COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 30, 2010

My Bay Bee Admitted 4 Days 3 Nights @ Gleneagles Specialist Hospital!


Ikutkan hati memang aku nak bercerita ikut kronologi hari kejadian.. tapi apakan daya.... keadaan input gambar yg tak mengizinkan.. huhu... so terpaksa lah aku skip kan dulu citer gie Penang yerr... sebab gambar beribu raban nak kene pilih & edit bubuh watermarks bagai.. so sorry korang.. ikutkan hati dan cara aku which aku rasa korang pun dah sedia maklum kannnn.. aku punyer cara bercerita memang penuh ngan kronologi.. tapi this time tak dpt nak wat camgitu.. coz semuanyer atas faktor gambar...  btw thanks pada korang2 semua semalam yg bagi respond suruh aku citer yg mana dulu.. ramai yg nak tahu citer pasal rompakan berparang tu kann.. huhuhu.. fuhhhh.. jenuh aku dok karang entry tu.. mengambil masa hampir 3 jam gak lah.. hohoho... and rasanyer itu lah entry tanpa sekeping gambar yg terpanjang penah aku coretkan dalam "I'm Yourss" niee... hehehe...

So.. kite skip lah citer since dari hari lepas kene rompak tu sampai lah ke hari anniversary kami yg ke 5!  Since gambar2 dari HP nie jerk yg ready buat masa nie.. so that's why aku kongsi ngan korang citer nie dulu yer!  citer2 yg lain tu semua kene tunggu dari camera gedabak en. teman... but don't worry.. lambat atau cepat.. pasti akan ku abadikan dalam blog nie jugak nanti...

Ok.. start hari khamis 18 Nov i.e. eve of our 5th wedding anniversary... en. teman balik dari keje dah start gatal2 tekak katanyer... so dia amik ubat gatal tekak.. malam tido ok..  on 19 Nov i.e our anniversary day... en. teman still ok.. tak demam tak apa.. elok jerk bangun seawal subuh.. then terus direct gie KL.. buat apa?  nanti aku citer kat entry yg lain.. then kami terus shoot ke sebuah resort yg terletak around 1 1/2 hours journey from KL.. memang dah plan dari bulan September dah for that trip.. kunon saja2 nak lepaksss for 3 Days 2 Nights stay there for our 5th Wedding Anniversary Celebration... about this resort pun akan aku ceritakan di entry yg lain...

Since dari check in kat resort tu... sampai lah ke lepas Asar.. en. teman still ok... dia cuma kata gatal2 tekak jerk sama ngan hari yg sebelumnyer... demam memang takde.. then, ok lah.. ingat boleh hilang biler dah makan ubat sakit tekak.. then by the time nak masuk maghrib.. badan dia dah mula lemah katanyer.. dia dah start rasa seram sejuk... aku rasa badan dia cam dah start nak panas.. so aku pun bagi dia makan panadol.. then a few hours dia ok... kebah sat demam dia... dia rasa sihat sikit... then kiteorg lepak jerk dlm villa resort tu.. tak kuar gie memana pun.. sampai lah ke tengah malam.. rupenyer demam dia makin menjadik... dia tak leh tido... tapi aku yg tido tak sedar diri.. dia pulak tak kejut kan aku malam tu.. dia kata takmo susahkan aku.. dia tahu aku need a rest.. sobbb.. sobb.. sedih gak aku coz tak terjaga pun malam tu.. ye lah dah tido atas tilam & bantal empuk.. harus lah tido matikk kann! huhuhu...

So around subuh kol 5 lebih camgitu baru aku sendiri tersedar.. aku peluk dia... perrrgghhhh... berapiinyer aku rasa badan en. teman!  terus aku bangkit dari tilam yg empuk tu.. terus aku suruh dia makan ubat demam lagi sekali... dia makan... then kebah sikit lah demam dia tuu... dia dah start berpeluh balik... tapi memang pelik gak demam nie.. lain dari yg lain aku rasa... biasanyer kalau kite dah start demam tu.. harus lah makin lama makin berkurangan kan? ini tak.. dia punyer style demam.. biler makan ubat.. a few hours tu dia kebah.. then lepas jerk ubat tu cam dah abis dlm badan.. terus demam naik balik.. ermm... time tu we ollzz pikir maybe dia takde antibiotik kott.. tu yg demam tu tak nak baik... so end up we ollzz pun wat decision tuk check out on 20 Nov tu it self... sib baik  lah resort tu aku hanya bayar deposit for 1st nite stay only.. lagi satu malam tu memang plan nak bayar waktu check out... and sib baik lah jugak resort tu tak charge for another nite coz wat cancellation lewat... kalau tak.. memang rugi lahhh...

End up lepas breakfast kat resort.. we ollz pun pack2 barang and balik KL balik.. fuhh.. sib baik lah dekat... kalau jauh.. tak tahu lah camne.. huhu.. all the way back aku yg drive.. sian kat en. teman.. takot di tak larat.. tapi keadaan dia time tu cam chipsmore.. kejap ok. kejap takk.. kejap demam.. kejap kebah... so by the time we olllz sampai KL.. aku tanyer dia nak gie clinic ker tak gie jumpa doktor.. dia kata takmo... dia nak cuba makan panadol dulu tengok kot2 boleh baik.. hurmm.. aku ikutkan lah kehendak dia tuu... tup tupp malam tu.. againn dia tak leh tido... Demam naik mencanakkk tingginyer.. asal aku pegang dia panas berapii... so aku tak kasik dia chan lagi... pagi hari ahad tu terus aku suruh dia pegi klinik! Takde tunda2 lagi..sib baik dia menurut perintah... gie clinic doktor check demam tinggi... almost 40 kalau tak salah aku.. then doktor kata maybe viral fever.. so doctor bagi ubat batok.. demam.. antibiotik.. dan sakit sendi.. coz en. teman ade rasa2 cam sakit sendi...

The whole day hari ahad.. memang en. teman resting kat umah jerk.. makan dah start tak lalu.. dia rasa cam dia nak muntah... then makan ubat.. jap baik jap naik balik.. urmm.. aku dah start tak sedap hati.. coz biasanyer kalau demam biasa2 tak camgini.. dia kalau tinggi pun lepas jerk makan antibiotik.. for sure dia akan turun dan menurunnn...  end up... keesokkan hari nyer.. again di tengah malam.. panasss berapi balik badan dia... arrgghh.. aku jadik tension!  naper nie.. something wrong!  terus pegi clinic lagi sekali pagi hari isnin tuu.... jumpa doktor.. doktor pun pelik... suhu badan dia dah jadik 40++ pulak.. makin tinggi... then doktor check tangan semua ade tak tanda2 denggi.. memang takde.. then terus doktor suruh refer gie hospital wat blood test... Owwhh.. sila lah tahu yg en. teman nie penakot nak gie hospital gak tau.. kire aku lagi berani dari dia lahh.. ngagagaga... :p

Tapi time tu.. dia dah berserah diri jek dah.. sebab memang leh nampak dia lemah gilerrr... so awalnyer kalau boleh aku nak suruh dia gie wat refer kat Pantai Bangsar Medical Centre coz aku dah biasa ngan hospital tu... tapi biler melihatkan pada en. teman punyer keadaan... rasanyer agak jauh tuk en. teman yg waktu tu memang dah lemau giler.. so yg paling terdekat adelah Gleneagles Hospital laa.. dari Ampang Puteri aku rasa better lagi Gleneagles... coz dulu penah gie Ampang Puteri.. tapi aku tak puas hati ngan cara diaorg kendalikan kes..

So dari clinic terus balik umah.. pack2 baju semua... sebab tahu camner pun for sure en. teman kene admitted.. then terus aku bawak en. teman ke Emergency Department @ Gleneagles Hospital! kat situ terus process amik darah di lakukan.... and since demam dia masih tinggi terus doctor put him on drips!

sewaktu di ward emergency.. and he is on drips!

Bee don't worry.. no matter what... I'll always be by your side!

Lepas dah confirm semua urusan insurance.. terus en. teman di tolak ke ward!  waktu nie dia kene paksa bergambar.. haha.. nottie eekk binik dia!  walhal member time tu dah tak larat nak senyum dahhh... :p
En. teman terus ditempatkan di ward 711 i.e. bilik with 2 bedded... nak upgrade to single bed tak de kosong lah plak... so no choice nak tak nak kene lah jugak stay kat bilik twin sharing... ermm.. aku memang tak berapa nak favor kalau nak stay sharing2 nie.. bukan apa.. rasa takder freedom... nak2 cam aku nak kene stay overnite kat situ.... lagi lah lemau rasanyer coz nak kene share2 ngan org lain kat sebelah.. share toilet.. kalau nak tengok TV pun nak kene control2 volume.. dia pasang berita india.. kite bukak berita melayu.. huhu.. tapi takpe.. nak wat camne.. takde bilik single yg kosong kann....

Tapi disebabkannn gedikk nak bilik single.. udahnyer dapat gak lah bilik single yg speciallll punyerrrrrr... huhuhu... dari ward 711.. udahnyer kami berpindah ke ward 712!  hohoho.. memang ade cerita tragisss disebalik pertukaran bilik niee... nak tahu citer selanjutnyer?? tunggu in next entry yeah!  mata aku dah berpinar niee tulis entry nie panjang2 bebenorr.. korang pun confirm semput baca entry aku sejak semalam kann.. hahaha.. so take a break with kit kat sat naaa... will be right back! :D



Monday, November 29, 2010

Cerita Sebenar Disebalik Kejadian Rompakan Bersenjata Pada 10 Nov 2010!


Fuh..... berat tangan nie nak menaip rentetan kejadian... berat jugak pikiran nie utk recall segala apa yg telah berlaku pada malam kejadian.... sehingga ke hari ini.. aku masih lagi cuba menyakinkan diri... apa yg berlaku pada hari itu adelah kenyaatan... bukan mimpi semata walaupun jauh di sudut hati ini mengharapkan apa yg terjadi itu adelah mainan tidur semata-mata....

Tapi seberat mana pun... aku cuba gagahkan jua... b’coz ruangan ini adelah ruangan rentetan perjalan hidup aku.. segala kisah suka duka telah pun aku coretkan disini.. yea.. I’m Yourss bukan tercatitnyer kisah yg indah2 sahaja.. sudah pasti diari alam maya aku nie terpalit jua kisah duka yg hadir dalam hidup NeenaAnuar... Lumrah kehidupan manusia... pasti ade kisah suka & duka.. jadi aku juga manusia biasa yg tidak lepas dari kisah duka...

Kejadian pada malam 10 Nov 2010... perkara yg selalu aku lihat di television.. berita yg selalu terpampang di dada2 akhbar.. akhirnyer ianyer terjadi pada diri aku sendiri... sumpah rasa macam mimpi ngeri! Tapi itulah hakikat yg perlu aku terima.. bahawa ianyer telah pun terjadi pada diri aku sendiri!

Ok. Now akan aku ceritakan kejadian sebenar pada hari itu... around 8 malam... aku, Awien, Rudy & Za keluar dari Giant Taman Permata... kami semua naik satu kereta... Rudy driver.. Awien duduk disebelah driver.. aku duduk di seat belakang Rudy dan Zaa duduk di seat belakang Awien... kat Giant.. we ollzz parking kereta kat basement... so far melihat pada keadaan parking basement tu memang selamat la.. tak de motor yg park kat area tu pun..

Then sewaktu perjalanan pulang.. en. teman roger aku kata dia dah dekat nak sampai ke LRT station setiawangsa... memang kiteorg kene amik en. teman kat LRT station since aku punyer kereta was parked @ LRT Setiawangsa time tu... and then nak dijadikkan cerita.. hari tu pulak lah kunci kereta pulak aku yg pegang... selalunyer kunci kereta memang en. teman yg pegang.. hurrmm.. tak guna pikrkan .. coz kalau bende nak jadik.. memang yg tak penah tu lah jadik penah! So nak tak nak.. someone kene gak pegi amik en. teman..

Mula2 memang ingat we ollzz semua nak pegi terus amik en. teman kat LRT setiawangsa tu terus.. but then somehow kami tukar plan.. aku ckp kat Rudy... dia sorang lah pegi jumpa en. teman sambil bagi kunci kereta kat en. teman then both of them can convoy back to tempat makan kat office Lee kat Ukay Perdana.. and then aku ngan awien akan temankan Zaa tuk amik anak2 Zaa kat umah parents dia yg kedudukannyer tak jauh dari rumah AwienRudy.... FYI, that day kereta Zaa was parked at Awien’s house! Tapi kedudukan kereta Zaa berada pada seberang jalan.. bukan betol2 berhadapan rumah Awien...

So around 8:15 malam lah camgitu kott... kami tiba di hadapan rumah AwienRudy... FYI.. rumah diaorg rumah teres yg terletak dikawasan AU2 keramat... waktu sampai2 tu.. kiteorg pun dah get ready lah actually nak turun dari kereta.. tapi masih tak keluar lagi... coz tetiba lak kucing awien yg comel nak main2 masuk dalam kereta.. time tu awien pun cerita lah yg kucing dia memang camgitu lah kalau tiap kali diaorg balik dari mana2.. mesti kucing dia suke nak masuk dlm kereta sambil cucuh hidung & muka dia kat air cond dlm kereta.. so apa awien cerita tu memang aku ngan zaa dok ralit menengokkan gelagat si kucing comel tuu... memang betol.. bukan main seronok dia dok hirup udara segar yg keluar dari saluran aircond kereta tuu....

Ok.. it takes around 3-4 minutes jek kot kucing tu dok main2 dlm kereta... pastu si kucing comel pun keluar.. then Zaa pun dah keluar dari kereta AwienRudy and terus dia dah ke kereta dia yg terletak diseberang jalan... dia dah get ready nak panaskan kereta and just waiting for us i.e. me & Awien to come to her car... coz kami yg perempuan2 nie nak ke rumah her parents to fetch babies Zaa then straight nak ke tempat makan pulak which sepatotnyer akan berjumpa ngan Rudy & en. teman later on!

Lepas pada kucing tu keluar dari kereta... time tu Awien pun dah get ready nak ke kereta Zaa... which dia dah pun berada di luar kereta ... and aku pun dah get ready nak turun gak.. but at the same time aku pass kan kunci kereta aku kat Rudy.. so time tu aku pesan kat Rudy balik.. nanti kite semua jumpa kat tempat makan yeah....and at this time... pintu side Awien & Rudy tengah terbukak... pintu belah aku masih tertutup... then lepas jer Rudy kata okk.. aku pun say ok.. aku pun terus capai handbeg nak bukak pintu kereta... SEKALIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........................ bermula lah episod ngeri ituu!!!

Tiba2 jerk aku nampak awien di tolak dan terduduk ke seat kereta nya... (which pada awalnyer dia dah pun berdiri diluar kereta.. so perompak datang acukan parang panjang ke leher dia and suruh dia diam dan duduk dalam kereta)... then bila aku toleh ke side rudy pulak aku nampak sorang lagi perompak acukan parang cincang daging kalau tak salah aku ke arah leher Rudy jugak.... dan dengan jelas aku dengar dari mulut kedua-dua perompak jahaham tuu...  

"diamm!!! Jgn bising.. kalau tak aku bunuh korang semua... keluarkan segala barang2 berharga!!”

YA ALLAHHHHHHHHHHHHH YA TUHAN KUUUU!! AKU BERKATA DALAM HATI!! APAKAH KAMI TELAH DI ROMPAK????

Teruss aku menggigillll seluruh badan time tuu... lidah aku keluuuuuuuu tak terkata... sumpah aku tak mampu nak berkata apa disaat itu... aku hanya mampu melihat pergelutan antara kedua-dua rakan baik aku dengan dua org perompak yg bersifat binatang itu! Time tu aku hanya sempat berpikir... kalau lah aku keluar dari kereta atau pun aku buat bising... pasti keadaan menjadik lebih teruk... kalau tak aku jadik mangsa.. pasti kawan2 aku yg dah sememangnyer ade parang dileher mereka akan menjadik mangsa keadaan... so nak tak nak aku terpaksa diam membisu.. dan melihat satu persatu perlakuan perompak haram jadah tu melakukan pekerjaan samun mereka!!

Dlm keadaan cemas tuu.. sempat jugak aku berpikir.. apa yg perlu aku selamat kan... aku tengok wallet aku ade RM50 jer.. then aku dah cuba nak keluarkan segala document2 penting aku cam IC.. lesen.. credit cards.. & macam2 lagi dari wallet aku tuu.. tapi time tu lah aku jugak melihat Awien & Rudy sedang bergadai nyawa ngan si perompak binatang tu! So aku jadik sangatttt panikk time tu.. time tu jugak aku terpikir..

“ishh.. buatnyer perompak nie nampak lah yg aku sedang cuba nak selamatkan harta bende aku & cuba lari dari kene rompak... silap hari bulan mau aku kene libas ngan parang tu plak”

So dengan rela hati aku tutup balik wallet aku balik... aku peluk erat2 beg aku which aku tahu yg aku takkan jumpa lagi dah ngan beg, wallet & segala harta bende yg aku ade time tu.. that will be the last harta kesayangan aku tu berada ngan aku... sambil2 tu.. aku tunggu jek perompak tu nak bukak pintu belah aku and mintak barangan aku! Tapi entah kenapa malam tu.. the only thing yg aku rasa kuattt sangat nak bawak keluar dari beg aku time tu adelah satu pouch beg yg berisi kunci.. memang dlm handbeg aku ade pouch yg berisi kunci.. aku simpan kunci office, kunci rumah aku & bapak aku & jugak kunci kereta honda aku... oh ya plus pen mont blanc yg dihadiahkan oleh office aku.. kalau hilang pen tu jgn harap lah nak merasa pakai pen mahal lagi dah... harap nak beli sendiri nan ado la kann.. huhuhu...

OK.. Dalam pada aku menunggu detik aku tuk disamun (memang giler punyer berserah diri time nie! Hahaha.. iklan jap! :p)... waktu tu dengan jelas aku lihat bagaimana perompak2 durjana tu bergelut dengan Awien & Rudy... disebabkan aku duduk di bahagian seat belakang.. so sudah pasti aku nampak segala kejadian dgn begitu jelas sekali... aku nampak macam mana perompak parang yg panjang dan besar diacukan dileher awien & rudy... aku nampak macam mana rudy kene sepak di muke & di terajang sekuat hati oleh perompak sialan tu! Ya allah time tu aku memang dah memang menggigilll giler2 babi punyer.... hanya bertawakal semata-mata.. then aku terdengar bunyik pakuk @ katok.. which aku dah terdetik something bad happen! Kuat gak bunyi tu tapi aku masih nampak awien ngan rudy still ok... but at that time memang aku dah terasa yg someone being hit somewhere... and at the same time aku pun bertawakal in case kalau ditakdirkan aku pun kene sama.. entah hidup entah mati.. mungkin itu lah hari akhir aku dan rakan2 yg lain.... ya allahh... tuhan jek yg tahu macam mana perasaan aku time tu... :(

So dlm pergelutan tu.. end up dpt lah jugak si perompak durjana tu wallet Awien & Rudy.. HandPhone Awien & Rudy... then barulah dia bukak pintu belah aku.. tanpa perlu dia mintak apa2.. aku serahhhhhhhhkann sebesar-besar bapak gedabak beg pink kesayangan aku pada si perompak sialan tuu.. dlm tu ade wallet with all important documents including ATM’s cards.. IC.. credit cards.. duit RM50 jerk.. petronas petrol voucher RM30 (dpt lah ko guna tuk isi minyak ko merompak lagi gamaknyer), HP HTC diamond 2, pass LRT touch n’go bernilai RM100, pass office, lipsticks ade 5 batang.... and a few other things which I can’t really remember... tapi bende yg kecik2 jek la kott...

Itu pun lepas aku dah berserahhh sebulat-bulatnyer.. boleh pulak si perompak cilaka nie tanyer.. LAGIIII????? Dlm hati aku berkata.. What The FCUK!!!! Aku dah bagi segedabakk beg aku camgitu.. lagi mau tanyer lagi??? Then terus aku terus ckp..

“mana ade lagiii!!!! nie beg kunci jerkkk!!!!” (sambil bukak 1 pouch beg yg full of keys dan aku tonggengkan depan dia supaya keluar segala isi perot pouch beg tuu!)

but aku tahu.. waktu dia tanyer lagi tuu.. gaya dia tengok tu cam cuba dok perhatikan leher & tangan aku in case aku ade barangan kemas! Alhamdulilah lahh. Aku memang dah tak pakai brg emas skg nie.. aku pakai pun only white gold with diamonds.. but diaorg perompak nie memang aim barangan emas jerk.. lain pada emas dia takmo... so biler dia tengok kunci jerk yg bertaburan time tu.. terus dia pun tutup pintu side aku.. then diaorg bawak lari kunci kereta Rudy sekali.. pandai diaorg kann.. kalau kunci kereta masih ade ngan kami waktu tu.. for sure kami leh kejar diaorg...

After that... terus lah perompak tu pun berlalu pergii... aku saat tu tergamammm nak mammm..... tak tahu nak ckp apa dahh... keringg darah jadik nyer.. aku tengok awien dah berlari masuk umah sambil bawak beg camera rudy yg bernilai ribuan ringgit... fuhh.. alhamdulillah lahhh.. diaorg tak rampas beg camera rudy.. kalau tidakk tak tahu lahh.. uhukk.. uhukk.. then Rudy keluar dari seat kereta.. berdiri di pintu kereta sambil memegang kepalanyer.. terus tak sampai beberapa saat.. terus aku tengok Rudy rebahh!!

YA ALLAHHH!!! Aku terkejutt sangat... aku panggil2 dia.. dia senyapp jek.. tak ckp apa.. tapi mata masih terbukak.. then aku cuba carik awien.. nampak dia keluar dari pintu rumah dia.. then aku cuba carik mana Za??? Ya allah.. time tu lah aku ngan Awien jerit sekuat-kuat hati mintak tolong.... demi allah waktu Rudy rebah.. aku tak tahu pun yg dia kene tetakk di kepala nyer.. same goes for awien... bile dah lama kelamaan.. lepas dah jenuhh kami menjerit mintak tolong.. baru lah jiran2 keluar.. dan berikan bantuan.. time tu baru aku nampak yg darah dah start mengalir ke leher awien.. and then kat atas jalan tempat rudy rebah pun dah banyak giler darahh bertakong.... ya allahh.. time tu.. aku dah macam org kene histeria... terus jerit.. dan cuba carik Zaa.. then baru Zaa keluar... Ya allahh.. syukur sangat coz Zaa tak der bersama-sama kami time tu.. kalau tak lagi mewah lah perompak tuu... lagi banyak dia leh rampas.. and then baru lah aku teringat akan bunyik pakok @ katok yg aku dengar waktu kejadian pergelutan tu.. mungkin pakokkan itu lah yg mengena kepala kawan2 aku ni... :(

Keadaan agak kelam kabut time tu... ngan rudy dah terbaring.. awien yg meleleh-leleh darah keluar dari belakang telinga dia.. and aku yg dah macam org kene histeria... Zaa pun kesian coz she’s like totally blurr and blank! But alhamdulillah lahh.. ade jiran2 yg sudi membantu.. time tu ade sorang neighbour awien tu terus bawak both of them ke HKL.. and then aku pulak ditenangkan oleh jiran2 wanita yg berikan aku air yassin... dan bacakan apa yg patot pada aku.. then diaorg cuba tenang kan keadaan aku time tu.. then aku pun terus suruh Zaa call en. teman.. memang en. teman terkejut giler time tuu.. aku terus suruh dia call bank to cancel all my credit cards & ATM’s cards...

Then tak lama lepas tu... patrol car pun tiba.. tanyer lah apa yg jadik itu ini.. arrghh!! Busan.. bukan leh tangkap pun... polis kata baru jerk diaorg buat roundings kat situu... hmm.. memang lah.. perompak pun bukan bodoh.. kalau dah nampak ade polis takkan lah dia nak rompak jugak kann.. of coz lah dia tunggu timing yg perfect! Yea.. memang perfect sangat lah tuk si perompak durjana tu!!

So polis terus angkut aku masuk patrol car and bawak aku gie balai tuk wat report polis! Huhu.. first experience naik patrol car.. sorang2 lak tu.. tak de sapa nak teman coz ZAa kene gie amik en. teman kat LRT station.. bile sampai kat polis station... polis suruh aku tulis nama.. sumpah pen aku tak leh nak pegang... lemah longlai abiss.. then polis tanyer.. aku jawab jerk.. bagus.. ko buat keje sikit!!

Dlm pada waktu aku kat balai polis tu.. ade 2-3 kes yg sama gak terjadi disekitar kawasan tuu... adekah perompak tu perompak yg sama?? Errm.. entah la.. so korang bayangkan lah yer... perompak sedang bermaharajalela... tapi satu tangkapan pun susah sangat nak dibuat... so sapa pandai sapa bodoh skg nie?

Duduk kat balai polis almost 3 hours! Fuh! Tanyer macam2.... but till now aku tak tahu lah dpt ditangkap ker tak si perompak lahanat tuu! Zaa lepas amik en. teman terus jumpa aku kat balai polis.. en. teman pun tak terkata apa.. then baru Lee plak sampai kat balai.. diaorg semua tunggu aku abis wat report polis.. then polis pun cuba dptkan keterangan dari Zaa yg bertindak sebagai saksi coz dia ade pada waktu kejadian...

Lepas dari balai.. terus we all balik umah Rudy sat.. coz worried kereta dia tak de kunci.. so takot perompak angkut kereta dia plak bawak lari.. waktu kat kereta tu aku nampak lah ade cebisan rambut rudy kat dlm kereta tu hasil tetakkan perompak cilaka.... then biler dah dpt org jagakan kereta Rudy... baru lah we ollzz semua bergerak ke HKL lak.. nak tengok keadaan Awien & Rudy.. alhamdulillah.. minor operation for Rudy.. dia kene 5 jahitan... and as for Awien kene like gam jerk.. tak de jahitan pun... coz luka dia tak besar & dlm sangat...

Apa pun aku sangat2 bersyukur pada mu ya Allah.. kerana kami semua masih lagi diberikan peluang utk bernafas sehingga ke hari ini.... harta bende boleh di cari... tapi nyawa tiada galang gantinya... seriously kalau korang nak tahu.. aku dah terpikir dah.. kalau lah buatnyer perompak tu bawak lari kiteorg semua dgn menaiki kereta Rudy... then diaorg rompak kami semua.. then aku & Awien nie pulak pompuan.. anytime jerk diaorg boleh apa2kan kami nie ke tahap yg lebih ngeri which tak perlulah aku nyatakan kat sini coz aku rasa korang pun boleh agak apakah bende nyer if berdasarkan kisah2 ngeri dlm malaysia sebelum2 nie... then dah buat bende2 tu semua... diaorg boleh jugak lenyapkan kami terus cam kes sosilawati tu ker.. ya allah.. nauzubillahhh.. so biler aku pikirkan perkara2 yg lebih ngeri dari apa yg aku lalui nie.. so dari situ lah aku pupuk kembali semangat aku... jgn terlalu pikirkan sangat... coz sekurang-kurangnyer kami semuanyer selamat walaupun ade yg terkene tetakkan...

But trauma is always be a trauma.. nak2 nampak parang yg panjang menjalar.. darah yg beraburann... huh! Seriously it is not that easy to erase everything from your memory! Doktor pun dah ckp ngan aku yg bende ni amik masa... boleh jadik bertahun kesan dari trauma tu utk dipulihkan kembali semangat & keyakinan diri....

Ok.. kat sini aku nak bagikan a few fakta tentang si perompak durjana tu yer...

~ perompak tak follow kami dari mana2.. but diaorg memang buat rounding di kawasan perumahan tuu.. kalu time tu dia nampak peluang cerah tuk wat rompakkann.. maka dia buat lah...

~ perompak seramai 4 org menaiki 2 motor kapchaii.. 2 org standby kat motor.. and 2 org lagi buat serangan pada Awien & Rudy..

~ perompak yg berusia dlm lingkungan 20-30an berdasarkan saiz bentuk badan....

~ perompak berbangsa MELAYU! Yg nie aku yakin sangat dari segi pertuturan diaorg! Sedihkan bangsa sendiri menjadik bangsat pada masyarakat!!

~ Zaa yg berada dlm kereta dah nampak perompak berdiri di kereta Rudy sewaktu dia pandang pada side mirror keretanyer.. tapi that time Zaa beranggapaan mereka yg bermotor tu adelah kawan2 Rudy sebab waktu tu belum ade pergelutan.... so Zaa tak perhatikan lagi but just waited for us to come to her car... then biler perompak dah merompak kami.. perompak tu lalu disebelah kereta Zaa... dan Zaa masih tak mengesyaki apa2 time tuu...

~ ade seorang maid indonesia yg nampak dari jauh that perompak nie dah lalu dibelakang kereta Rudy yg mana kedudukan kereta dlm keadaan menegak which facing pagar rumah... so waktu perompak tu lalu belakang kereta kami.. diaorg dah pass by and nampak peluang tuk merompak tu ade coz keadaan kedua-dua pintu kereta kami yg terbukak.... so keadaan tu sangat memudahkan diaorg buat serangan... so tu yg diaorg dah lalu then terus berpatah balik tuk buat serangan!

~ disebabkan kedudukan kereta kami yg secara menegak tu lah membuatkan kami tak boleh nak nampak kedatangan perompak..

~ motor diaorg dah modified baikk punyer.. tiada bunyi motor langsung waktu mereka melintasi kereta kami & jugak sewaktu mereka berhenti nak buat rompakan... diaorg dari awal dah matikan enjin motor sebelum turun dan acukan parang pada mangsa....

~ perompak menggunakan full face helmet! So jgn harap ko nak nampak raut wajah diaorg semua!!

So aku harap dengan cerita aku ini boleh lah dijadikkan iktibar pada kawan2 lain diluar sana.. coz kite tak tahukan.. malang tak berbauu.. cam aku lah.. most of the time aku lah org yg sangat berhati-hati dlm soal nie.. paling takot kejadian ragut.. aku akan monitor pada setiap gerak geri org disekeliling aku.. tak kire di mana aku berada.. tapi tu lah.. tak setiap masa kite sentiasa alert.. se-alert-alert kite.. tengok.. ade ketikanyer kite tetap terleka.... seriously aku tak penah terpikir pasal rompakan bersenjata nie.. yg selalu aku titik beratkan adelah ragut.. tapi skg nie aku rasa kejadian ragut dah tak amik tempat.. yg hebat dan makin berleluasa adelah rompakan @ samun bersenjata...

In fact kalau korang nak tahu.. aku selalu gak amik langkah berjaga-jaga dlm hal duduk dlm kereta mesti kunci kereta terus.. bukan aku sorang yg camgitu.. infact I know Awien pun sorang yg sangat berhati-hati dlm hal tu.. tapi entah kenapa hari tu.. semua org cam rasa selamat jerkk... maybe coz dah berada dlm kawasan perumahan sendiri kann.. errrmm.. tu lah.. apa pun now nie.. kite kene melipat gandakan sifat berhati-hati kite tuu.. coz skg nie Malaysia nie dah tak selamat dahh... aku tak tahu lah nak kata apa.. dok sibuk ngan isu2 politikk jerk memanjang... isu2 camgini.. tak nak pulak diaorg amik serious! Hurrmm... really sickening when you can’t be free rite?? Tapi itulah dia kenyataan yg perlu kite hadapi skg nie! :(

Aku pasti & yakin.. setiap yg berlaku pasti ade hikmah nyerr... aku redha ngan apa yg terjadi.. dan ini adelah pengalaman pertama yg aku lalui sebagai pengalaman yg paling ngeri! Aku hanya berharap dan berdoa agar si perompak2 durjana tu bakal menerima hukuman yg setimpal hendaknyer... yg di akhirat itu sudah pasti. Tapi yg didunia nie aku harap lah cepat diaorg ni di tangkap supaya diaorg tak terus menerus menyusahkan org lain pulak dan aku tak mahu ramai lagi mangsa2 lain yg jatoh ke tangan diaorg yg cilaka nie!

Aku dapat rasakan yg hikmah atas apa yg terjadi nie antaranyer ialah ianyer secara tak langsung mengeratkan & menguatkan lagi tali persahabatan antara kami semua... kami semua lebih sayang menyayangi antara satu sama lain.. kami juga lebih menghargai diantara satu sama yg lain.. kami semua lebih mengambil berat antara satu sama lain.. we all (NeenaAnuar, AweinRudy & ZaaLee) are getting closer & closer day by day... kami juga lebih menghargai erti persahabatan... itulah yg dapat aku rasakan.... Alhamdulillah... aku bersyukur pada mu Ya Allah kerana pertemukan aku dengan insan2 yg begitu ikhlas dalam menjalinkan persahabatan sebegini... harap hubungan persahabatan yg terjalin ini akan terus mekar selama-lamanye... insyallah.. walaupun sebelum ini ade segelintir manusia yg mencuba tuk mengkucar-kacirkan hubungan persahabatan kami semua... but alhamdulillahh.. ternyata... kami semua masih boleh bersama dan menepis segala tomahan fitnah yg dilemparkan oleh mereka2 yg tak bertanggungjawab!

Oh ya.. part of it... hikmah nye juga antara aku ngan en.teman which now menjadik semakin berlebih2 sayangnyer.. hehehe.. ye lah.. in case apa2 jadik kat aku hari tu... huhu.. so secara tak langsung... bertambah-tambah kasih sayang antara kami.. kami lebih hargai diri masing2 walaupun sebelum nie dah cukup hargai.. tapi mungkin tak penah terfikir sehingga kehilangan nyawa.. :( apa pun aku bersyukur sangat coz dikurniakan seorang suami yg sentiasa beri support di kala aku dilanda kesedihann.. I love you so mucchh Bee!!!

And pada kalian semua yg mengambil berat.. yg buat special entry pasal kejadian rompakan kami nie.. terima kasih yg tak terhingga diucapkan... aku nampak ramai gak rakan2 blogger yg buat special entry about it! TQ so much yeah.. aku baca.. tapi mungkin tak tertinggalkan jejak.. coz waktu baca tu aku masih lagi dlm keadaan trauma... then pada kalian2 yg call.. sms.. yg datang visit all of us... terima kasih aku ucapkan jugakk... lots lovessss & hugss!!!

Siaran Tergendala!


Salam my beloved readers...

Errmmm... terlalu banyak cerita yg hendak di kongsikan disini.... bermula dengan kejadian rompakkan bersenjata pada 10 Nov lalu.. then my trip to Penang.. citer hari raya haji... then my 5th Wedding Anniversary.. and then en. teman pulak admitted to hospital....

Huh.. now really blank.. tak tahu nak start citer yg mana satu dulu... nak start bloggin pun rasa cam suam2 kuku jek.. maybe mood bloggin tu belum datang merasuk lagi kott.. tapi rasanyer kene paksa diri gak nie.. if not makin terbengkalai lah jawabnyer... 

Ok.. now citer apa yg patot aku citer dulu skg nie?  huuurrrrrmmmmmm.......... oh my dear brain.. please generate it fasterr!!!

Tuesday, November 23, 2010

Aku Terus DiUji & Sesungguhnya Aku Redha... Get Well Soon My Bay Bee!!! :(


Now aku berada di Gleneagles Hospital Kuala Lumpur... en. teman kene tahan kat ward!

Beee.... Get well soon dearrr!!! I REALLY MISSED YOU & ❤❤❤ YOU!!!

Dah semalaman aku bermalam di ward 712.... ia mengingatkan aku kenangan hampir 3 tahun yg lalu dimana aku menjaga arwah mak & kini Allah memberikan peluang yg sangat berharga itu lagi sekali apabila aku perlu menjaga suami sendiri pula... sesungguhnya syurgaku terletak dikedua-dua tapak kaki mereka yg sangat ku sayangi ini!

Pada yg mendoakan kesejahteraan buat en. teman... ribuan terima kasih aku ucapkan... *HUGS*

Ramai jugak yg mengingatkan aku tuk membaca doa Nabi Yunus ni...

لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
(La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin)

Thanks korang... yup! memang doa ini lah yg aku amalkan sejak dulu lagi especially sewaktu disaat2 aku menjaga arwah mak dulu...

~Ya allah.. sesungguhnya Engkau sedang mengujiku!  Tabahkan lah hati ku Ya Allah... kuatkan lah imanku... berikan lah aku kekuatan & kesabaran dalam menempuhi dugaan mu ini ya Allah.. sesungguhnya aku yakin Engkau menjanjikan sesuatu yg terbaik buatku... Insyallah...~


 

Sunday, November 21, 2010

HAPPY 5TH WEDDING ANNIVERSARY TO US... ENDLESS LOVE!


Endless Love (Diana Ross & Lionel Ritchie)

_DSC1344 copy

My love, there's only you in my life
The only thing that's right
My first love, you're every breath that I take
You're every step I make....

And I, I want to share, all my love with you,
No one else will do...
And your eyes, they tell me how much you care
Oh yes, you will always be, my endless love.....

_DSC1476 copy

Two hearts, two hearts that beat as one
Our lives have just begun
Forever, I'll hold you close in my arms
I can't resist your charm

My love, I'll be a fool, for you I'm sure
You know I don't mind
Cause you, you mean the world to me
Oh, I know I've found in you, my endless love....

And love, I'll be that fool, for you, I'm sure
You know I don't mind
And yes, you'll be the only one
Cause no one can deny
This love I have its fine
I'll give it all to you
My love, my love, my endless love......

_DSC1336 copy

L

HAPPY 5TH WEDDING ANNIVERSARY TO US... KEABADIAN CINTA!


Keabadian Cinta (Anuar Zain)

IMG_8899 copy

Selembut bicara
Sehalus sentuhanmu
Layangan pesonamu....

Tak mungkin ku lupa
Jelingan pertama
Nan indah penuh makna
Akan kusahut cintamu itu
Bersama kita menuju bahagia....

P1030509

Takkan lagiku sendiri
Kasih yang berlabuh kini
Terasa keabadian cinta kau beri
Mungkinkah daku bermimpi
Sebahagia begini
Ini bukan (nya) ilusi
Oh kasih....

Seindah irama
Gemersik suaramu
Mengalun sepiku yang merindu
Akan kusahut cintamu itu
Bersama kita menuju bahagia

DSC_2265 copy

Tuhan merestui
Bahagia begini
Kasihmu nan suci......

HAPPY 5TH WEDDING ANNIVERSARY TO US... NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU


Nothing's Gonna Change My Love For You (Glenn Medeiros)

DSC_3407 copy

If I had to live my life without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong...

Our dreams are young
And we both know they'll take us
Where we want to go
Hold me now
Touch me now
I don't want to live without you...

Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love...

Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you...

If the road ahead is not so easy
Our love will lead the way for us
Like a guiding star
I'll be there for you if you should need me
You don't have to change a thing
I love you just the way you are
So come with me and share the view
I'll help you see forever too....
Hold me now
Touch me now
I don't want to live without you...

Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love...

Saturday, November 20, 2010

HAPPY 5TH WEDDING ANNIVERSARY TO US... YOU'RE MY EVERYTHING!


You're My Everything (Santa Esmeralda)

DSC_3886

Na na na na ...
You're my everything
The sun that shines above you makes the blue bird sing
The stars that twinkle way up in the sky

Tell me I'm in love, when I kiss your lips
I feel the rolling thunder to my finger tips
And all the while my head in a spin
Deep with in I'm in love

You're my everything and nothing
Really matters but the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day
I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
For I am near when I hold you tight
there's nothing that can harm you in the lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
Yes, so strong my love

You're my everything
I live upon the land and see the sky above
I'll swim within oceans sweet and warm
There's no storm my love

DSC_3787

T

Friday, November 19, 2010

HAPPY 5TH WEDDING ANNIVERSARY TO US... MY BABY YOU!


My Baby You (Marc Anthony)


As I look into your eyes
I see all the reasons why
My life’s worth a thousand skies
You’re the simplest love I’ve known
And the purest one I’ll own
Know you’ll never be alone

My baby you
Are the reason I could fly
And 'cause of you
I don’t have to wonder why
Baby you
There’s no more just getting by
You’re the reason I feel so alive...

Though these words I sing are true
They still fail to capture you
As mere words can only do
How do I explain that smile?
And how it turns my world around
Keeping my feet on the ground

My baby you
Are the reason I could fly
And 'cause of you
I don’t have to wonder why
Baby you
There’s no more just getting by
You’re the reason I feel so alive...

I will soothe you if you fall
I’l be right there if you call
You’re my greatest love of all

you are the reason I could fly
and 'cause of you
I don't have to wonder why
My baby you
there's no more just getting by
'cause you're the reason I feel so alive....

Thursday, November 18, 2010

Abadikan Cerita Cinta Anda Dalam 'Short Story Our True Love Story' by CST PRODUCTION!


GUMMY POST!!!
~PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRIES~


Dear my beloved readers....


Korang nak buat tak video cam my loves chronology nie?

Ok.. video tu our friend Rosli (Lee) by CST Production yg buat & shootkan tuk aku & en. teman lebih kurang setahun yg laluu.. shoot dalam bulan puasa tuu.. fuhh ingat lagii.. hehehe... So agak2 korang teringin tak nak wat camgitu???  OK kalau nakkk.. mudah saja.. silalah lawat facebook CST Production (sila click) nie.... then click butang LIKE in order to become a fan!  then korang leh joint 'short story' by CST nie!  mudah jerk caranyer... so apa lagi.. sila war-war kan pada rakan2 anda yg lain juga yer! ;)

Actually aku leh terjebak ngan video nie pun asalnyer dari entry aku yg pasal Our Loves Chronology kat blog lah nie lah tahun lepas...  tak sangka Lee baca blog aku.. and terus dia offer tuk wat video nie! hehe.. so korang jgn lepaskan peluang nie yer.. 

All the Best and Good Luck to you guyss!! :D

Salam Aidiladha... Pengorbanan... Trauma... Hikmahnya... & Put A Stop to It?


Salam Aidiladha my beloved readers.....

Raya Haji = Pengorbanan....2010 tahun dugaan buat aku.... awal tahun aku diduga dari segi kesihatan... dan di akhir tahun nie pulak aku di duga dengan kes rompakan berparang yg kalau silap hari bulan boleh meragut nyawa aku dan rakan2 baik aku yg lain... Ya Allah... hebat ujianMU buat ku Ya Allah... tapi aku redha ngan ujian dariMu... aku pasti & yakin ade hikmah yg tersembunyi disebalik apa yg terjadi ini...

DSC_0378 copy

Aku tak nafikan yg aku sedang berKORBAN perasaaan... aku sedang berperang dengan diri sendiri... emosi aku sangat terganggu selepas kejadian.. trauma yg aku lalui nie agak dasyat impak nyer... aku ingatkan mudah utk aku just CTRL+ALT+DELETE insiden hitam itu.. tapi rupanyer tidak!  Seriously ia bukan mudah seperti yg disangka!  Skg aku sudah hilang semangat.. mudah terkejut... hati mudah tersentuh... tetiba jerk boleh menangis.. tetiba jerk boleh termenung.. tetiba gak boleh jerk bergelak ketawa... dan skg aku juga seolah-olah hilang keyakinan diri... dan yg paling aku tak dapat terima biler aku jadik seperti seorang yg pelupa sedangkan aku tahu aku seorang yg tajam pemikiran dan boleh ingat setiap apa yg aku buat... Aku dah tanyer doktor atas simptom2 yg aku lalui nie... memang doktor kata trauma yg aku lalui nie makan masa jugak utk dipulihkan... ade yg ambil masa hampir sebulan dua tuk hilang & tanam balik keyakinan dlm diri....  Skg baru aku paham apa itu TRAUMA!  dulu selalu dengar org ckp.. skg aku sendiri dah laluinye...  Seriously aku yg tak ditetak ni pun dah trauma camgitu sekali.. camne lah Awien & Rudy yg dah sah2 kena acu ngan parang & lebih teruk biler diaorg kene gak tetak sikit dikepala ngan si binatang2 tuu... hmmm... I'm sure trauma diaorg lebih hebat dari aku kott or else they are really strongger than me!  Tapi doktor ade cakap... soal trauma nie bergantung pada setiap diri individu.. lain org lain penerimaan badan mereka... So aku harap kami bertiga kuat dalam menempuhi ujian dari mu ya Allah...   :(

Part of it.. aku jugak KORBANkan barang2 peribadi biler perompak dah angkut segala barang2 kesayangan aku... takpelah.. en. teman pesan.. duit boleh carik.. boleh jerr beli yg baru walaupun tak sama cam yg dah hilang tu... dia kata kalau hilang nyawa camner?  dah tentu tiada gantinyer... which aku memang totally agreed laaa.. pasal tu aku serah jerk bulat2 beg aku hari tu kat si perompak yg binatanggg tu!!!

Anyway... Setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye kan? yea.. at this moment.. part of it aku dapat rasakan yg ikatan @ bonding antara aku, Zaa & Awien semakin rapat... bukan antara kami bertiga saja.. malah antara kami semua.. i.e. NeenaAnuar, ZaaLee & AwienRudy.. yea we are getting closer day by day! nilai persahabatan antara kami makin kuat... we really care for each other! Alhamdulillahh... walaupun macam2 dugaan yg kami tempoh lately nie... but we all still manage to be together! Luv you guyysss!!! 

Same goes between me & en. teman... segala2 yg berlaku nie mengeratkan lagi hubungan kami berdua... suddenly we just can't imagine if we lost each other! Ya allah ya tuhan ku... besar rahmat mu ini... yea... ternyata Allah sayangkan kami semua!!


IMG_6164 copy

Aku basically tak tahu nak kata apa.. dah mula rasa kekok nak berbloggin... ade jugak tetiba terdetik & rasa cam nak stop terus aktiviti berblogging... tapi entah laa... skg perasaan bercampur baur... biarlah masa yg menentukan nyer... harap2 by next week mood berblogging aku datang balik laa.... so korang doakan lah utk aku yer... coz aku nak share the actual scene @ kejadian sebenar disebalik tragedi rompakan yg berlaku pada aku dan BFF minggu lepas dan jugak cerita cuti2 penang ku!


Sunday, November 14, 2010

Now @ Hard Rock Hotel Penang!



Aku sekarang nie sedang berehat & dalam proses menenangkan minda... now aku berada di Hard Rock Hotel Penang bersama en. teman... semalam aku dah sampai sini...  will be here till this coming Tuesday!  Aku tahu ramai gak my blog readers & kawan2 kat FB yg berasal dari penang pulau mutiara nie... in case lah ade antara korang yg nak jumpa aku... hari nie jer lepas kol 5 petang... insyallah aku free... anything just PM (private massage) me at FB ok or drop your comment here ok!  

Why aku bagi tahu jugak kat korang coz aku tak nak nanti ade yg kata tak tahu pun aku ade kat sini... naper tak bagi tahu.. boleh lah jumpa and so onnn... so that's why aku inform gak.. but incase kite tak berpeluang tuk berjumpaan.. don't worry guyss... insyallah I'll be back here again next time and boleh kite jumpa kalau ade rezeki... 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails