah.. nanti biler feeling magika Cinderella or Show White aku datang.. aku share lah ngan korang koleksi jubah aku yg lelain tu yer! :D

Eh .. Raya dah nak dekat.. korang dah shopping baju raya dah?


21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Anim Daim said...

cantikl lah akak
bekenan pulak nengok akak pakai
pas nie boleh lah terjah butik nie hehhehehhehe..

nurul harnani said...

awesome n gojes sgt kak..

CIK PUAN TIPAH said...

sy slh sorang pelanggan aisy. best sgt jubah dia. nak beli for hari raya..

a.m.n.i.n.a said...

beli skirt batik. baju nan hado....emerald green dah la susah nak cari. ade idea kak neena?

aziekz said...

Akak..mmg cantik jd pakai apepun cntek....lg la bla senyum.nmpak ssgt sesweetan itu.....

Jbah skang cantik2..bnyak plihan,...

Dee said...

murahlah neena..to me that price reasonable sgt utk a good quality and nice jubah :)

CikGu KiNa said...

Sangat cantik bila awak berhijab...sapa kata berhijab tak bole melaram kan? Salam perkenalan...sy silent reader awak...

ADILLA said...

utk yang gojes n gonjeng mcm neena ok la... utk yang over gojes n over gonjeng cm kite ni.. xke pelik pkai baju cmtu.. :P

nome said...

cantekkkkkkkkk sgt!!! super like!!!

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

kalau singgah Shah Alam boleh la singgah beli satu..berkenan dah nie.. hehehe ;p

Norliza Nordin said...

cantik dan nampak ayu.. :)

mrs.spicy said...

Masyaallah. Akak sgt cantik!

sitol said...

Nak beli utk isteri..ada ka saiz utk org rendah..

HURAIZAH ZAKARIA (HU) said...

Cantik, menutup aurat. Nice. Kena dengan pemakainya. Semoga mendapat pahala..InsyaAllah...

wali bundle said...

Salam Kat Sabah butik nya d mana..lau nak order online boleh tak

Nor aniza Mohd Alias said...

Neena...u mmg fanatic la dgn Aisy...2x5 dgn best friend I...keluar je yg latest...mesti grab. Sometimes x sempat publish online pun dia dh beli...

Arti Sadikin said...

maaf,nitip lapak ya koleksi baju anak-anak dan dewasa yang cantik-cantik http://sanggar-bunda.blogspot.com/.........thnx

siti fairuz fairuz said...

Blh bg full adress butik ni

Zuraida Rahim said...

Cantiknya baju dan si pemakai

Fiza said...

Bole try butik bkc muslimah di ttdi jaya. Lbh kurang gini juga fesy3nnya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails