COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, January 29, 2010

Morning @ Pantai


Seperti yang telah dijanjikan, Teman ingin mengupdate status terbaru isteri tercinta Teman nie..

Seperti biasalah kalau dok hospital nie mana boleh tido betul2, ada je ganguan...tapi ganguan yang elok lah, sebab kalau tak susah jugak Teman nak kena buat semua nye...

Thanks to all staff nurse yang banyak membantu menguruskan segalanye dengan penuh tanggungjawab dan mesra...

Teman pun secara tak langsung rasa mesra je ngan nurse kat sini, emmm...ehhhh lain bunyi nye *smiling face*...

Oklah kita back to the story...malam tadi my wife diberikan pain-killer dan Morfin untuk tahan sakit..dalam pikiran Teman, kalau Teman dapat rasa Morfin tu apa jadi pada Teman agaknye..mau melalut la Teman lepas tu, mau masuk Wad orang lain pulak karang...heheheheh

Tapi semua berjalan dengan lancar dan tak ada masalah sampailah ke pagi. Selepas itu nurse buat bed bath, barulah wangi wife Teman selepas semalaman tak mandi...tapi tulah seksa jugak nak uruskannye, kena slow2 kalau tak sakit woooooo...

Selepas itu baru dapat rest betul2 sebab dah bersih dan wangi, bak kata shamsul, GHAU, GHAU BAU DIA...heheheheh...

Bila dah wangi, apa lagi breakfast pun sampai....so di sini Teman sempat ambil wajah ayu wife Teman dengan hidangannya walaupun dalam keadaan menahan sakit...so lihatlah wajah kesayangan hamba nie...



Sakit

Berposing jap sebelum makan cereal + jus epal + buah epal



Sakit

Tetap mantain senyum walaupun senyum kambing sebab tahan sakit punya pasal...

Thursday, January 28, 2010

Dah keluar dah...

Alhamdullilah, selepas 2 jam neena selamat menjalani pembedahan.. keadaan neena stabil dan dia dah mula sedar serta sudah boleh bercakap sedikit walaupun lemah...

untuk melihat keadaannye Teman lampirkan foto di bawah ini...

V

V

V

V

V

V


Sakit

"Hai you ollzz, sakit-sakit pun aku ingat korang2 semua taww, tapi aku tak mampu nak bercerita so En Teman lah yang menjadi 'seksatery' untuk aku dalam 3 ke 4 hari nie..hehehe"

Neena @ OT now

Salam kepada semua....

Di sini Teman mengambil alih sekejap blog nie, Teman juga bagi pihak Neena mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih di atas semua orang yang mengambil berat terhadap Neena..

Di waktu Teman menulis nie, Neena sekarang telah berada di OT Room dan akan ditempatkan di Wad D309 Hospital Pantai Bangsar...

Pembedahan akan memakan masa selama lebih kurang 1++ jam.. Teman juga mengharapkan semuanye berjalan lancar..

Teman akan update perkembangan terkini nanti dan sekali lagi Teman ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua. Teman tak sempat nak balas semua coments yang ada di blog dan juga di Facebook..


Neena sedang di ambil darah sebelum dimasukkan ke OT Room

Daq.. Diq.. Duq...


By now mungkin aku dah berada di Pantai Medical Centre... get ready and do the ward checking in.... will try to get 1 single bed... hopefully tak full house lar....


perasaan harus lah berdebar-debar... dag.. dig... dug... almaklum lah nie pertama kali aku melangkah masuk hospital dengan mendaftarkan nama atas diri sendiri... selalunyer bawak parents jerk... now turn aku pulak... sobbb... soobbb... :(

Tapi tak per... aku still berpikiran positive and try to be strong!! after got all the support from my beloved families.... and also tak lupa pada Arfah, Sarah & Liea! You all rockkss guurrllss!! sesunggguhnyer korang telah menceriakan hari2 aku lately nie... hehehehehe.... anyway.. I'll story about them later2 yeahh!

Now nie aku just berharap agar semuanyer berjalan lancar.. I know this is quite common.. but as a first timer yg being awarded... rasanyer cam cuuuaaaakk giler hoke! huhuhu...

Also thanks to all my beloved readerssss... aku nak ucapkan ribuannn terima kasih yg teramat-amat sgtt.. for your concerns and your prayers for me!! aku sgt2 menghargainyer ok!! LOVE YOU ALLS!!! *HUGS*

Apa pun... ade satu kata2 semangat yg pada aku sgt2 menarik aku dpt dari 1 of my blogger fren... kata2 itu berbunyik begini....

"Kadangkala Allah hilangkan sekejap matahari... kemudian Allah datangkan pula guruh & kilat .. puas kita menangis , mencari di manakah matahari?? rupanyer Allah nak hadiahkan kita pelangi..."

Thanks L@N@ !! Kata2 tu sesungguhnyer memberi satu suntikan semangat buat Neena! ;)

p/s: Insyallah... kalau berkesempatan... aku dah pesan kat en. teman tuk update blog aku nie.. jgn bagi suyi sepi.. if everything ok... tunggukan saja kemunculan aku di katil org sakit nanti... hahaha...

Wednesday, January 27, 2010

Qaseh 1st Birthday!


Dah nak masuk sebulan dah birthday Qaseh... baru hari nie aku ade kesempatan nak bercerita... al-maklum lah mood agak swingg sejak kebelakangan nie...


Since esok aku akan ber'istirehat' di 'pantai'... so hari nie aku nak citer lar jugak about Qaseh nyer 1st Birthday yg berlangsung di umah Atok dia... ye lah... dah confirm2 start esok tangan nie dah tak larat nak menaip dah tuk beberapa hari kan...

Ok.. kejap jerk aku rasa pejam celik pejam celik.. Qaseh dah masuk setahun.. fuh! cepat tol masa berlalu kannn...



Untitled-17 copy

Kek Khas yg mummy Qaseh order from Starbucks!


Now Qaseh dah boleh bertatih sikit2 lar biler org pegang dia... part menjerit jgn ckp.. memang favourite dia... part mengamuk pun leh tahan gak nie... tapi ngan Auntie Nin dia nie... dia takot sikit lar.. hehehee.. biasalah... aku memang garang ngan anak2 buah aku... huhuhu...


Untitled-15 copy

Aksi spontan Qaseh yg berjaya di captured oleh en. teman!


On birthday Qaseh hari tu... adik aku suggest buat makanan secara port luck jerk.. so aku secara volunteer nyer telah menyediakan satu dish...



Bubur copy

Disebabkan buat time minum petang.. so, aku buat bubur pulut hitam...




Untitled-1

Antara makanan2 port luck yg disediakan oleh kami adik beradik...




Family copy

Occassion attended by family member sahaja...



Ok... biler semua org dah ready... harus lar semua org pun dah tak sabar2 nak tengok Qaseh potong kek kan..... So, bergemalah lagu Selamat Hari Jadi buat Qaseh.....



Untitled-13 copy

Yeay! Clap* Clap*




Untitled-12 copy

The happiest parents!


Lepas dah potong kek.. haruslah disusuli ngan acara makan2.... lepas makan2... lepak2 jap... family member pun mintak undur diri... ye lah.. sbb buat hari ahad pada 3hb kan... so, esok nyer nak keje and first day org nak start sekolah.... so, tak sempat nak amik gambar reramai ngan family member semua... infact ade yg bagi hadiah pada Qaseh pun tak sempat nak snap picture sapa tuan punyer hadiah tuu.. takper lar... lepas semua org dah balik... Uncle Nuar dia menjalankan tanggungjawab sepenuhnyer ngan mengambil gambar2 Qaseh with all the prezzieeeess!!!



Untitled-1 copy

Happy sungguh anak buah aku sorang nie biler tengok banyak hadiah yg dia dpt yer!




Untitled-8 copy

Hadiah dari akak aku buat Qaseh...



Untitled-9 copy

Yg nie tak ingat sedara mana yg kasik!



Untitled-11 copy

hahahaha... sian si Qaseh...
asal bukak jerk semuanyer baju... and then semuanyer ala2 pink colour...
welll.... you must understand Qaseh... you are gurgurrrll hoke! hehehee....



Untitled-10 copy

Hah! at last.. ade sorang sedara yg bagi hadiah teddy bear! geramm tol dia ngan bear tu... :D



Ok... now its my turn... so disebabkan aku adelah "tauke" kepada blog nie... seperti biasa haruslah aku ade interprem agak lebih disini.... so jgn muak & jelak tuk tengok gambar2 qaseh dok posing ngan aku yer... hahahaha...


Untitled-2 copy

Anak buah aku nie memang susah tol nak suruh posing pandang tepat ke arah camera taw!




Untitled-3 copy

Taaaaaddaaaa......


Untitled-4 copy




Untitled-5 copy




Untitled-6 copy




Untitled-7 copy

Akhirnyer... dpt gak dia baju yg warnanyer selain dari pinky! hehehe...



Hadiah copy

Qaseh really happy with her giftss....



DSC_2741 copy

1 Happy Family....



Me & Qaseh copy

I will always missss and loves you... my deary Qaseh!


Dia ade kekasih lain! :(


Tak sangka! sampai hati dia mendua kan aku? selama hari nie kata sayang... tak der org lain selain aku... tup2 dah ade girlfriend lain!
Sampai hati en. teman buat aku camgini... sampai hati!!

Now less than 24 hours aku akan "bersantai" di "Pantai".... boleh pulak baru skg nie dia nak bagi tau yang dia dah tak sayang aku and dah jumpa kekasih hati yg lain!


Abis tu kenapa selama hari nie dia diam tanpa berterus terang yg dia sudah ade kekasih lain?? kenapa selama hari nie dia berkelakuan seperti dia sayangkan aku sangat2???

Yaa alllahh... naper nie??? Kalau betol aku bersalah... ade perlakuan aku yg selama hari nie menyakitkan hati nyer... kenapa dia tidak berterus terang dengan aku?? bukan kah itu lebih baik?


Tergamak sungguh en. teman!!

Tanpa ade rasa bersalah dlm diri... ngan slumber jerk dia memperkenalkan gadis pilihan hati dia tu pada aku? and ngan slumber jugak dia kata... memang itulah girlfriend terbaru dia! and sampai hati jugak dia tanpa ade apa2 perasaan bersalah.. dia tunjukkan kad ucapan cinta yg ingin dia kirimkan kepada kekasih hati dia tu pada aku!!


Hancur hati aku.... aku menangis sekuat-kuat hati aku!! aku mintak dia jelaskan... kenapa??? kenapaa?? whhyy Beee??

Lantassss... dlm aku terjerit-jerit & menangis teresak-esak..... sikit pun en. teman tak pedulik! buat tak tau jerk! :((






Terussssss...... mata ku terbuka!!!





NAUZUBILLAH!!!!!



Aku bermimpi rupanyer!!!!! PHEWwwwwwwwww!!!!!! *terus mengucap*



Then, tanpa berlengah terus aku toleh kanan... tengok en. teman ade tak kat sebelah aku? fuh!! sib baik ade... aku tengok dia relaxx jerk tido... lene di ulit selimut betol!
Tanpa berlengahh.... teruss aku peluk en. teman kuat2... sekuat hati aku... and terus menangis!!!! Terkujat en. teman... terus tersedar dari tido... and terus bertanyer....


En. Teman : naper nie sayang... naper????

Aku : *menangis tak ingat dunia... abis semua air mata & air hidung keluar*

En. Teman : eeehh.... naper nie??? sakit ker???

Aku : *masih tak terkata*

En. Teman : ehh... dah dah..... jgn lar nangis... naper nie... ckp lar...

Aku : I mimpiiii.... I mimmpiiii you ade girlfriend lain....

En. Teman : larrrrr... tak der apa lah... ni Bee ade nie... jgn risau keh... dah2... jgn nangis... *sambil memeluk aku se-erat eratnyer*

Aku : *air mata terusssss berjujurannnn*

En. Teman : dah... dahh... ssssshhhhhhhhuuuuu.....

Aku : You jgn tinggal kan I yerrr...

En. Teman : takk... takkk... I takkan tinggalkan you sayang.... dah... dahh... jgn nangis... gie toilet... cuci muka & amik wuduk.....

Aku : Okkkk.... :(



Aku on lampu.... tengok jam kol 5:30 pagi... pergi toilet... dlm toilet leh sambung nangis lagi nie... uuuiiiisshhhh... tak penah aku rasa camgini... betol2 punyer mimpi nie.. hebat tol pukulan dia... rasa cam betol betolllll jerk kejadian tuuuu.... Tak tau lah naper this time punyer mimpi.. cam reall sgt pulak rasanyerr... uhukk.. uhuuukk... Tu yg boleh berjujurann air mata tanpa henti tu... adusss.. malusss tol lar!

Lepas amik wuduk.. nak solat subuh.. belum masuk waktu.. so, baring balik... terus en. teman peluk aku erat2... pastu dlm pada tu, aku pun citer lar in detail apa yg aku mimpi kan tadi tu....


En. teman : eeehhh.. tak der lar.. mana ade girlfriend.... sayang sorang jerk larr.... dah2.. jgn pikir yg bukan2 keh...

Aku : betol nie??? tak tipu?? (*leh lak tanyer soklan bangang kan?*)

En. teman : iiiyaaaa... tak tipu... sumpah!

Aku : ooo okkk... (*masih dlm ketakutan*)

En. teman : dah2 jgn pikir bukan2 yerr... miimpi jer tuu....

Aku : hhmmmm... errrmmm... bee tau tak... girlfriend Bee yg I mimpi tu kannn... dia org putih tawww... minah salleh mana entah yg you dpt tackle! bukan main you yerr... tak padan! nak carik org putih.. apa I nie gelap sangatt ker?? *sesuatu disitu*

En. teman : hahahahahahahaha... (ketawa terbahak-bahak lak dia time nie) Ooooo.. minah salleh yek... CANTIK tak??

Aku : huh??? rasanyer... sumpah I lagi chantekkk kot!!! aaikkk.. ade hati lagi nak tau chantek ker tak yer Bee??

En. Teman : ye lar.... org skg nie... nak2 org pompuan... semuanyer nak carik mat salleh jerr.... so Bee pun nak lar jugak pilih minah sallehhh.... hehehehehe....



Aku : Elehh.. tak hagak!! *sambil memberikan satu cubitan di perot en. teman*


En. Teman : hehehehehehe... dah lar.. tak der apa lar tu... I sayang you.. and I'll alwayszz loves you ok! Don't worry... I'll take care of you!

Aku : Ok.. thanks dear!! (*dlm hati bervungga-vungga nie... ckp dlm hati... nasib baik ianyer sekadar mimpi!! phewwww!!*)



Haaaa... itulah akibat kalau pikiran terlalu runsing! pikir macam2 sgt... sampai membawak ke tido... sebelum tido dah baca ayat qursi semua dah... but when your mind terlalu banyak berpikir... mula lah macam2 mimpi pelik yg timbul!

Walhal memang en. teman yg akan temankan aku nanti kat 'pantai' kann.. so, mimpi tu seolah-olah buat aku rasa yg biler aku dlm keadaan camgini... en. teman dah nak carik lain! haiisshh!! suweeeyy tol lar mimpi tu.. memang confirm permainan SYAITOOONNN lar tu.. huhuhu...


En. teman sepatotnyer kerja hari nie.... tapi disebabkan dia dah terkujat berukkk di awal subuh ngan cerita dongeng aku tu... terus dia diserang migrain... tak pasal2 dpt MC... hahaha...

So, dpt lah aku bermanja-manja kuching ngan dia sepanjang hari nie sebelum dia tak dpt nak bermanja-manja kuchinnnn ngan aku lak start esok! heheheehe...




P1030635

"I will alwaysss love youuuuuuuu"


Tuesday, January 26, 2010

Sakit Ker?


As korang dah baca entry aku yg lepas... aku gie Hospital Pantai Bangsar.... Pasti ramai yg tertanyer tanyer kan... aku sakit ker? sakit apa?


Ok lah... seriously aku jenis yg tak kisah nak berkongsi apa sahaja cerita dengan korang2 yg ikhlas berkawan ngan aku... yg ikhlas nak ambil berat tentang diri aku... but I know.. dlm ramai2 pembaca blog aku nie... masih ade beberapa org yg aku kenal which diaorg nie adelah si palat2 yg menggunakan blog aku nie sebagai medium untuk diaorg nak mendapatkan info apa sahaja tentang diri aku... dah dpt info tu kalau duduk diam2 tak per lah jugak... ini tak.. macam2 yg akan diperkatakan dan dibuatnyer nanti!


Yea.. memang betol.. dah aku bercerita... haruslah org dpt info kan? but persoalannyer disini... as I said... ade perbezaannyer antara org ikhlas & jugak tidak... kalau org tu betol2 ikhlas.. walaupun merupakan pembaca senyap... dia akan terus senyap membisu.. cukup sekadar info buat dirinyer sahaja... tapi part yg si tak ikhlas nie yg nam jahanam nie... ade jer kerja2 'kebajikan' yg dia nak buat nanti taww... so, korang2 pembaca setia blog aku nie... jgnlah korang risau keh.. palat2 yg aku katakan nie merupakan palat2 yg aku boleh katakan yg aku kerap gak lah berjumpa dgn diaorg dlm sehari... in fact boleh dikatakan... tiap2 hari aku jumpa ngan diaorg2 nie secara face to face pun...

Since aku tak willing nak share entry kali nie secara open... so kat paragraph bawah nie nanti aku akan buat protection entry... so, pada korang2 yg nak tau in detail about my visit to Pantai Hospital hari tu, please drop your email address kat sini so that aku leh emailkan kat korang password tuk protection entry aku kat bawah nie nanti yerr... don't worry.. aku takkan publish korang nyer email address tu kat sini.. hanya for my info sahaja yer! and also jgn lar segan2 nak tinggalkan korangnyer email address tu ngan merasakan yg seolah-olah korang membuzzy body lak kan... eh.. no.. no... no... memang aku nak share ngan korang2 pun.. ;)







p/s: sorry lah aku telah membuatkan korang rabun dlm membaca protection entry nie sbb tak der paragraphkan.. :p

Saturday, January 23, 2010

1901 @ Pantai


Today... I woke up @ 7AM... What a Saturday morning!!


Shower... dress up... and get ready to start my journey....

Where is my destination?? Welll... before that let's have breakfast first!




DSC_2935

1901... Yes my favourite Hot Dogs!
I do enjoy my breakfast this morning!




I'm enjoying my 1901 New York Chicken @ Pantai!!

Eerrrmmm... sounds good rite?


BUT.......



DSC_2937

Unfortunately... I'm @ Pantai Bangsar Medical Centre at this moment! :((



Lepas breakfast... gie buat registration... and now lepaking @ Starbucks kat Pantai nie.. sementara nak tunggu jumpa speacialist kol 1 tengahari nanti... sib baik bawak lappy... so tak lar boring nak menunggu....


p/s: pray for me yeah....

Friday, January 22, 2010

Potong!! Potong!! Potong!! _ Last Part


Hai tak abis lagi rupenyer cerita "potong" aku niee....


OK.. on this final part... tak banyak yg dipotong... sikitttttttttt sgt2 pun.. but yet kerja2 memotong telah pun dilakukannn...

Ok lah.. straight to da point... hari tu aku gie potong rambut!! but as I said earlier.. tak banyak pun yg aku potong.. sikitttt sangat2... memang dah lama dah plan nak gie wat treatment & modify rambut aku nie... sampai dah tak larat nak maintain & dah naik rimas lemas dah... tapi apa yg membuatkan aku dok hold on & bertunda tunda nie coz aku tak larat lar nak spent time berjam jam kat saloon wat rambut tu... memang ben-chinta tol taww! but end up aku gagah kan jugak lar biler tengok kat blog2 kawan like Sis Little Parlour, Sis Posh & Sis Eynda dok story mory about rambut kebelakangan nie... so teruss semangat aku dtg berkobar-kobar nak wat rambut... hehehe...

My original hair nie adelah sanggattt lebattttt & jugak agak kasar & wavy! so adelah macam singa betina (rambut kembang mengerbang) rupenyer kalau aku tak wat treatment like relaxer... aku tak suke wat rebonding coz rambut jadik melepek! aku prefer wat relaxer jek coz rambut akan nampak ade wave, volume & jugak senang tuk diurus coz dia dah lembut!

Dulu2 aku selalu lah gie potong pendek sikit rambut aku and then aku akan nipiskan... niipis tu senipis nipis nyer lah... janji pada aku leh ikat udah... then till at one time aku tengok cantik lak rambut org yg panjang and ade curl kat bawah... kat bahagian atas rambut tu diaorg wat relaxer then bawah wat digital perm... and that being recommend by my hair dresser tooo... coz dia kata rambut aku lebat.. sgt chantek kalau aku wat digital perm kat bahagian bawah jerk... so, aku pun gigih lar tuk menyimpan kembali rambut aku since the last time yg aku potong pendek & nipiskan pada tahun 2008......



PERTH

Gambar terakhir aku berambut pendek & sanggattt nipis @ Perth in 2008.... aku potong rambut nie just a few days before akunyer trip to Perth... biiler tengok2 balik.. alahaiii.... ciputttnyerr rambut aku time nie! huhuhu....



So, after rite back from Perth... I let my hair grow... aku tak potong.. tak buat apa pun.. sampai lah in the middle of 2009... buat pertama kalinyer aku gie wat digital perm kat bahagian hujung rambut aku... tak penah lagi aku wat perming all this while.. like relaxer tu dah selalu sgt dah lar... and it turn out quite well pada aku...


Rambut

Gilerr punyer pose... konon2 persis model lar tuu! (*OK ABAIKAN PART TU*)
Sila tumpukan perhatian pada rambut aku jerk.... photo taken in May 2009...
Just rite after 1 month aku buat digital perm + relaxer!



Lepas pada tu... aku tak buat apa2 dah pada rambut aku... aku biarkan dia grow lagi dan lagi... sampailah ianyer menjadik sebegini.....


V


V


V




Sekali pandang cam Ju-On pun ade dah gamaknyer camgini!
*Sorry kualiti gambar agak kurang memuaskan sbb amik guna HP*


Gambar diatas tu aku amik just before hair dresser aku potong & trim sikit2 and also before dia buat digital perm & relaxer!

Selepas aku meng-kebas-kan vunnntoiitt aku selama hampir 6 jam di salon itu... maka hasilnyer adelah seperti berikut....

V



V



V






P1060066 copy1

Front look!





P1060064 copy

Side ways....





P1060060 copy

So, do I look Good in this hair style? hikks.. hikks...



Actually the bottom part tu aku nak potong sbb bahagian tu sgt nipis so nampak cam tak cantik biler nak make it curl... but hair dresser aku suruh aku grow lagi in a few months then only baru leh potong sikit... coz now nie tahap kepanjangan rambut tu dah just nice tuk buat curly2 tu... takper lah.. akan aku gagah men-grow-kan balik rambut aku niee.... huhuhuhu....


p/s: aku dah berzaman tak penah potong rambut pendek cam paras bahu ker or which tak payah nak ikat2 lah... kire betol2 pendek nyer hair cutting lar... nak tau naper? ade satu penyebab yg sampai ke hari nie aku tak leh lupakan insiden tu... nanti! aku nak kene carik dulu gambo2 lama aku tu... so that aku leh story kat sini yer... ;)


Thursday, January 21, 2010

Dapat Free Sebatang Lagi...


Semalam aku gie tukar 6 bijik casing kosong MAC in order tuk mendapatkan sebatang lagi lipstick MAC! The last aku gie tukar .... beberapa bulan yg DULU...



IMAG0195 copy

Sedar tak sedar dah dpt kumpulkan 6 lagi casing MAC!


Oh ya... aku memang pengguna tegar product MAC! 100% apa yg aku tempekk kan kat muke aku selama hari nie adelah MAC’s brand... al-maklum lah... muke ku ini agak kekurang vitamin... so dgn ke-ijinan en. teman... aku tambah kan lah sikit kann.... sila tahu yg sesungguhnyer aku agak mencemburui insan2 yg tak memerlukan langsung compact powder a.k.a ‘natural beauty’! Tapi tak per... walaupun aku kurang ‘natural’ di muka... tapi aku masih kekal ‘natural’ di bahagian HaTi! Ceeeaaa.... :D



P1060077 copy

Nie lar another new LIPSTICK Freee yg aku dah redeem!
Ok lar kann... setiap satu casing kosong tu MAC amik RM10.. so 6 casing RM60...
So, aku pun secara tak langsung dpt lah berjimatt... tak yah buang duit lagi ngan nak beli lipstick berharga RM63 kann... :)





P1060081

Cantik & suai takk colour nie ngan aku?
Kalau korang kata tak cantik ngan tak suai pun.. aku bukan leh tukar pun.. sbb dah redeem dah pun... huhuhu.. tapi saja gatal nak gak tanyer pendapat korang kann... :p


Wednesday, January 20, 2010

Sehati Sejiwa!


Sehati Sejiwa!


Yerr.. Itu lah yg boleh aku rangkumkan dlm hubungan kami suami isteri... Apa saja yg kami lakukan selalunyer pasti bersama-sama... baik dari segi zahiriah.... dan jugak batiniah (part batin nie dah semestinyer lah! Kalau tidak..... aku pannggggg en. teman kang!!!)

Tapi this time punyer sehati sejiwa agak menarik sikit lah pada kami berdua... tak sangka... ia lahir secara semula jadik sekali...

Berdasarkan kepada.... kedudukannyer pada bahagian yg lebih kurang sama... dan juga terbit pada kadar waktu yg lebih kurang sama... sesungguhnyer ia secara tidak langsung mencerminkan yang kami berdua nie sgt2 memahami isi hati antara satu sama lain! Tanpa perlu berbicara... apa yg terpancar ini merupakan suatu perkara yg terjadik tanpa diduga!

Apa pun kami berdua sgt2 happy dengan apa yg terpancar ini... jelas sekali kasih sayang antara kami bukan saja boleh terpancar secara luaran seperti bergambar, berjimba & berholiday sana sini.... tetapi ia juga boleh timbul melalui emosi dalaman!



V


V


V




P1060052

timbulnyer "spotlight" di dahi masing2!

Monday, January 18, 2010

Meeting & HP


Tadi en. teman lepas dah makan malam... dia bercerita lah pasal hal office dia....

Petang tadi dia ade staff meeting...
Lepas tu head of department dia ade lah bagi tau pasal hal2 alaa.. remeh temeh hal dlm office nie lar.. biasalah kat mana2 pun ade jer hal2 camgini kan... antara issuenyer adelah... pasal dengar radio with earphones & jugak pasal penggunaan HP during office hours....

Betol2 tengah waktu head dia bercakap pasal isu talipon2 tu... tup2 kedengaran lah bunyi talipon yg dtgnyer dari kalangan org2 yg tengah meeting tuu jugak.....

~suasana menjadik senyap seketika....~


Staff A : (*BERKATA DALAM HATI... sapa pulakkk yg talipon time nie.... elok pulak org tengah ckp hal talipon... dia call lar plak... tapi rasa2 cam tau jerk sapa yg call nie*) Halloo... haa.... hmmm.. hmmm.... ok ok... ade meeting niee..

Caller : Ohh.. ok.. ok tak per.... nak tanyer pasal makan nie... takper lah!

Staff A : Ok.. ok.. (terus tutup phone!)

Head of department : Haaaaa.... macam itu lah kalau nak ckp kat talipon... tak yah ckp lama2... kejap jer kannnn.... (*SAMBIL REFER PADA STAFF A TADI) saya kalau ckp ngan wife saya pun tak lama... adelah dalam 2-3 minit jer...

Semua staff : *senyum kambing*



Sesungguhnyer ianyer mengundang senyum kambing jugak lah pada aku... geli pulak hati aku... dlm pada org dok sibuk meeting hal HP.. leh lak lar Staff A nyer HP berbunyikkann.. on the dot lak tu... memang saja nak carik pasal & boleh jadik role model disitu!


So, nie aku nak bagi tau lahhh yangggg sebenarnyerr.....


V


V


V


V


V





DSC_1036 copy

Staff A adelah En. Anuar a.k.a en. teman!
and yang..... Caller tuu... sapa lagik kalau bukan binik dia tu hah! Tiap2 hari mau call... tanyer lain takdak.. tanyer mau makan apaa??? eehh.. laki aku... aku nyer suke lar nak call bilerrrrrr!!! hahahahaha......

Cinta Balqis!



Meleleehhh air mata aku tengok ending CINTA BALQIS hari nie... sedih tol lar... uhukk.. uhukk.. :((

Apa pun... thumbs up for the good acting done by Zamarul Hisham... Eira Syazira & Feroz Khan!

Friday, January 15, 2010

Potong!! Potong!! Potong!! _ Part 2


Kalau dlm part 1 tadi en. teman yg potong... so now turn aku lak tuk potong!!


Uuiishhh.. hebat betol lar perkataaan pOtOnG nie yek!! ternyata iklan P1Wimax tu sgt2 berkesan dihati masyarakat... eeehh.. tetibaaa*** :p

Ok.. kalau en. teman dah potong berukband nyer.... aku pun nak gakk wat kerja2 memotong nie... kalau takat kat dapur tuuu waaaiimmaa memang dah biasa sgt dah lah ngan kerja potong memotong nie kann... so, this is nothing to do with my kitchen work... but this is something to do with my wallet!

My Wallet??? yessszzaa... my wallett babehh! adakah aku telah membeli & belah wallet aku bulan nie dgn begitu rabakkk sekali sehinggakan aku hendak memotong wallet aku kepada 2 bahagian??? ohhh.. tidak.... tidakk sama sekali....

Nie yg aku potong nie bukannyer merabakkan wallet aku... tapi ianyer lebih kepada menyelamatkan wallet aku lagi ade lar....



Yeaaaa... aku telah pun meng-KEBA-BOOOMMMMM kann card2 aku diatas itu!!


Sapa yg pakai credit card tau lar kot.... yg starting from this year... Gov kite telah pun meng-implement-kan GOVerment TAX sebanyak RM50 per credit card! abih kalau dah ade almost 5 credit card.. tak ker tak pasal2 every year aku kene bayar RM250 just for Gov. Tax and itu belum lagi di tambah ngan Annual Fee bagi setiap card!

Alah.. dulu waktu apply credit card tu.. bukannyer apa pun... bukan lah niat dihati nie nak velagakkk cam kayoooo sgtt2 yg aku adooo beberapa credit card kan... alah kalau dipikirkan balik.. nama pun credit card.. bukan duit kite pun... duit bank... hutang lagi adoo lar kann... hik.. hiik...

Tapi yg si bank2 nie... waktu diaorg nak offer and promote credit card diaorg nie.... macam2 cara lah yg diguna pakai tuk tarik costomer... cam contoh waktu kite mula2 nak apply tu... diaorg kata annual fee free for 1-2 years lar... dpt benefit itu lah.. ini lah... so kite pun waktu tu rasa cam... hurmm.. org dah bagi offer macam2... ditambah lak ngan free gift itu ini... so apa salahnyer apply jerk kan... lagipun aku tak risau sgt ngan diri aku nie coz aku tawww yang dirii aku nie sgt2 berdisplin dlm isu2 credit card nie.... (*ceaa puji diri sendiri disitu... tapi itulah hakikatnyer... ahakss!!)

So, tujuan aku in having a few credit cards tu hanyalah utk diguna pakai diwaktu2 kecemasan... cam contoh yg aku penah lalui dulu lar... waktu aku nak beli umah... diaorg nak deposit + 10% downpayment kan.. so mana nak carik duit just immediately camtu ajer kan? nak kuarkan ASB cam sayang lak usik dividen nyer nanti... so, aku swipe jerk credit card aku dulu in advance waktu tu... terus settle... pastu gie EPF wat pengeluaran tuk pembiayaan perumahan, so leh lar cover bayar balik duit credit card yg aku dah swipe earlier tu... waiimaa.. selamat lah duit ASB aku disitu...

Itu jerk lar kelebihan credit card nie.... provided kite kene tau camner nak kawal perbelanjaan kite jer... kalau kite lupa daratan.. memang payah sikit lar nak control.. si baik aku jenis yg bukan lupa daratan..... huhu... but serious! Pasal aku bukan jenis lupa daratan lah... maka tanpa perlu aku meminta-minta... bank ngan secara bermurah hati telah pun meng-upgrade-kan aku punyer kad..... so biler dia upgrade... credit limit dah menjadik lebih tinggi.. so tak yah lar aku nak guna sampai 3-4 card kann... coz jumlah 2-3 card tu aku dah leh dpt dlm satu card.. so, lebih selamat & jimat begitu kann....


Setelah 3 card diPOTONG.... tinggallah 2 kad nie sajer... yg best.. kedua-dua credit card nie Free For Life (annual free tak yah bayar sampai biler2... huhuhu...) Kalau ikutkan Maybank tu pun aku nak potong gak.. tapi rasa cam aku nak potong en. teman lah plak! ahaksss!!

Potong!! Potong!! Potong!! _ Part 1


Macam2 yg aku dah potonggg dlm bulan nie....


Awal bulan... en. teman dah potong dah.... dia memang dah lama dok bertahan... tapi akhirnyer tak tahan jugak....

So, keputusan muktamad telah pun dibuat... demi mencapai tahap kepuasan @ climaks yg maximaaa... dan jugak demi menjamin segala pergerakkan berjalan ngan lancar tanpa sebarang gangguan..... maka....



Selamat Tinggal Berukband... & Welcome to Streamyx - 1Mbps!


Memang banyak lar perbezaan kalau nak dibandingkan antara celcom berukband ngan streamyx nie... kalau pakai berukband tu memang lembapp gilerrrr walaupun ko amik package yg RM100++ tuu.. sbbnyer dia ikut area coverage gak taww.. cam aku... area umah aku tu memang payah tol nak dpt line for celcom berukband.. aku dah check apa line sekali pun lah.. maxis ker... P1Wimax ker... sama jerk... area umah aku tu memang area border2 line jerk! cuba ko gie duduk kat area KLCC ker... haaaaa.. memang mencanak canak lar dia pergi... apa kejadahnyer kalau dah aku nak kene duduk kat KLCC baru leh dpt line bagus?? baik aku bawak tilam bantal... then leh terus pindah je ke sana... senang kann?

Now biler dah pakai streamyx nie... wahh... memang shyiiiokkk tol lah! laju jerkkk segala2nyer nak terbukak! tak der lar terkemut-kemut.... baru lah tak potong steam kan! al-maklumlah... line stable katanyer... haruslah lancar kannn... :p

So... dipendekkan cerita.... percayalahhhhhhhhh... selagi "ia"nyer tak dipotong.. memang sampai biler2 pun "ia"nyer takkan berjalan dengan lancarr... ahaksss!!!

Wednesday, January 13, 2010

Mamat Nie Memang Dah Physco!





SINGAPORE, Jan 13 — A Singapore court today fined, a once popular Malaysian rock singer Mamat, S$1,000 (RM2,400) for stealing a mobile phone and a watch.

Mamat (picture), 31, whose real name is Mohd Ali Kamarudin, was a lead singer of Malaysian band Exist in the 1990s.

An online media report said he pleaded guilty to stealing the S$580 mobile phone and a watch from Noor Shazeel Sazali, 24, at the latter’s home in Bishan here on Nov 11 last year.

The court heard that Shazeel placed his phone and watch of unknown value on the table in his dining room before going to bed for an afternoon nap, but found them missing after he woke up five hours later.

He later discovered from his father that Mohd Ali had been to his flat with a close relative, the online edition of the Straits Times said.

Mohd Ali was tracked down to his girlfriend’s house here a few days later. –- Bernama


p/s: Dia nie memang dari kecik dah nakal (kes tangkap basah)... biler dah tua retaa nie... tak jugak sedar2 diri... esok2 anak dia sendiri jadik pencurik amacam?? haissh!



Az@m Oh Az@m!


Kejap jerk dah 13 hari kite berada dibulan January 2010.... pantas betol masa berlalukan...

Actuallykan.. aku ade lagi satu azam baru dlm 2010 nie taww.. lupa lak nak habaq hari tu... hehehe... nak taww apa azam aku dlm 2010 niee..... haaaaaaaa.... mulai tahun nie... ngan secara rasmi nyer aku meletak jawatan sebagaiii.........


Tukang gosok baju.......


OK tak? leh diambil kire sebagai azam tak tu?? hahahaha... terukk aku kannn... apa punyer binik lar en. teman ade nie kan... huhuhu.... pemalas lipas nak gosok baju! but weeehh.. seyes.. aku nak kaboorrr kat mung nie... aku dah tak larat hoke nak gosok baju keje aku + baju keje en. teman! seminggu aku kene gosong lebih kurang 20 helaian baju tawww... aku dah lar memang dari bujang giler punyer pemalas nak gosok baju sendiri.. nie ditambah lak ngan en. teman nyer baju lar plak! But ok lar... after 4 years of married... aku dah bagi service yg terbaeeekkk dlm menggosok baju.. so now aku serah kan tugasan ini kepada.....


Mr. Laundry!


Senang! hehehe... memang lar senang... duit pun senang gak kuarnyer kan... tapi aku rela lah... sbb memang dah tak kose lagi nak menggosok every week! naik tepu dah gamaknyer... ibarat biler nak menggosok tu... memang aku BenCInta (benci + cinta)... hahaha... lagu FT lar plak!

TAPI! ade tapinyer... aku antar baju aku jerk ke dobi tawww... baju en. teman masih lagi aku yg basuh & gosok.... sbb tak nak hilang pahala katanyer! ahakss!! ye lar.. baju en. teman takat kemeja & suar slack leh lagi lar aku gosokkan.. kot2 aku maleh... en. teman gosok sendiri.. yea.. penah terjadik... sumpah aku tak tipu!
Yg tang baju aku tu yg waiimaa penattt aku nie... baju sendiri ... sendiri yg penat.. bleh? but seyes memang tak larat lar aku nak maintain... coz aku nyer baju semua majoritynyer delicate... so, nak kene wat Hand Wash, nie kalau nak baju tahan lama lar! aku memang pantang baju yg bukan buat belasahan masuk mesin & jemur bawah terik matahari.. baju cepat rosak taww... Cam dulu memang aku tegarrkan diri jugak lar basuh ngan tangan everyday... but now no more lah! tak larat dah aku.. tu yg azam aku tahun nie.... biar lah Mr. Dobby yg take over... so, package dari Mr. Dobby... siap basuh handwash + ironing... aku amik dari dobby... dah bau wangi... huhuhu...


Tuesday, January 12, 2010

Hot!! Prosper!!!


Cuti krismas hari tu.. aku tak kemana-mana... Cuma plan asalnyer nak jumpa akak purple tuk amik kuah rojak.. tapi last minit cancel coz akak purple ade tetamu mengejut dtg kerumahnyer.. till now kuah rojak masih lagi dlm simpanan akak purple... takper sis... insyallah.. nanti kite jumpa yer!


Dah memang plan asal... lepas jumpa akak purple... aku nak gie umah BIL... visit MIL sekali lar secara tak langsung... since dah tak jadik jumpa... en. Teman kata nak singgah Sunway Pyramid coz dia nak carik hard disc... so, we ollzz pun singgah lar Sunway... Memang gilerrrrrrr punyer kerja lahhh!! Tensionnnnnnnnnnn hokeee pegi shopping mall during Public Holiday nie! Aku memang selama hari nie berpegang sgt2 ngan konsep utk tidak pergi kemana-mana during school holiday & public holiday coz dah taw dahh confirm shopping mall semuanyer pack! Aku lebih rela dok dlm umah jerk diam2... sambil melakukan aktiviti makan & tido!

Tapi that day... konon2nyer nak lar test market... and jugak nak lar menidakkan apa yg aku rasa selama hari ni tu betol... ternyata rupenyer2 tidakkkk sama sekali! Ngan traffic jammed yaaa amatt... ngan org penuh sesak sana sini... parking lagi lah tak yah ckp.... haramm kot ade.. stuck in traffic nak carik parking jerk almost 1 ½ hour! Pheww!! Padan muke! Gatall sgt nak test2 market kann.. hah amik ko!

Abih dah alang2 ade kat situ.. takkan nak balik camgitu jerk kan.. org kata dah alang2 menyeluk pekasammm tu.. teruihhh kan ajer lar... memang nak jadik rezeki.. at last dpt gak lar parking selepas aku punyer mulut dah berbuih and en. Teman nyer telinga dah bernanahh sbb dengar bebelan aku dlm kereta! Perot pun dah naik lapar sbb tenaga dah banyak kuar sewaktu membebel! Teruihh aku ajak en. teman gie makan Mc’D sebagai upah penat layan dia buat kerja giler hari tu!

Mula2 cam dah happy lar sgt2 dpt parking.. ngan secara eksitednyer jugak dah tak sabar2 nak melahap kat Mc’D tuu... sesampaiinyer di Mc’D... againnn.... aku dihadapkan ngan lautan manusia!! Aaarrrrgghhh!! Busannn sungguh lah! Tapi nak tak nak... hadap jugak larr.. nak makan punyer pasal... itu ok lagi... biler dah beli makanan.. nak carik tempat duduk lagi satu jadahhnyer...

Semua meja memang pack! Nan adoo yg kosong.. so kiteorg pun hang out jer lar kat tempat2 yg nampak cam ade yg dah nak abis makan tu kannn... boleh kat satu meja yg kiteorg dok berdiri nie... ade 2 org budak pompuann berbangsaaa **** yg buat slummberrr dekkk jerk duduk melepak lagi kat situ... walhal dia dah abis makan dah... atas meja dia memang dah bersepah2 ngan sisa2 makanan diaorg... leh lak dia duduk borak2 & main2 hp! bukan dia tak nampak (siap dah pandang setentang mata ngan kiteorg pun!) yg kiteorg tengah carik tempat nak makan.. lebih2 lagi dah ade pun tray makanan ditangan! but yet they boleh buat tak tahu... ok takper lah.. aku pun sabar kan ajer lar diri nie... pikir positiveeee.... maybe ade lagi member2 diaorg yg tak abis makan lagi and masih que gie beli makanan ker kan.. so aku pun just relax lar. . malas nak cepat sgt naik hangin...

TAPI! angin aku tu kengkadang memang kene & berpatotan pun! dlm pada aku dok hang out ingatkan diaorg memang tak nak blah... elok jerk aku berpaling muke ke tempat lain (konon2 nak gie survey meja2 lain lar) si haraammmm jadahh 2 ekor tu leh ngan slumber jerk bangun dari meja diaorg tu... and ngan slumber jerk ade sorang minah yg sama bangsa ngan 2 ekor tu duduk kat tempat tu... so... pikir lah sendiri... aku malas nak elobrate about this! huh!

Cuma apa yg aku nak ckp kan kat sini... so far aku memang tak penah lagi lar buat org camgitu.. alhamdullilahh.. aku masih ade nilai2 civic dlm diri... aku sentiasa akan alert ngan keadaan sekitar... sometimes aku penah lar makan tak abis lagi nie... tapi kesian tengok org dok tercarik carik tempat nak makan... aku sanggup makan cepat2 just b'coz nak bagi ruang makan pada org lain tanpa mengira bangsa & ugama!

Anyway... lupakan lah episod sakit hati aku tuuu... diaorg yg buat kat aku kan.. sok2 confirm diaorg kene balik nanti tu... well... 'what goes around comes around' yer dak?

Tak lama pastu, dpt gak lar tempat duduk tuk makan burger aku yg dah naik sejuk tu... tapi tang hati masih panas membara.... nak tengok muka org tengah hot? hah! tengok nih!



DSC_2463 copy1

Hot tak? ker tak cukup hot tu?


Ok lah... dah abis tang hot hot... now masa tuk menikmati kenikmatan yg sebenar-benarnyer....



DSC_2465 copy

Muke hot yg dah kembali berseri.... sebab......




DSC_2466 copy

Tengah tengok Prosperity Burger yg terhidang enak di atas meja..... *amik cili sos tak hagak hagak... sampai melimpah ruah... hot punyer pasal lar tu... hehehe...*




DSC_2467 copy

Jemput.. jemput... jemput makan semuanyer...




DSC_2478 copy

UUuuuuuu... cedap.... cedaappp.....




DSC_2482 copy

Eeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmm..........
Yuuummmmmyyyyyyyyyy.............


p/s: abis jer prosperity yg hottttttsss tuu... teruihh jerk hati aku jadik cool... ngeh... ngeh.. ngeh... nak gie makan prosperity lagik lar minggu nie... :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails