COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 2, 2009

Raya Bersama Member Lama...


Masih lagi citer raya.. almaklum lah... raya kan sebulan.. so sobar jer lar ngan citer2 raya aku yek....... :D

Hari sabtu bersamaan raya ke-7... aku dpt sms dari kawan lama aku... kata nyer dia nak dtg beraya umah aku... wahh.. aku sungguh eksited ok! lama gilerrr tu aku tak jumpa diaa... last rasanyer in da year of 2003...

Now dua2 dah kawin.. but she married with 2 lovely kidsss... Kawan aku nie dari JB tauu.. but dia dtg beraya kat KL bersama mertua dia... tu yg dia drop by umah aku tuu...


Nama kawan aku nie Liza...
Tapi aku panggil dia Lizard!
Hahaha... itu panggilan manja aku pada dia...
and dia pun suka aku panggil dia lizard! :D


Ok.. let me story about her... aku kenal dia waktu aku keje kat JB... dulu aku di mobalizekan tuk bekerja outstation selama setahun kat JB... lama OK.. 1 tahun.. phew! jenuh gak lar aku ulang alik balik KL-JB selama setahun & penah accident sekali! huhuhu.. sib baik aku masih hidup sampai ke hari ini....

Sepanjang aku bekerja kat JB selama setahun tuu.. company aku bagi allowance every month yg agak berbaloii la jugakk.. ibarat duit gaji tak disentuh punn... infact lebih lagi ade laaa... memang masshyukk gile aku time niee... but duit tu tak der lar abis begitu sahaja.. aku tetap menyimpan gak lar kann sehingga ke hari ini....

Then kereta pun disediakan jugak oleh company aku tuk kegunaan we ollzz yg stay kat sana dan kami juga diberikan tempat tinggal yg sgt eksklusif ok.. sila tahu yg aku stay kat Blue Wave Hotel JB selama setahun OK!!! giler besssttt time niee.... setiap hari balik keje bilik bersihhh jerrr... coz housekeeping masuk every day tuk bersihkan bilik.. so sedap arr.... biler balik keje badan dah letih2.... syok jer biler tengok bilik dah bersih kannn... kat sana we ollzz dpt bilik bukan lah jenis yg bilik semata2 tuuu tau tapi we ollzz dpt yg jenis Studio Room.. So kat dlm bilik dia dia ade ruang dapur.. ruang makan & jugak ruang tamu.... plus ade satu bilik tidoo.. so cam ala2 rumah laa... memang best giler pengalaman aku sepanjang keje kat sana... which aku sendiri tak tau biiler lagi aku nak merasa saat tu lagii..

Soal kerje memang agak teruk lar sepanjang disana... so kire berbaloi jugak lar ngan duitnyer... stresss tak yah ckp larr.. lagi pulak waktu tu aku tengah bercinta jarak jauh ngan laki aku... huhuhu.. tensiiii beb! tapi sib baikk laaa jodo kami kuat gakkann.. kawin gak aku ngan diaa kannn... hihii....

Ehh.. aku nie tadi kata nak citer pasal si Liza.... nie dah melalut ke lain dah pulakk.. alaaaa takper.. alang2 aku dah bercerita niee.. biorr ler aku citer jer terus sedikit sebanyak tentang sejarah aku kannn... which secara tak langsung ade gak lar kene mengena ngan si Lizard nie haa...


Me & Liza @ MISC Shipyard Office di Pasir Gudang Johor...
SILA ABAIKAN MUKA SENGALLL AKU TIME TU OK!! ahaks!!


Time nie company aku dpt big project dari MISC... so, company aku kene hantar 1 team dlm 8 org lar camtu which including me yg kene keje kat sana selama 1 tahun... and the best part is... pompuan hanya 2 org saja.. aku ngan ade sorang lagi engineer pompuan.. tapi aku tak close ngan dia sbb dia selalu work on da ship and veryy the bzzzz.. almaklum larr engineerr.. harus lah bzzz kannn... maka jaranglah kami berjumpa...

OK.. Liza nie bukan officemate aku... dia contract staff @ MSE.... so aku kenal dia waktu aku keje kat sana lar.. so kirenyer company kami nie like client & consultant larr camgitu... maka kami pun jadik close lar secara tak langsung sbb kami always work together... lagi pun waktu aku kat JB time tu aku tak der driving license.. so Liza lar yg selalu drive aku kesana kemari coz dia yg berlesenn... hihihihi....

OK... eenuff about cerita kat JB... the main point here is.. Liza nie kire close fren aku lar waktu kat JB dulu... and aku tak sangka after sooo longg terpisah.. ceaaa ayatt.... ye lar... since aku balik KL... aku memang lost contact ngan dia... sampai la aku jumpa dia balik kat FB... tu diaa.. again Facebook kann.. tu yg aku suka ngan FB nie... memang yg terpisah bertemu kembali... memang banyak lah siri jejak kasih! ahakss... TQ FB!


Liza sekeluarga yg beraya dirumah akuu....
Dia kirenyer our first visitor lah tuk raya kali niee!


Happy gilerrr aku sbb ko sudi dtg beraya umah aku Lizard!


Anak Liza no. 2.. cutee and veryy teh gebusszz ok!
Ada ciri2 keibuaan takk?? Ahakss!!


Hubby Liza... lupa lak nama diaa.. hihihi..
Dia staff MISC... (Ida kenai tak Bro nie?)


Happy to meet you Lizard!
Maintain jer minah nie selepas beranak 2... huhuhu...


Thanks Lizard sbb ko sudi dtg umah aku!!


Biler la66r aku nak turun JB nih... kawan aku ni dah mengajak2 aku dahh soh turun JB... errmm.. biler yek?? memang aku suka gak la turun JB niee.. especially on food wisee... aku memang suka sgttt ngan Mee Rebus Haji Wahid kat Masai... Pergghhh.. mabelessss lah! Then aku nyer pebrate spot tuk makan & lepak2 kat JB adelah kat Restaurant Singgah Selalu.. memang sesuai ngan nama kedai dia.. memang ko akan singgah selalu... memang best giler restaurant niee... aku rindu nak makan nasi goreng ketam dia.. adoii... leeleehh dah air liur aku niee biler teringat!

3 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

Wah2.. bestnya dgr cite akak masa keje kat JB dulu.. erm.. bila la ju leh rsa cmtu.. rsanya tak la selagi keje dgn gomen ni?? heheh

Suki Cida said...

bagusnya masih keep in touch...kira sudi gaklah dia nak gi umah neenakan? :)jauh2 dtg tuh

NeenaAnuar said...

Nur Irfan:
Insyallah Dik.. mana lah tau kan.. rezeki adik nanti2... akak doa2kan tuk adik yerr...

Cida:
ha'ah.. we both masih lagi keep in touch... tu yg terharu sgt tu sanggup dia dtg umah kannn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails